Overvåk bladserver-kabinetter med Microsoft System Center

Bladbaserte serverdistribusjoner kan ha en renessanse som en foretrukket plattform for mange private skyinitiativ i mellommarkedet og distribuert virksomhet. Et lite gård med identiske bladservere er en ideell plattform for en eller flere klynger av Microsoft Hyper-V, VMware ESX eller Citrix Xen virtualisering verter - kjernen i den private skyen. Her er noen grunner til at bladeserverformatet appellerer til private skyer, som kan bestå av fra flere dusin opp til noen hundre virtuelle maskiner (VMer):

  • Enkel og sikkerhet ved å skalere fra bare et par serverblader opp til et fullbefolket bladchassis - dette lar deg starte din private skyflytting i liten skala og ikke miste investeringen når du legger til kapasitet.
  • Garanterer enhetlighet av skalaenheter, slik at du ikke trenger å støtte for eksempel flere nettverkskortmodeller når du legger til virtualiseringsverter i fremtiden.
  • Demontering av beregnede noder (dvs. bladserverne) fra lagringsnoden (e) (mest sannsynlig lagringsområdet-nettverk-SANs eller lagringsblad) er iboende i bladesign og er i samsvar med virtualiseringsklyngearkitektur.
  • Det konvergerte nettverkssamarbeidet som mulig i knivbaserte baserte brytere muliggjør praktisk talt ubegrensede scenarier, for eksempel Quality of Service (QoS) og Virtual Local Area Networks (VLAN).
  • Enkelhet i å duplisere skytestoffer på primære og failover-områder i DR-scenarier.
  • Mulighet for å utnytte leverandør og operativsystem (OS) -spesifikke teknologier for "bare metal" -blader, som for eksempel å transformere et blad i en leveringsboks til en produksjonsvirtuualiseringsvert på få minutter.
En IDC-pressemelding fra for ett år siden rapporterte at markedsledere for bladservere var (i synkende rekkefølge) HP, IBM, Cisco og Dell. HPs kabinett for bladinnhegning har to versjoner, en 6U-høyde C3000-modell og en 10U-høyde C7000-modell. C3000 kan inneholde opptil åtte (8) kniver og C7000 kan holde opptil seksten (16) kniver. Denne artikkelen dekker overvåking av helsen og ytelsen til knivhylser, viser frem HP BladeSystem-kabinettet og Microsofts System Center Operations Manager (SCOM). Figur A viser diagrambildet over noen HP C7000-kabinettskiver fra SCOM-konsollen.

Figur A

Skapsdiagram Visning av HP BladeSystems i System Center Operations Manager-konsollen. (Klikk for å forstørre bilder)

Håndtering av kabinettet

Siden kabinettet befester strøm og kjøling, nettverk, lagring og UOB-tilkobling, avhenger styring av hver av disse funksjonene av programvarebasert instrumentalitet (du kan ikke gå bak serveren og flytte kabler rundt). Bladleverandører kan utstyre skapene sine med 'styringsmoduler' som gir en måte å samhandle med den intelligente kabinettet, for eksempel en nettbasert styringsportal. Disse styringsmodulene kan på sin side overvåkes og gir et fritt syn på helsen og ytelsen til flere kabinetter og bladene deres.

Å holde oversikt over hvilke servere som er i kabinettfeltene er åpenbart en kritisk administrasjonsoppgave, i tillegg til å gi et raskt middel til å koble til OOB-styringsporten til hvert blad og styringsmodulen til kabinettet. Jo flere kabinetter du har i organisasjonen din, og jo flere kniver hver inneholder, jo høyere er den administrative byrden og kritikken til effektiv overvåking. Dette kan raskt komplisere ting til det punktet at effektiviteten i bladesignen oppveies av vanskelig administrering eller tapte varsler om forholdene før svikt.

