Avstemning: Skal du virkelig stole på skyen med verdifulle data?

OK, jeg erklærer det akkurat her, akkurat nå: 2011 er skyets år. Dette buzzword "skyen" brukes av omtrent alle selskaper som selger en server eller et operativsystem i disse dager. Men hva snakker de egentlig om? Hva betyr "sky" og skal du stole på selskaper som Microsoft, Google, Hewlett-Packard, Amazon, et al. når de sier at de kan spare deg for penger og holde dataene dine trygge?

Jeg er ingen ludditt når det gjelder teknologi. Hvis noe følger med som gir mening og gjør livet mitt lettere, vil jeg adoptere det så snart det er praktisk. Folk som selger nettsky og andre nettbaserte tjenester har imidlertid ennå ikke overbevist meg om at fordelene med deres produkter og tjenester oppveier forpliktelsene.

Jeg forstår potensialet i disse tjenestene, og jeg er villig til å underholde ideen, men det er så mange spørsmål ubesvart eller, verre, overlistet. Bare i løpet av den siste måneden har vi sett eksempler på sikkerhetsbrudd og strømbrudd som var veldig kostbare for selskaper som hadde plassert sine kritiske funksjoner i skyen. (Google, Amazon)

Tidligere denne uken diskuterte Deb Shinder Microsoft Azure, som er selskapets "skytjenester" -plattform. Det påfallende med innlegget, og diskusjonen som fulgte det, var den forvirrende måten Microsoft har presentert produktet. Mye av diskusjonen reflekterte forvirring, usikkerhet og mistillit rundt sikkerhet, oppetid og fordeler. Og dette er IT-fagfolk som uttrykker bekymringene.

Er det noe rart at en undersøkelse av The Small Business Authority viser at 71% av eiere av små bedrifter aldri hadde hørt om cloud computing? For de av oss innen informasjonsteknologi kan det antallet virke svimlende siden vi har snakket om det generelle konseptet i mange år, men det viser at selskapene som selger skytjenester ikke har kommunisert effektivt.

All denne usikkerheten må løses før vi får masseadopsjonen av nettsky-databehandlingstjenester som mange spår. Og den første usikkerheten som må løses er tillit. Så jeg spør TechRepublic medlemmer, stoler du på cloud computing-tjenester? Stoler du på at dataene dine er trygge i disse systemene? Og som IT-profesjonell kan du (bør du) overbevise beslutningstakere om å også stole på disse tjenestene?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com