Intel og AMD jager oppgraderingssyklusen

Intel kunngjorde sin nye linje med mikroprosessorer på tirsdag, og fremsetter krav om en fem måneders avkastning på investeringen og et konsolideringsestimat på 15: 1. Den nye Xeon 5600-brikkelinjen er virkelig imponerende, og ifølge selskapets analyse er en tredjedel av serverne som er i bruk i dag kjører prosessorer laget for fire eller flere år siden.

AMD jager den samme oppgraderingssyklusen, men den følger etter på en litt annen måte enn Intel. AMDs kommende strategi vil være å endre dynamikken noe ved å gjøre flere prosessorer tilgjengelige ved å få ned prisen på servere med fire prosesser. AMDs innsats er at det kan få bedre ytelse per watt ved å øke antall prosessorer på hver server. Hvis AMD er i stand til å redusere prishoppet mellom to- og fire-prosessorservere, kan det være mulig å øke antallet fire-prosessorservere der ute over de 5% der det er nå.

Begge selskapene legger også til funksjoner til sjetongene sine; Intel har lagt til funksjoner som forbedrer ytelsen når du håndterer krypterte filer, og AMD konstruerer en linje som inkluderer grafikkbehandling for bærbare og netbookmarkeder.

AMD svever rundt 9% av salget av serverbrikker og har svevet rundt 30% markedsandel totalt sett de siste årene; Hvis AMD noen gang kommer til å utfordre Intel alvorlig, må det finne en måte å tippe skalaene til sin fordel.

Forrige gang jeg kjøpte servere, ble jeg veldig overrasket over den store pris- og størrelsesforskjellen mellom to- og fire-prosessormaskiner; Jeg husker at forskjellen var betydelig nok til at en maskin med fire prosessorer ikke engang var under alvorlig vurdering. Hvis AMD kan stappe mer prosessorkraft i et rack enn Intel, vil dens lignende ytelse per wattnumre gi selskapet en fordel den kan bruke.

Jeg har lenge vært agnostisk prosessor; de aller første 486 jeg noensinne har eid var AMD, og ​​jeg vil absolutt vurdere AMD hvis jeg kunne få mer behandling inn i mitt datasenter eller redusere antall rack som er nødvendig for å gjøre jobben.

Vei på om du tror AMDs nye strategi vil lønne seg.

TechRepublics nyhetsbrev om servere og lagring, levert mandag og onsdag, tilbyr tips som hjelper deg å administrere og optimalisere datasenteret.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com