Se inne i Backblaze datasenteret og Pod 3.0-arkitekturen

Har du noen gang lurt på hvordan noen sikkerhetskopiselskaper på nettet har råd til å tilby tjenestene de tilbyr til det som ser ut til å være sinnsykt lave priser? Ett selskap - Backblaze - har i ganske lang tid gjort maskinvarespesifikasjonene fritt tilgjengelige . Dette har tillatt de som krever masselagring å stole på en velprøvd arkitektur som brukes hver dag for å støtte en lønnsom virksomhet.

Backblaze lanserte nylig versjon 3.0 av Pod-arkitekturen deres, som idrettsgrenser hele 180 TB kapasitet på bare noen få rackenheter med plass til en pris på under 6 cent per gigabyte. De seks øre per gigabyte inkluderer alle kostnader for lagringskabinettet, 45 x 4 TB harddisker, og alle komponentene og elektronikken som gjør at løsningen fungerer til sin magi.

Figur A

Pod 3.0

Hvordan gjør de det? For det første har Backblaze brukt utrolig mye tid på å teste og validere hver del som går inn i Pod-arkitekturen deres. De gjør det i både laboratorie- og virkelighetsnære, oppdragskritiske, kundevendte miljøer. Som sådan er selskapet autoritet på bestemte deler og om deler fungerer eller ikke fungerer. I Pod 3.0 anbefaler Backblaze for eksempel bruk av et spesifikt merke av SATA-kabel. For mange er en SATA-kabel en SATA-kabel, men for et selskap som Backblaze kan en defekt SATA-kabel være en virkelig dårlig dag for en kunde, så alt testes.

Kanskje den viktigste delen av Pod, chassiset har gjennomgått noen forbedringer i Pod 3.0. Det er et kjent faktum at fysisk vibrasjon kan være en ytelsesdrap. Enhver uventet bevegelse av en harddisk lese- eller skrivehode krever at stasjonen snurrer rundt for å løse problemet. Med Pod 3.0 har Backblaze gjort forbedringer i chassiset med øye for å redusere vibrasjonen i chassiset. Derfor har hver rad på 15 stasjoner nå sin egen antivibrasjonsenhet som er ment å løse dette problemet. I tillegg til å bidra til å holde ytelsen jevn, kan reduksjon av stasjonsvibrasjoner forbedre diskfeilhastigheten.

Alt i alt koster denne 180 TB-skjemmen i underkant av 11 000 dollar å bygge med 4 TB harddisker. En 3 TB harddiskversjon som gir 135 TB råkapasitet kan bygges for 7 567 dollar. Backblaze forklarer at prisene på harddisken har holdt seg relativt høye de siste par årene, så lagringskostnadene synker ikke som de en gang var, selv om selskapet med introduksjonen av 4 TB-stasjoner kan presse mer kapasitet til en enkelt enhet, som gir mer lagring for mindre strøm. På den måten kan selskapet redusere kostnadene noe med Pod 3.0. Faktisk gir Backblaze til og med disse tallene: med 3 TB-stasjoner er selskapets kostnad for lagring 63 cent per terabyte per måned på full-rack-basis. Med 4 TB-stasjoner stuper dette til 47 øre per terabyte per måned. Hvis tallene vises for lave, er de ikke det. Det er amortiserte lagringskostnader for Backblaze på månedlig basis. Selskapet estimerer at de lavere løpende kostnadene for 4 TB-stasjonene betyr at de dyrere kostnadene foran blir gjenvunnet i løpet av fem måneder.

Figur B

For meg er et av de mest imponerende aspektene ved selskapet deres vilje til å dele deres maskinvarespesifikasjoner og kostnadstall. Hvis du hopper til vedlegg A i dette blogginnlegget, vil du finne en omfattende liste over deler som inneholder Backblaze Pod-løsningen. Husk at Backblaze har betydelige stordriftsfordeler med hensyn til anskaffelser, så dine egne kostnader kan være litt høyere hvis du bestemmer deg for å prøve å bygge en på egen hånd.

Fra et ytelsesperspektiv er Backblazes tjenester absolutt designet for å maksimere kapasiteten. Data sildrer inn i Backblazes datasentre og krysser lagringsinfrastrukturen. Som du kanskje forestiller deg, er det betydelig skrivetrafikk, og lesetrafikken øker når en kunde trenger å gjenopprette et system. Backblaze er fokusert på å tilby veldig billig, men pålitelig sikkerhetskopiplass for kundene sine, og de gjør det bra med Pod 3.0.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com