Lavpris Raspberry Pi 4-klyngen håndterer posttrafikk for Pi 4-lansering

Raspberry Pi 4: En omvisning på det nye brettet En gjennomgang av alle funksjonene på den kraftigste Raspberry Pi som er utgitt ennå.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

En klynge Raspberry Pi 4-maskiner som koster under $ 1000 ble brukt til å være vertskap for store deler av det offisielle raspberrypi.org-nettstedet i løpet av den travleste dagen noensinne.

Den nylig utgitte 4 GB Pi 4 koster 55 dollar, en brøkdel av kostnadene for tradisjonell server-maskinvare, men er også mindre kraftig og tilbyr mindre minne enn servere på inngangsnivå. Mythic Beasts, Internett-leverandøren som er vert for Raspberry Pi-nettstedet, opprettet en 18-brett Pi 4-klynge for å være vertskap for store deler av siden og fant at den håndterte rekordbehov på dagen for Pi 4-lanseringen uten problem.

"Vi serverte flere millioner sider fra Pi-klyngen i går, " sa Mythic Beasts-direktør Pete Stevens til TechRepublic.

"I ettertid har vi over-spesifisert klyngen vår - vi trengte bare omtrent fire Pi 4-er for å gjøre alle WordPress-sidene (pluss to for statisk innhold og to for memcache)."

Til sammen tilbød klyngen 72 datamaskinkjerner og 72 GB DDR4 RAM, med Mythic Beasts som sa at den forbrukte mindre enn 100W og kunne passe inn i 1 / 2U rackplass, og legge til "serverprodusenter burde begynne å bli redde".

Pi 4 er betydelig bedre til å håndtere trafikk på nettstedet enn tidligere Pi-brett, med ekstra minne, omtrent 2, 5 ganger ytelsen til Raspberry 3 B +, og ekte Gigabit Ethernet.

Stevens sier at Pi 4-brett er egnet til å bli kjørt som individuelle dedikerte servere, til en pris som kan sammenlignes med å kjøre en virtuell maskin, og til å bli kombinert i dataklynger.

Å gi en datamaskinarbeidsbelastning kan deles opp i oppgaver som kan håndteres parallelt, et stort antall treg CPU-er kan være like effektiv som et lite antall raske CPU-er, sier han.

Så jeg kan kjøpe en 48-porters bryter ($ 750), 48 Pi 4s (48 x $ 55) og 48 PoE Power over Ethernet HATs (48 x $ 30), og for rundt 5000 dollar har du 192 armkjerner. serverland vil du være heldig å få 32 Intel- eller AMD-kjerner for samme penger. Så hvis du driver med mikrotjenester, kan du få betydelig bedre utbytte av Raspberry Pi.

"Spørsmålet er ikke" Er min Pi 4 en erstatning for mine $ 5000-servere? ", Det er" Hvilke applikasjoner som for øyeblikket bruker $ 5000-servere, kan enkelt endres for å kjøre på mindre enn $ 500 til Pi 4-maskinvare. "

Mens tidligere forsøk på å tilby arm-baserte servere ikke har gjort noen vesentlig plage i Intels markedsandel, og andre sier at det fortsatt er betydelige veisperringer for distribusjon i den virkelige verden, peker Stevens på en eventuell triumf for "god nok" teknologi.

"Historien gjentar, Microsoft og Linux vant DEC, Sun, IBM, HP, SGI ved å være billige og gode nok og stadig bli bedre, " sier han.

The Pi 4 cluster being used to host much of raspberrypi.org.

" data-credit="Image: Mythic Beasts" rel="noopener noreferrer nofollow">

Pi 4-klyngen brukes til å være vert for mye av raspberrypi.org.

Bilde: Mythic Beasts

Det er imidlertid noen advarsler, siden ikke alt relatert til raspberrypi.org-nettstedet er vert på Pi 4-klyngen.

"Vi har ikke flyttet hele stabelen til Pi 4. Frontbalansen, last ned og apt servere er fremdeles på ikke-Pi-maskinvare, " sa Stevens i et blogginnlegg, selv om han sa "Pi 4-maskinvaren ser ut velegnet til å overta disse rollene også ”.

For øyeblikket er et sentralt spørsmål som hindrer Mythic Beasts fra å være vert for mer av nettstedet i en Pi 4-klynge, mangelen på støtte for å starte opp Pi 4 over nettverkstilkoblet lagring, som forventes å bli lagt til Pi 4 av en senere firmware. Oppdater. Av den grunn har Mythic Beasts holdt på med å flytte databasene for nettstedet til Pi 4 til klyngen kan ha "speilet lagring på bedriftens SSD-er med høy skrivepålitelighet og lang skrivetid", i stedet for eksisterende SD-kortlagring.

Stevens sier at firmaet til og med håper å være vertskap for den mest trafikkintensive delen av nettstedet raspberrypi.org på Pi 4.

"Størstedelen av trafikken kommer fra nedlastinger av operativsystemet som fremdeles er på Intel-maskinvare, " sier han.

"Vi tror vi kan flytte dette til Raspberry Pi 4 relativt enkelt, men for øyeblikket har Power Over Ethernet-bryterne bare 1 Gbps oppkoblinger (noe som var bra for Pi 3), så vi trenger å gjøre noen nettverks redesign og oppgraderinger før vi kan distribuere Pi 4 som innholdsservere - de er bare for raske for vår Pi 3-sky-design. "

Det er også verdt å merke seg at raspberrypi.org var nede i en periode i løpet av lanseringsdagen for Pi 4, selv om dette var relatert til Cloudflare-avbruddet som også tok ned Amazon og Facebook-nettsteder og tjenester. Mythic Beasts sier at Cloudflare-tjenester brukes til å akselerere levering av innhold for raspberrypi.org.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Les mer om Raspberry Pi 4

  • Raspberry Pi 4: Denne tingen er en PC, sier styrets skaper Eben Upton
  • Raspberry Pi 4 Model B anmeldelse: Dette brettet kan virkelig erstatte din PC
  • Raspberry Pi 4: En omvisning i det nye brettet
  • Bilder: Hva er Raspberry Pi 4 Model B? En nærmere titt på det nye styret og hva det kan gjøre

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com