Iomega: EMCs inngang til å være i sentrum av ditt hjem

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

For litt mer enn ett år siden kjøpte EMC Iomega for 213 millioner dollar. I dag kommer EMCs hovedplan i fokus. Iomega er til EMC hva Linksys er for Cisco: En mulighet til å bli allestedsnærværende i hjemmet ditt.

EMC tror forbruker- og hjemmekontormarkedet vil være den raskest voksende virksomheten de neste tre til fire årene. Til syvende og sist vil EMC konkurrere med Apple, Cisco og HP om å være sentrum for ditt digitale hjem, sier Joel Schwartz, senior vice president og daglig leder for felles lagringsplattformdrift hos EMC.

Den flotte tittelen betyr egentlig at Schwartz har blitt sammenvevd med alle EMCs viktigste lagringsprodukter gjennom årene. Nå er spillet å målrette forbrukeren. "Nettverkstilkoblet lagring for bedrifter er overalt. Hvorfor ikke hjemmet?" sa Schwartz i en nylig samtale på ZDNets kontor i New York.

Schwartz sa at Iomega (alle ressurser) ble anskaffet for sin merkevare- og kanaldistribusjon, ikke teknologien, som var en vare. La oss innse det: Harddiskmodellen er brutal.

Schwartz plan: Gjør Iomegas lagringsprogramvare - et derivat av det som brukes i EMCs bedriftssystemer - forbrukervennlig, slik at det tar fire klikk å sette opp. Bak kulissene ville Iomega inkludere EMC-teknologi fra RSA og andre enheter. Schwartz sa at EMC gjenåpnet Iomegas programvare fra bunnen av på Linux-kjernen. Referansen: "Den partneren din er i livet, skal kunne bruke denne programvaren på 5 minutter, " sa Schwartz.

Se også: Iomega lanserer nye lave priser harddisker for hjemmemedienettverket

Etter å ha tatt Iomegas backup-stasjon for en tur, kan jeg bekrefte at Schwartz stemte med mottoet med fire klikk. Programvaren som ble levert sammen med Iomegas stasjon - den er også samlet med Mozy online sikkerhetskopieringstjeneste - var enkel. EMC oppdaterer Iomega firmware for å få nye funksjoner.

Men kommer Iomega til stuen min? Vil det ta sikkerhetskopi av datafotografier, musikk, video og biter som legger opp til livet mitt? Det gjenstår å se, men Schwartzs argument er interessant. Saken for Iomega som forbrukermerke går slik:

  • Harddiskprodusenter-Western Digital og Seagate-er innbunnet i PC-en, bærbare datamaskiner;
  • Bedrifter som Buffalo og Netgear vil måtte legge til for mye funksjonalitet for å konkurrere i en ruter / backup-rike;
  • Cisco, Apple, HP kjemper alle om å være sentrum av hjemmet, men kommer fra forskjellige vinkler. Cisco ser nettverket-Linksys-som sentrum av hjemmet med Flip-ridende hagle. Gni: "Cisco vet ikke lagring, " sier Schwartz. HP er et PC-selskap som prøver å selge forbrukere på en hjemmeserver. HP har også skrivere overalt. Og Apple vil at alt skal kjøres gjennom Apple-Apple TV, iTunes og iPod.

Gå inn i Iomega. "Data er det viktigste for hjemmet, " sier Schwartz. "Disse sikkerhetskopienhetene vil være like allestedsnærværende som rutere om tre til fire år."

Frøene plantes allerede. Iomega det siste året lanserte følgende:

  • Iomega ScreenPlay TV Link;
  • Iomega ScreenPlay Pro HD Multimedia Drive;
  • Iomega StorCenter ix2, en nettverks lagringsenhet.

Legg det opp, og EMC ser Iomega som en lagringsleder i hjemmet ditt. Det er ikke en hjemmeserver per se, men den fungerer på samme måte. Den kjører i bakgrunnen og beskytter tingene dine. I mellomtiden vil Iomega være en hybrid enhet som sikkerhetskopierer data lokalt og i skyen fordi "ikke alle forbrukere vil ønske å legge ting opp på himmelen, " sier Schwartz.

Vil denne hovedplanen fungere? Det er fullt mulig. Som Schwartz bemerker har Iomega-merket holdt ut gjennom årene og har generelt en positiv konnotasjon. Utfordringen: Markedsføring. Jeg la merke til at EMC trenger å bruke litt tid på å navngi denne sikkerhetskopien som noe som er mer hjemmevennlig. Det er ikke som moren din skal løpe til Best Buy og si: "Jeg må ha den nye nettverkstilkoplingen lagring tingy." Du kan være trygg på at hun heller ikke ber om en hjemmeserver eller mediesenter. Kanskje Apple vil lage noen kategorier.

Når det er sagt at konseptet Schwartz legger, kan fungere, og det er ikke som han ikke vet hvordan han skal vokse en virksomhet. EMC akselererte hjeminvasjonen med kjøpet av Iomega. Nå får vi se om det kan levere. Vil lagring være i sentrum av livet ditt?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com