Diagrammavisningen av HP C7000-kabinettene i figur A illustrerer hvordan serveren og lagringsbladene i enhetsbukkene er diskrete objekter, mens de delte funksjonene i kabinettet, for eksempel strøm- og kjølesystemer, er tilknyttet kabinettets chassis. Tenk om du hadde dusinvis av kabinetter å administrere, hvor mye tid dette ville spart korrelerende chassiproblemer med berørte kniver. Legg også merke til at med en server i en enhetsplass valgt til høyre i Handlingsruten, er det nyttige ett-klikk-oppgaver for å koble til den involverte HP Integrated Lights-Out (server OOB) og HP Onboard Administrator (kabinettadministrasjonsmodul) ).

Overvåking av kabinettet i den private skysammenheng

Selvfølgelig lager HP sin egen overvåkningsløsning, HP Systems Insight Manager (HP-SIM), som gjør en god jobb med å håndtere HP-utstyr av alle typer. (IBM, Cisco og Dell har også sine respektive løsninger.) HP-SIM overvåker imidlertid ikke applikasjonsytelsen - noe SCOM utmerker seg med. Figur B illustrerer den enkle kraften til dette konseptet. Dette er et varslingsbilde fra SCOM-konsollen, som viser i kronologisk rekkefølge da varsler ble mottatt fra et miljø med to kabinett. Legg merke til at varsler om hjerteslagssvikt fra overvåkede bladservere ble ført av 50 sekunder om varsler om feil ved tilkobling til knivhylser.

Figur B

Virkelige verden: Alarmer om tilkoblingsforbindelser går foran varsler om hjerteslagssvikt

I det virkelige tilfellet vist i figur B, vet SCOM-operatøren på et øyeblikk årsaken til tapet av tilkobling til de overvåkede serverne på grunn av tap av tilkobling til hele kabinettene. En målrettet undersøkelse kan umiddelbart begynne på det lengste veikrysset i tilkoblingsstiene til begge innhegningene. Å forutse et slikt scenario, kan et SCOM-distribuert program du har forfatter, omfatte et supersettdiagram som umiddelbart isolerer denne feilen.

HP BladeSystem Enclosures Management Pack

Det er to tilnærminger maskinvareleverandører kan benytte seg av når de skriver administrasjonspakker for overvåking av enheter som bladeksler ved bruk av SCOM 2007 R2 (utgivelsen av SCOM som var gjeldende frem til april 2012 da SCOM 2012 ble utgitt). Disse er (1) å utnytte de opprinnelige funksjonene Simple Network Management Protocol (SNMP) i SCOM 2007, og (2) bygge et programtillegg til SCOM som bruker en leverandørs proprietære teknologi, snarere enn SCOM 2007 SNMP-funksjoner, for å overvåke enhetene . HP fulgte klokt den andre tilnærmingen for deres løsning og produserte et elegant og nyttig verktøy (som også fungerer med SCOM 2012).

Figur C viser HP BladeSystem Enclosure Monitor Manager-applikasjonen som HP leverer sammen med administrasjonspakken. Du kjører monitor-tjenesten på en eller flere administrasjonsservere i organisasjonen din, og tjenesten samhandler med SCOM for å gi helse- og ytelsesdata. Denne tilnærmingen er bedre enn å bruke naturlig SNMP med SCOM 2007 av skaleringsårsaker. Flere innkapslinger kan administreres med denne teknikken uten at det påvirker resultatene til den samlede SCOM 2007-ledergruppen. (Se merknad nedenfor om SCOM 2012.)

Figur C

HP BladeSystem Enclosure Monitor Manager
Merk: SCOM 2012 inkluderer en ny SNMP-overvåkingsmotor som kan overvåke hundrevis av nettverksenheter helt fint, så en forfatter av nye eller fremtidige enhetsadministrasjonspakker skrevet med SCOM 2012 SNMP-biblioteket frarådes ikke å utnytte den opprinnelige SNMP-overvåkingen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com