Produkt søkelys: Altaro Oops! Sikkerhetskopi

Mange av oss - til og med IT-fordeler - utfører ikke sikkerhetskopier så ofte vi trenger. Jada, vi sørger for å sikkerhetskopiere kritiske servere for misjon, men flere mindre ting eller våre egne hjemmesystemer faller noen ganger ved veikanten. Enten det bare er latskap eller en tendens til å utsette, vi ignorerer sikkerhetskopieringer fordi vi er for opptatt til å planlegge oppgaven eller det virker som en smerte.

Et produkt som ser ut til å gi trøst til de av oss som betyr godt, men ikke kommer til sikkerhetskopier så ofte som vi skal, er Altaros Oops! Backup, som kan ha et morsomt navn (og uspiselig, så langt som MS Word er bekymret), men det gir brukervennlighet og muligheten til å planlegge sikkerhetskopier.

Min organisasjon bruker backup-programvare i enterprise-klassen, men for hjemmebrukere og små kontorer tilbyr Altaro en god løsning. Ups! Sikkerhetskopiering er flott for dette scenariet, inkludert å gjenopprette innholdet i dette innlegget for redaksjonell gjennomgang!

spesifikasjoner

Støttede operativsystemer :
  • Windows 7 (32 og 64-bit)
  • Windows Vista (32 og 64-bit)
  • Windows XP (32-bit)
Krav til maskinvare :

Fra nå av er det ingen offisielt dokumenterte maskinvarespesifikasjoner. Imidlertid fungerer applikasjonen veldig bra på en ganske vanlig Windows XP-maskin med en 500Mhz Pentium 4-prosessor, 1 GB RAM og 320 GB harddiskplass.

Hvem er det for?

Ups! Backup kan være for alle brukere av en datamaskin som trenger å sikre at sikkerhetskopiering er enkel og blir gjort regelmessig. Det vil ikke ta stedet for sikkerhetskopier av enterprise-klasser, men jeg vil anbefale det til hjemmebrukere og kanskje administratorer av små kontorer.

Hvilket problem løser det?

Å la Oops! Sikkerhetskopiere avbryte en sikkerhetskopi av filene dine når du planlegger det, eller når du kobler til den flyttbare stasjonen som brukes av programmet, er en ganske flott funksjon. Dette sikrer at filene mine blir sikkerhetskopiert, for eksempel hver mandag klokka 3, men også hver gang jeg kobler til stasjonen som trengs for sikkerhetskopiering. På denne måten, hvis planen går glipp av fordi jeg er på reise eller slår av PCen, vil filene bli sikkerhetskopiert når jeg kobler til den flyttbare lagringsplassen, og jeg trenger ikke å vente til neste planlagte sikkerhetskopi.

Å bruke Oops! Backup som et alternativ til skybaserte sikkerhetskopitjenester, for eksempel Mozy eller Carbonite, vil appellere til folk som ønsker en enkel løsning, men som ikke stoler på "skyen" for å holde dataene deres trygge og private. Disse online tjenestene fungerer veldig bra og er ganske rimelige, men det er de som velger å ikke plassere sin personlige og private informasjon i hendene på en online tjeneste. For små bedrifter kan Oops! Sikkerhetskopiering og eksterne medier være en betydelig kostnadsbesparelse sammenlignet med dets elektroniske kolleger.

Utrolige funksjoner

Ups! Sikkerhetskopiering fungerer etter en tidsplan for sikkerhetskopiering av filer og mapper, eller når medier er koblet til eller tilgjengelig som beskrevet ovenfor, men det fungerer også med Microsofts Volume Shadow Copy-teknologier (VSS) for å tillate filer som blir brukt under sikkerhetskopieringsprosessen. sikkerhetskopieres også, og pass på at noe ikke blir hoppet over bare fordi en fil tilfeldigvis er i bruk.

Figur A

Sikkerhetskopiering er en tretrinnsprosess.

Figur B

Velg alle tilgjengelige eller tilpassede mapper som du vil sikkerhetskopiere.

Figur C

Velg en destinasjonsstasjon / enhet for sikkerhetskopien.

Figur D

Gå gjennom valgene dine og begynn den første sikkerhetskopien.
En annen fremtredende funksjon ved Oops! Backup er prisingen av produktet. USD 37 for applikasjonen, verktøyet er veldig rimelig. Merk: Denne kostnaden er bare for applikasjonen. Eksterne harddisker for bruk med Oops! Sikkerhetskopiering må kjøpes separat.

Hva er galt?

Når stasjonen er koblet fra eller PC-en sover, kjøres ikke sikkerhetskopien, som tilfellet er med noen sikkerhetskopiløsning. Hvis jeg glemmer å koble til stasjonen, virker ikke feilen for planlagt sikkerhetskopi å fungere heller. Funksjonene den bruker for å forenkle sikkerhetskopiering krever fortsatt menneskelig interaksjon, selv om det gjelder en stasjonær datamaskin med en ekstern harddisk permanent tilkoblet, forsvinner dette problemet og vil sannsynligvis ikke være et problem.

Konkurransedyktige produkter

  • Mozy
  • Carbonite
  • Acronis TrueImage Home 2010
  • Windows-sikkerhetskopi (Windows 7-versjon)

Ergo for virksomheten

Den første opplevelsen jeg har hatt har vært stor, spesielt siden sikkerhetskopiering skjer når den eksterne stasjonen er tilkoblet. Fordi denne applikasjonen også fungerer med NAS og tillater sikkerhetskopiering over nettverket, er det mulig å fjerne de menneskelige "oops" fra prosessen. Dette kan være et flott skritt fremover i arenaen for å hjelpe datamaskinbrukere til å sikkerhetskopiere dataene sine så ofte som mulig. Ups! Sikkerhetskopiering ser ut til å være et godt alternativ for små kontorer / hjemmekontorbedrifter på grunn av rimelige priser og brukervennlighet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com