Den mystiske verden av datasenter brannundertrykkelse

Jeg kan høre deg nå ... "Ikke en artikkel om det kjedelige temaet brannundertrykkelse!" Vel, jeg lover hvis du ignorerer din voksende angst og en trang til å skifte til en annen side, hvilken som helst annen side, vil jeg gjøre det verdt tiden din.

Som datasentre (en gang kalt datarom eller elektroniske databehandlingssentre), har tilnærmingen til å inneholde en brann i det som nå er nervesenteret i organisasjonen din, betydelig endret. Det er ikke nok å bare installere en røykvarsler og noen få sprinklerhoder. Dette fungerer bare hvis du ikke har noe imot å ha virksomheten nede i dager eller uker etter en brann.

I denne artikkelen skal vi se på forretningsresultatene du bør tenke på når du skriver en sjekk for brannvernstjenester og hvordan du oppnår dem.

Forretningsresultater

Før du kjøper et brannsikringssystem, er det viktig å forstå hva det er du prøver å oppnå. Ja, du prøver å slukke fremtidige branner. Men det er et ufullstendig krav. Det virkelige forretningsbehovet er å slukke brannen og få virksomheten opp igjen og gå i løpet av timer.

Komponentene i et forretningsvennlig undertrykkingssystem inkluderer:

 • Et deteksjonssystem som oppdager faktiske branner og ikke en lekkasje i kjølesystemet ditt (mer om det senere ...)
 • En alarm som inkluderer både høy støy og blinkende lys (et lovkrav i de fleste jurisdiksjoner)
 • Bærbare brannslukningsapparater plassert på kritiske steder
 • Nødstrømbryter
 • Nødundertrykkingssystem forsinker eller avbryter (mer om det når vi snakker om falske alarmer)
 • Et undertrykkelsesmiddel som:
  • ødelegger ikke utstyret ditt; og
  • tar ikke så lang tid å rydde opp i at du passerer rett ved din maksimale tålelige driftsstans

Som alle fysiske sikkerhetskontroller, avhenger antall dollar du bruker og systemet du velger av forretningsrisikoen du er villig til å godta. Med det i tankene, la oss se nærmere på elementene i dagens datasenter-brannsikringsløsninger.

Deteksjonssystemer

Du skulle tro at et deteksjonssystem har en enkel jobb: oppdage brann. Problemet oppstår når du begynner å vurdere hva en deteksjonssensor ser på som en brann.

For noen år siden bestemte undertrykkelsessystemet vårt å dumpe Inergen i datasenteret på en lørdag kveld. Siden ingen var til stede, kunne vi ikke slå bryteren for å utsette utgivelsen. Hvis vi hadde hatt det, hadde vi funnet ut at en av sensorene oppdaget gassen som ble avgitt av en lekkasje i kjølesystemet som en brann. Siden vi hadde en kontrakt med et datasenter rengjørings- og restaureringsfirma, ringte vi dem raskt; det tok 24 timer å returnere datasenteret til normalt.

Historienes moral? Forsikre deg om at deteksjonssystemet ditt er innstilt på å ikke reagere på mulige falske alarmer forårsaket av andre komponenter i datasenteret. En annen vurdering er like viktig. Hvis sensoren din oppdager røyk, bør den også se varmen før du ødelegger dagen.

alarmer

Alarmer er ganske enkle; de gir en høy lyd og folk går stille til avkjørselen. Det er greit hvis du bruker systemer som ikke skader mennesker. Imidlertid er mange typer undertrykkelsesmaterialer (dekket senere) bare ment for områder uten menneskelig tilstedeværelse. Så du bør integrere alarmen i undertrykkelsesfrigjøringsprosessen, slik at en tilstrekkelig menneskelig evakueringsperiode kan forsvinne før du slukker brannen.

Det blinkende lyset er ikke bare en god ide når en eller flere ansatte har hørselsproblemer. Det er også nyttig når alarmen prøver å heve seg over de omgivende desibel generert av hundrevis av servere, lagringsenheter, etc.

Bærbare brannslukningsapparater

For det første er det primære formålet med de bærbare brannslukningsapparatene som henger på støtteposter i datasentret ditt ikke å oppmuntre serveringeniørene dine til å tappert stå mellom en brann og den nye bedriftsserverplattformen de nettopp brukte dager på å jobbe riktig. Snarere er de ment å sikre at folk i datasenteret har en vei ut når brann blokkerer utgangene.

