Intel-forskere skyver kvanteberegning fremover med nye silisiumchips

De 5 grunnleggende spørsmålene om kvantecomputere Du hører mye om kvantecomputere, og hvordan de vil være supersnelle og superkraftige. Men hva gjør en datamaskin til å "kvante?" Her er fem ting å vite.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Forskere tilknyttet Intel har vellykket testet spin qubits, som utnytter spinnet til et enkelt elektron på en silisiumbrikke for å utføre kvanteberegning.
  • Bruk av spin qubits kan bidra til å bringe begrepet kvanteberegning fra forskning til virkelighet.

Kvanteberegning tok ett skritt nærmere å bli en realitet denne uken, da forskningsgrupper tilknyttet Intel med suksess testet en ny kvanteberegningsarkitektur kalt spin qubits.

QuTech, en av forskningsgruppene, ga ut et papir som beskriver suksessen med å lage en to-kbit spinnbasert kvantecomputer på en silisiumbrikke, som kan programmeres til å utføre to enkle kvantealgoritmer. Den andre gruppen, som var sammensatt av et team av fysikere ved Princeton, rapporterte at de var i stand til å koble fotoner til elektronspinn, noe som kan føre til at større kvantecomputere kommer fremover.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

For de ukjente er kvanteberegning - ny teknologi som søker raskere beregningsløsninger på problemer som i dag håndteres av superdatamaskiner - fortsatt mer populært i akademia enn i bedriften. Men fremskritt som disse vil bane vei for etablering av større spin-baserte prosessorer som er i stand til mer komplekse applikasjoner, bemerket Intel i et nyhetsinnlegg og til slutt brukes til spesialiserte arbeidsmengder. Microsoft og IBM jobber også i kvanteberegningsrommet.

Superledende qubits generelt er utrolig skjøre, bemerket Intel: Enhver støy eller utilsiktet observasjon av dem kan føre til datatap, og de må fungere ved ekstremt kalde temperaturer. De er også veldig store og opererer i systemer på størrelse med 55 gallon trommer, noe som gjør det vanskelig å oppskalere utformingen av kvantesystemet til de millioner qubits som trengs.

Spin qubits ligner halvlederelektronikk og transistorer, og leverer kvantekraft ved å utnytte spinnet til et elektron på en silisiumenhet. De tilbyr flere fordeler i forhold til superledende qubits, bemerket Intel: De er mye mindre i fysisk størrelse, og enklere å skalere, og kan fungere ved høyere temperaturer enn superledende qubits. Utformingen av spin qubit-prosessorer er veldig lik tradisjonelle silisiumtransistorteknologier, som Intel har utstyret og infrastrukturen å produsere.

Intel tester også produksjonen av spin-qubit testbrikker, og regner med å produsere mange hver uke i løpet av et par måneder.

"Fremover vil Intel og QuTech fortsette forskningen på både supraledende og spinnende qubits over hele kvantesystemet - eller 'stack' - fra qubit-enheter til maskinvare- og programvarearkitekturen som kreves for å kontrollere disse enhetene så vel som kvante applikasjoner, " ifølge Intel-nyhetsinnlegget. "Alle disse elementene er viktige for å fremme kvanteberegning fra forskning til virkelighet."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com