Norton Online Backup muliggjør hvor som helst tilgang og sikker deling

Det er ikke lett å holde SOHO-data (små kontorer / hjemmekontor) trygt. Det samme er tilfelle for hjemmebrukere. Det er flere metoder på nettet og på stedet som kan passe inn i det lille budsjettet (om noen i det hele tatt) tildelt til sikkerhetskopiering av data. Imidlertid har jeg ikke funnet noen så enkle å bruke og like funksjonsrike som Symantecs Norton Online Backup versjon 2.

Inntil nylig brukte jeg Mozy (EMC). Men når den bærbare datamaskinstasjonen min bestemte meg for å trekke seg, var det vanskeligere å gjenopprette filer til den nye fra Mozy-sikkerhetskopier enn det burde ha vært. Før Mozy tok jeg sikkerhetskopi til Amazon.com-lagring ved hjelp av JungleDisk. Det fungerte også greit, men var litt røft.

Når jeg blir eldre, og ettersom min kone og min forretningspartner krever tjenester de kan bruke uten min hjelp, trenger jeg noe enkelt å bruke og lett tilgjengelig. Så jeg prøvde Norton Online Backup.

Gjennomføring

Fordi denne tjenesten ikke er gratis, og fordi jeg ikke liker å bruke penger før jeg ser bevis på leverandørkrav, meldte jeg meg på 30-dagers rettssak. Det er fullt utstyrt med en 5 GB lagringsbegrensning.

Det var enkelt å installere det. Det krever en nedlasting på 5 MB. Nedlastingen inneholder agenten som brukes til å skanne og kopiere filer til Symantec-serverne.

Det tok omtrent fem minutter å installere ytterligere fem for å se gjennom standard sikkerhetskopikonfigurasjon. Ingen teknisk kunnskap kreves. Og onlinehjelpen er enestående. Det er det beste jeg har sett for noen SOHO- eller backup-løsning.

Funksjoner

Kontrollpanel

Alt administreres fra et online kontrollpanel. Jeg fikk tilgang til panelet via et ikon i systemstatusfeltet, som vist i figur A.

Figur A Figur B viser den opprinnelige visningen av kontrollpanelet. Selv om panelet kun viser en datamaskin, klarte jeg å legge til opptil fire til. Alle datamaskiner som er lagt til, kan sikkerhetskopiere eller gjenopprette så lenge brukeren har passordet på kontrollpanelet. Mine innstillinger for sikkerhetskopiering er tilgjengelige ved å klikke på Innstillinger- knappen. Figur B

Hva og når du skal sikkerhetskopiere

Den første innstillingsvisningen viser en oversikt over hva som er sikkerhetskopiert og sikkerhetskopieringsstatus. Ved å klikke på fanen Hva får du opp visningen i figur C. Agentens standardinnstilling er målrettet mot alle mapper og filer under mappen Brukere. Jeg var i stand til å velge filer som skulle sikkerhetskopieres etter kategori. Jeg kan også konfigurere regler for sikkerhetskopiering av uvanlige filtyper. Figur C Å klikke på Når viser planlegging. Figur D viser tilgjengelige alternativer. Jeg bruker den automatiske innstillingen. Figur D Fanen Andre tillater ytelsesjusteringer, en enkel varslingsinnstilling og en oppdateringsinnstilling, som vist i figur E. Jeg satte mine til Raskest og utførte flere manuelle sikkerhetskopier. Det ble ikke merket ytelse på prosessoren eller brukervennligheten av Internett. Figur E

Deling og gjenoppretting

For å dele filer med andre medlemmer av et prosjektgruppe - eller med familie - bruker jeg Dropbox. Jeg deler ganske enkelt en mappe, slipper filer i den, og alle får den automatisk levert til skrivebordene sine. Enhver endring gjort av alle med filen synkroniseres automatisk med alle andre. Dette er en flott måte å dele flere filer med pålitelige brukere. Imidlertid gir Norton Online Backup en måte å trygt dele en eller noen få filer med pålitelige eller tvilsomme personer. Siden kontrollpanelet er tilgjengelig over Internett, kan jeg laste ned eller gjenopprette filer til hvilken som helst tilkoblet PC.

Ved å klikke på Filhandlinger i Hjem-visningen av kontrollpanelet vises alternativer for disposisjon for filer, som vist i figur F. Figur F

Jeg kan gjenopprette filer etter navn eller etter mappe. Det interessante med Norton Online Backup er muligheten til å gjenopprette alle filversjoner som er opprettet i løpet av de siste 90 dagene. Så hvis du trenger en tidligere versjon av en fil, velger du den og gjenoppretter den til en ny mappe eller den opprinnelige mappen.

Deling av filer er enkelt og sikkert, som vist i figur G. All deling skjer via e-post. Så for å teste prosessen, skrev jeg inn en av e-postadressene til bedriften og en kort melding. Jeg forlot standard 14-dagers utløp alene. Jeg skrev inn et testpassord. Mottakeren må ha passordet for å åpne filen. Ingen passord er nødvendig for å bruke delingsfunksjonen.

Jeg bladde til filen for å dele og valgte den med et hake. Jeg kunne også ha utført et søk etter filer som oppfylte visse kriterier. Søkefunksjonen er tilgjengelig hvor du velger en eller flere filer.

Figur G Jeg fikk en e-post umiddelbart etter å ha klikket på Main Now . Meldingens innhold, vist i figur H, inneholder informasjon som er nyttig for mottakeren, inkludert hvor lang tid han eller hun har til filen ikke lenger er tilgjengelig for nedlasting. Merk at brukeren har 10 nedlastinger tilgjengelig. Hvis mottakeren imidlertid ikke klarer å klikke på lenken til den delte filen innen 14 dager etter mottakelse, blir koblingen deaktivert.

Vær også oppmerksom på at det tilordnede passordet ikke er inkludert i e-posten. Dette er noe jeg trenger å gi via telefon, faks eller en egen e-post.

Figur H

Sikkerhet

Som enhver ansvarlig online tjeneste, krypterer Norton Online Backup mine lagrede filer. Imidlertid er filene tilgjengelige over Internett for alle som har passord på kontrollpanelet. Jeg satte passordet mitt til en stor tilfeldig samling av tegn og får tilgang til det med RoboForm. Imidlertid kan mindre sikkerhetsinnstilte brukere bruke det samme passordet de bruker til alt annet på nettet. I så fall kan en enkel ikke-relatert phishing-program skaffe nøkkelen til alle brukerens viktige filer.

Det siste ordet

Dette er en utmerket sikkerhetskopiløsning for sikkerhetsinnstilte. Jeg har nå installert det på alle hjemmesystemer og småbedriftssystemer. Jeg anbefaler Norton Online Backup for alle som er komfortable med å lagre filene sine i skyen og som er forsiktige med tilgang.

  • Relatert: Sikker surfing med Norton DNS

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com