Administrere servere og andre systemer fra iPhone

Hvordan elsker jeg iPhone-en min? La meg telle måtene ... OK, kanskje bare en måte for dette innlegget.

Jeg har gjort mye eksternt serverarbeid, og jeg har funnet ut at RDP er min beste venn. Nylig jobbet vi med en spesielt oppsiktsvekkende oppgradering som krevde noen minutter å skrive etterfulgt av lange behandlingsprosesser, ispedd raske meldinger som krevde brukernes godkjenning. Det var de intermitterende meldingene som holdt oss fast ved servertastaturet.

Deretter traff sult. Arbeidspartneren min og jeg bestemte at vi trengte matpronto; ingen av oss ville ha hurtigmat, og vi ønsket heller ikke å forlate tastaturet av frykt for at vi ville kaste bort en masse tid på å spise når vi kunne ha erkjent sinnsomme meldinger på serverkonsollen.

Det er en app for det.

Jeg lastet ned WinAdmin-appen fra iTunes App Store, og vi ble plutselig koblet fra tastaturet. Vi hadde bevegelsesfrihet og alt! Det er andre RDP-klientapplikasjoner tilgjengelig for iPhone, inkludert iTap RDP Client, men jeg liker WinAdmin.

Når WinAdmin startes opp, dukker favorittserverlisten opp og gir brukeren en måte å enten velge en tidligere lagt til server eller legge til en ny. På skjermbildet nedenfor kan du se at det er en server som heter Ts, som venter spent på en tilkobling.

Liste over favoritt-servere gir tilgang til en ekstern server med ett trykk.

Når du legger til en ny server i listen, kan du tilby et antall alternativer (noen påkrevd og noen ikke), inkludert tilkoblingsnavnet, vertsnavnet, brukernavnet, passordet, oppløsningen, fargedybden og mer. Jeg anbefaler ikke å bruke felt for brukernavn og passord med mindre du også bruker et sterkt passord for å låse iPhone.

Legger til en ny server til WinAdmin.

Når du velger en tilkobling for å opprette, vil du se skjermbilder identiske med de du ville se om du skulle koble til serveren med en vanlig stasjonær klient. Skjermene er mindre, men du kan ganske enkelt dra fokuset til ønsket del av vinduet.

I neste skjermbilde ser du innloggingsskjermbildet til Windows Server 2003. Nedenfor ser du hva du trenger å sende en Ctrl Alt Delete til den eksterne maskinen. Åpne denne menyen ved å trykke på Gear-ikonet i øverste høyre hjørne av skjermen. For å få frem et tastatur for å skrive inn et brukernavn og passord, trykk på ABC-ikonet øverst på skjermen.

Windows Server 2003-påloggingsskjermbildet

Bruk tannhjulikonet for å sende et tastetrykk til den eksterne maskinen.

Når du er logget på serveren, kan du navigere rundt på hvilken som helst måte du vil ved å dra fingeren over skjermen. Du vil sannsynligvis ikke ønske å gjøre noen supertunge løft på den lille skjermen, men denne programvaren er en perfekt løsning når du trenger å holde ting gående mens du er borte, eller du vil sjekke opp et rapportert problem mens du er ute av byen.

En titt på et Windows-skrivebord

Med WinAdmin kan du også åpne flere tilkoblinger. Trykk på det lille ruteikonet ved siden av ABC-ikonet og velg en ny favorittserver du vil koble til fra.

Endre WinAdmin-vinduer

Fullskjermopplevelsen er å foretrekke fremfor minyskjermen på iPhone, men WinAdmin har reddet baconet mitt et par ganger.

Vil du følge med på Scott Lowes innlegg på TechRepublic?

  • Registrer deg automatisk på nyhetsbrevet Servere og lagring
  • Abonner på RSS-feed for servere og lagring
  • Følg Scott Lowe på Twitter

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com