Microsoft ligger nærmere kommersielt levedyktig kvanteberegning

De 5 grunnleggende spørsmålene om kvantecomputere Du hører mye om kvantecomputere, og hvordan de vil være supersnelle og superkraftige. Men hva gjør en datamaskin til å "kvante?" Her er fem ting å vite.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Forskere hos Microsoft konkurrerer med Alphabet, IBM og andre om å lage mindre feilutsatte kvantedatamaskiner.
  • Microsoft tar en annen tilnærming enn andre selskaper, og tror at metoden deres vil tillate dem å gjøre kvantedatamaskiner som er kommersielt levedyktige.

Microsoft går sakte fremover i løpet av kommersiell levedyktig kvanteberegning, og benytter seg av de unike egenskapene til en viss partikkel for å løse problemer ingeniører i mange teknologiselskaper har slitt med i flere tiår.

Alphabet, IBM og en rekke mindre selskaper konkurrerer alle om "kvanteoverlegenhet", et omstridt begrep som refererer til punktet der kvantedatamaskiner vil kunne håndtere beregninger utover kapasiteten til verdens beste superdatamaskiner.

"Quantum supremacy er veldig fengende, men det er litt forvirrende og overselger hva kvantecomputere vil kunne gjøre, " sa Simon Benjamin, en kvanteekspert ved Oxford University, til MITs Technology Review. Han la til at selv når kapasitetene til kvantecomputere forbedres, vil klassiske datamaskiner fortsatt være raskere og billigere.

"Å bruke en kvantecomputer vil være som å chartere en jumbojet for å krysse veien, " sa Benjamin.

Kvanteberegning er avhengig av kvantebits eller qubits, som lagrer informasjon. Klassiske datamaskiner lagrer informasjon som enten 1 eller 0, men qubits er spesielle fordi de "kan eksistere i flere tilstander på 1 og 0 på samme tid - et fenomen kjent som superposisjon, " ifølge MITs Technology Review.

"Det dette koker ned til, er at selv om noen få ekstra biter bare utgjør en beskjeden forskjell til en klassisk datamaskins kraft, kan det å tilføre ekstra kvbiter til en kvantemaskin øke beregningskraften eksponentielt, " skrev de. "Det er grunnen til at det i prinsippet ikke krever så mange qubits for å overvelde selv de kraftigste av dagens superdatamaskiner."

Problemene kommer i å skape og opprettholde qubits, som krever forhold som tilsvarer det ytre rom og kan miste sin skjøre kvantetilstand, noe som gjør dem mer sannsynlig å være betydelig feilutsatt, ifølge MIT Mens forskere og ingeniører jobber med å håndtere dette gjennom programvare og ytterligere qubits, har de eksponentielle feilene som følger med større antall qubits, holdt kommersiell levedyktig kvanteberegning en fjern drøm.

"Hvis du hadde 50 eller 100 qubits, og de virkelig fungerte bra nok, og ble fullstendig feilrettet - kunne du gjøre ufattelige beregninger som ikke kan replikeres på noen klassisk maskin, nå eller noen gang, " Robert Schoelkopf, en Yale-professor og grunnlegger av et selskap som heter Quantum Circuits, fortalte MIT Technology Review. "Baksiden til kvanteberegning er at det er eksponentielle måter å gå galt på."

Alfabet kunngjorde tidligere denne måneden, på det årlige American Physical Society-møtet i Los Angeles, at deres kvanteberegningsbrikke "Bristlecone" hadde 72 kbiter, og overgikk IBMs prosessor på 50 kvbit som ble utgitt i fjor. Men jo flere qubits du legger til, jo flere potensielle feil som følger med det, noe som får noen forskere til å spørre hvordan datamaskinene kan stole på med beregninger som ikke kan sjekkes av noen annen maskin.

Alfabetet har prøvd å ta opp dette problemet ved å utføre beregninger helt i utkanten av hva de fleste superdatamaskiner er i stand til å tro at hvis de kan vise at de kan komme så langt, vil tilsetning av enda en kvbit bevise at kvantemaskinen kan utkonkurrere klassisk datamaskin.

Microsoft prøver noe annet enn de andre selskapene, og fokuserer oppmerksomheten på Majorana fermions, partikler som kan være deres egen antipartikkel, ifølge Bloomberg. Når disse partiklene brukes i kvantecomputere, er feilhastighetene betydelig lavere enn på maskinene som er meddelt av Alphabet og IBM.

Målet, ifølge Microsoft, er etter hvert å leie tilgang til kvantedatamaskiner til en rekke formål, inkludert kunstig intelligens (A), medikamentdesign gjennom kjemi og modeller for finansindustri. Mens Alphabet og IBM konkurrerer om å komme til kvanteoverlegenhet først, fokuserer Microsoft på hvordan man kan gjøre kvantecomputere levedyktige maskiner som kan brukes i et hvilket som helst antall felt og produsere nøyaktig informasjon, bemerker Bloomberg-rapporten.

Microsoft har ikke engang klart å opprette en kvbit enda, men de tror at når de kan det, vil deres kvantecomputer være 10.000 ganger mer nøyaktig enn noe som for øyeblikket er produsert av Alphabet, IBM og D-Wave Systems Inc., som var det første selskapet som selger kvante-datamaskiner med begrenset søknad.

Todd Holmdahl, Microsoft-direktør, sa til Bloomberg at de på det meste er fem år unna å produsere en kvantedatamaskin som kan selges på markedet.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com