Outsourcing: Nasscom tilbyr øyeblikksbilde av tilstanden til IT-tjenester

Det indiske IT-organet Nasscoms årlige konferanse har vokst til en av de viktigste årlige konferansene med fokus på IT-tjenester, sier Mark Kobayashi-Hillary.

Det er det. Den indiske IT-kroppen Nasscoms årlige tre dager lange shindig er over. Jeg hadde litt forferdelig jetlag hele forrige uke, så kveldene handlet mer om å sove enn å feste. Men jeg klarte å delta på HCL CEO-middag den siste natten og befant meg og drakk i Hyatt-hagen med Louis Hall of Aviva - selskapets direktør for forsyningsledelse.

Hver Nasscom-hendelse bringer meg en rekke underholdende samtaler, inkludert den om ekte musikk med professor Phil Taylor fra Strathclyde University - en ekspert på arbeidsmarkeder og klassisk punk.

Jeg har samhandlet med dusinvis av mennesker de siste tre dagene og spilt inn intervjuer med rundt 20 toppledere, med rundt halvparten av dem som er administrerende direktør i selskapet deres. Det har vært et nyttig øyeblikksbilde av akkurat hva som skjer i IT-tjenesteforretningen akkurat nå.

Sola har gått ned på årets Nasscom-konferanse i Mumbai, med nye viktige tech-trender veldig godt bevis
Foto: Quellijn Knuvelder

Og etter alle møtene og samtalene i korridorer, er sammendraget av hendelsen - etter min ydmyke mening -:

  • Rollen til CIO skifter til en av IT-styring og veiledning, snarere enn anskaffelse og spesifikasjon av systemer. Avgjørelsene om hvilke systemer som skal brukes blir tatt direkte av virksomheten.
  • Det er sterk optimisme rundt ledningen for IT-tjenester. Den indiske industrien vokste med 23 prosent i fjor, noe som tyder på at de grønne skuddene til utvinning de snakket om for et år siden, har blitt en realitet.
  • Skyen er nå en viktig leveringsplattform som brukes av flere selskaper for å levere reelle tjenester - det er ikke lenger et konsept på et PowerPoint-dekk.
  • Bransjen modnes - spesielt de indiske selskapene - i den grad kundene ber mange leverandører om rådgivning om dagsorden, i stedet for bare å utføre prosjekt etter prosjekt.
  • Innovasjon innen IT begynner å bli drevet av mer enn bare kostnader - det kan være andre grunner til å prøve å innovere innenfor en tjeneste.

Jeg var spent på å finne en representant for den brasilianske regjeringen på konferansen, gitt min nylige flytting til Brasil, og jeg spurte ham hvorfor jeg ikke kunne se noen brasilianske firmaer eller delegater i publikum. Han forklarte at regjeringen nettopp har begynt å rykke opp da den nye presidenten kom til vervet ved inngangen til året.

Folk tar fortsatt stillinger, så IT-firmaer som leter etter hjelp til å jet over til en konferanse i India, ville ikke ha funnet noen på vertshuset, hadde de spurt. Så, offentlig sektor fungerer det samme overalt, da.

Det er det i enda et år. Lederforumet som vert arrangert av Nasscom, har vokst til en av de viktigste årlige konferansene med fokus på IT-tjenester. Til tross for problemene med spillestedet i år, var det fremdeles et flott arrangement, og jeg gleder meg til en tur / retur neste år.

Mark Kobayashi-Hillary er forfatteren av Who Moved my Job? og globale tjenester . Han foreleser ved London South Bank University.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com