For det andre, sørg for at brannslokkingsapparatene er plassert ordentlig (se Plassering av brannslukningsapparat) og inneholder riktig undertrykkingsmiddel. For mer informasjon om dette emnet, se Brannslukningsapparater eller Online Safety Library: Brannslukningsapparater. Disse nettstedene forklarer bruken og typene som kreves for forskjellige brennbare materialer.

Nødstrømbryter

Dette er ikke noe jeg planlegger å bruke mye tid på. Det er viktig å ta bort at intet stort anlegg med mange elektriske eller elektroniske enheter noen gang skal være uten en stor rød knapp på veggen som, når den skyves, øyeblikkelig kutter all strøm. Bruk imidlertid sparsomt. Stoppe av hard strøm er ikke datamaskinvennlig. (Kan du si sikkerhetskopier?)

Velge riktig undertrykkelsesmiddel

Så vi kommer til slutt til det ene elementet på listen vår som enten kan tillate rask gjenoppretting eller ukers fingerpekning. Å velge undertrykkelsesagent for å sette ut faktiske branner er en beslutning som tas med alle viktige forretningsprosessinteressenter ved bordet. Diskusjonen skal inneholde følgende alternativer:

 • Våtrør - Våtrørsystemer er grunnleggende vannsprinkler installert i næringsbygg. Ladet med vann til enhver tid, slipper de rent vann i nærvær av varme, røyk eller manuell inngrep. Selv om de fungerer utmerket i de fleste områder av forretningskontoret, har de en stor ulempe når de plasseres i datasenteret. DE DUMPVANN PÅ UTSTYRET ditt. Hvis du synes en hard shutdown er dårlig, kan du prøve å gjenopprette 300 servere, flere lagringsenheter og annen kritisk infrastruktur når hundre eller tusenvis av liter vann er dumpet på dem. Hvis du velger å gå med vann, må du forsikre deg om at din hot site-kontrakt er gjeldende og at teamet ditt er godt trent. For å sette fyr ut som dette utgjør en katastrofal hendelse. Og du kan ha problemer med å forklare hvorfor datasenteret ditt er nede i to uker.
 • Forhånds- eller tørrør - Forhåndssystemer fungerer akkurat som våtrørsløsninger med ett unntak; vannet holdes ikke i rørene. Dette systemet markedsføres til virksomheter som sikrere enn vått rør, fordi vannladede rør kan akkumulere fuktighet via kondens. Denne fuktigheten kan deretter dryppe ned på kritisk utstyr. Imidlertid gjenstår fortsatt problemene knyttet til brannslukking av vann.
 • Gassformige midler - Disse typer systemer gir øyeblikkelig brannundertrykkelse med relativt korte system- og forretningsprosessgjenopprettingstider. Gassformige midler nekter et datasenter branntilgang til to av de tre elementene som er nødvendige for forbrenning: varme og oksygen.
  • Midler som HFC-227ea, FM-200 og HFC 125 fjerner varmen fra brannen. Dette er hva vann gjør, men disse midlene vil ikke ødelegge utstyret ditt.
  • Karbondioksid og inergen fjerner oksygen fra miljøet.
Så gassformige midler er vanligvis det beste valget ditt, hvis du har råd. I tillegg til høyere implementeringskostnader enn vannsystemer, krever gassystemer årlig vedlikehold og gulvplass for dunker som oppbevarer agenten (se figur A fra Wikipedia.org). I dette eksemplet er det ikke mye plass som brukes. I mitt siste datasenter tok imidlertid Inergen-dunkene omtrent 200 kvadratmeter i et rom atskilt fra datasenteret. Vi kalte det kjærlig missilrommet.

Figur A

I tillegg til disse tradisjonelle systemene, har noen selskaper gitt ut det de kaller brannforebyggende systemer. Disse proaktive tilnærmingene reduserer den normale mengden oksygen i datasenteret, og reduserer muligheten for at en brann virkelig kommer i gang hvis tilstrekkelig varme og drivstoff presenterer seg. Før du går tom for og kjøper et av disse systemene, må du ta kontakt med lokale og føderale sikkerhetsregulatorer. De fleste er fremdeles på gjerdet, og veksler mellom aksept og deres tro på at disse systemene reduserer oksygen til nivåer som er skadelige for menneskers helse.

Det siste ordet

Så som du kan se, det er ikke så lett å implementere brannundertrykkelse som en fysisk sikkerhetskontroll. Det krever kunnskap om aksept av forretningsrisiko, forståelse av maksimal tolerabel nedetid og riktig budsjett. Og som alltid krever det den kule, rolige sikkerhetssjefen som bringer de rette menneskene til samtalen og opplyser dem om hvordan det å håndtere Prometheus ’gaver noen ganger krever litt visdom.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com