De fleste datasentre er for ineffektive, sier Supermicro

Bilde: iStockphoto / cybrain

Store bedrifter klarer seg ikke bra med å håndtere energibehovet til datamaskinens maskinvare, noe som fører til sløsing med penger og dårlig teknisk ytelse, ifølge tjenestemennene i San Jose, CA-baserte Supermicro. Selskapet har prøvd å differensiere seg ved å markedsføre splittede systemer slik at kundene lettere kan oppdatere minne, nettverksgrensesnitt, prosessorer og lagring, uten å bytte ut hele skap eller støttekomponenter som vifter og strømforsyninger.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

I likhet med konkurrentene, har Supermicro sine baser dekket for å selge et hyperkonvertert system hvis du foretrekker det, men selskapet begynte å selge bladservere i usammensatte konfigurasjoner tidligere i år og vil legge til tradisjonelle servere med slike alternativer i 2019, ifølge Vik Malyala, senior vice- president for feltapplikasjonsteknikk.

Hyperscale-kunder bruker allerede mye oppmerksomhet på energibruk i servere, lagring og nettverksmaskinvare ved å følge et bransjetiltak kalt effektforbruk (PUE), og nå må den trenden komme nedstrøms, innså Malyala. Ved for mange mellomstore og store selskaper, "De bruker ikke datasenteret med tanke på tettheten det kan gi, " forklarte han. "Datasentrene opererer veldig ineffektivt. Jeg ble sjokkert over å se PUE ... spredningen er ganske bred, og den kommer ikke så raskt som vi hadde håpet."

To eksempler på når ikke-hypersale selskaper bør tenke på strømbruk er når begrenset strøm er tilgjengelig i en bygning og når månedlige strømregninger overstiger hundrevis av megawatt, sa Malyala. Når det gjelder å redusere kostnadene, "vil jeg si datasentre med tusen eller flere systemer som sitter i dem, ville de se en vesentlig forskjell, " la han til. (Forfatterens merknad: Det er uklart hva som skjer med rom-tid kontinuum når et datasenter overstiger 1, 21 gigawatt.)

Supermicro bestilte en undersøkelse (PDF) av 361 personer som kjøper og administrerer datamaskinens maskinvare. Den endelige rapporten sier at datasentre bruker 3% av den verdensomspennende elektriske forsyningen, og at 59% av de spurte anser energieffektivitet som viktig når de bygger eller leier et nytt datasenter, selv om det bare er fjerde på prioriteringslisten bak sikkerhet, ytelse og tilkobling når du administrerer eksisterende datasentre. Det er der pengene går tapt, understreket Malyala.

Andre interessante resultater: 58% av de spurte kjente ikke sitt datasenter PUE, bare 6% av de som visste at det har en PUE på de beste nivåene, og du vil ikke vite hvor mange datasentre som holdes på unødvendig kulde temperaturer.

Totalt sett "Bare 28% av respondentene vurderer miljøproblemer i valg av datasenterteknologi. Supermicro utfordrer dem til å se bredere på strategien og begynne å måle effektiviteten i datasenteret med en ny beregning - Totalkostnad for miljøet, " det heter i rapporten.

"Det er to måter å måle og forbedre TCE: forbedret effektivitet i datasenteret og en driv mot eliminering av e-avfall, " fortsetter det. "Supermicro oppfordrer industriledere til å innlemme oppdelte ressursbesparende løsninger i sine datasenterplaner, med et mål å senke det gjennomsnittlige datasenteret PUE til 1, 30 og redusere e-avfallet innen 2025. Helsen til miljøet, planeten vår og vår innbyggere kan være avhengige av det. "

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com