Integrer oppgavevisningen din ved å bruke IDEAL Administration

I det siste har jeg vært på et kick for å finne verktøy som ganske enkelt gjør dagen til dag litt enklere. Forrige uke diskuterte jeg Remote Desktop Manager fra Devolutions. Siden den gang har jeg sett på noen andre produkter og har kjørt over et annet veldig kult verktøy som vil spare Windows-administratorer utallige timer med tid.

Personlig liker jeg verktøy som ikke nødvendigvis introduserer radikalt forskjellige måter å utføre vanlige oppgaver på. Ideelt sett vil et verktøy ganske enkelt gjøre det lettere for meg å utføre vanlige oppgaver på måter som jeg allerede er kjent for. Det er her IDEAL Administration (IA) 2009 kommer inn. IA bringer dusinvis av vanlige (og noen ikke så vanlige) administrative funksjoner inn i en sentral administrasjonskonsoll med synlighet i alle domenetilknyttede datamaskiner og servere.

Dette er noen av tingene IA muliggjør i den sentraliserte administrasjonsruten:

 • Administrasjon av både domener og lokale brukere og grupper
 • Tjenestestyring for tjenester som kjører på administrerte systemer
 • Registeradministrasjon for styrte systemer
 • Vise hendelseslogger
 • Distribusjon av programvare
 • Migrering og konsolidering av eksisterende filservere til andre servere
 • Brukergruppe og delt mappeoverføring mellom servere
 • Oppretting, sletting og administrasjon av postkasser for Exchange-systemer
 • Evne til å registrere filbruk og påloggingsøktstatistikk i hele nettverket
 • Opprettelse av en sentralt administrert nettverksdatabase som inkluderer filer, kataloger, skrivere, nettverkskonfigurasjon, programvare, oppdateringer og mer
 • Endring av fil- og mappetillatelser
 • Håndtering av delte mapper

Skjermbildet nedenfor gir deg en titt på en fersk installasjon av IA på en Windows Server 2003-boks som er en del av et domene. Skjermdumpen er litt opptatt, siden jeg ønsket å vise deg omfanget av hva dette verktøyet gjør. I venstre side av skjermen vil du se en liste over servere i denne organisasjonen. Jeg har utvidet en server slik at du kan se en liste over tilgjengelige alternativer. Jeg har også høyreklikket på serveren slik at du kan se en mer fullstendig liste over tilgjengelige alternativer for deg. Fra hurtigmenyen kan du åpne en ledetekst, sende en melding til systemet, fjerne den fra domenet, synkronisere den med AD, få en liste over brukere som er koblet til serveren, og mye mer. Under hurtigmenyen ser du en annen liste over servernavn. I dette vinduet får du en liste over servere, sammen med informasjon om hver server, for eksempel Windows-versjon og servicepakke, rolle (dvs. server, SQL, etc.), videotype og CPU-informasjon. Når du blar til høyre, er mye annen informasjon også tilgjengelig.

IDEALE administrasjonsevner. Klikk på bildet for å forstørre det.

IA gir sentral administrativ evne til en lang rekke administrative funksjoner. Anta at for eksempel oppgavene dine for dagen inkluderer å administrere en delt mappes plassering og legge til en bruker til en AD-gruppe; begge oppgavene blir lett utført innenfor rammen av IA. For å administrere en delt mappe, høyreklikker du navnet på serveren den delte mappen ligger i, og velg Dele fra hurtigmenyen. I den resulterende delingsdialogboksen velger du andelen du ønsker å endre, høyreklikker den og velger Egenskaper. Gjør de ønskede endringene på Egenskaper-siden og klikk OK. Du kan også opprette en ny deling ved å velge Avansert | Nytt fra vinduet Aksjer.

Administrere en delt mappe. Klikk på bildet for å forstørre det.

Jeg nevnte at den andre oppgaven din for dagen er å legge til en brukerkonto i en eksisterende AD-brukergruppe. Utvid IA, utvid domenenavnen din, så vel som brukergruppene noden. Høyreklikk gruppen du vil endre og velg Administrer. I det resulterende vinduet dobbeltklikker du på objektet fra den IKKE medlemssiden av skjermen som du vil legge til gruppen. Dette vil flytte objektet til venstre på skjermen og legge det til den valgte gruppen. Når du er ferdig, klikker du på Endre-knappen. De to skjermbildene nedenfor gir deg en titt på denne funksjonaliteten.

Administrere grupper - første blikk. Klikk på bildet for å forstørre det.
Legger brukere til en gruppe. Klikk på bildet for å forstørre det.

IA inkluderer også et Active Directory-redigeringsprogram på lavt nivå som gir deg muligheten til å administrere individuelle attributter for ethvert Active Directory-objekt. Denne typen redaktører i gale hender kan være et farlig verktøy. Å bruke dette tilsvarer individuelt å endre sektorer på en disk i stedet for å bruke verktøyene som er ment å endre filer, så bruk den med forsiktighet.

Under, vær oppmerksom på at vinduet Attributtinformasjon er åpent og lar meg endre navnet på en Active Directory-gruppe. Du kan fortelle at det er en Active Directory-gruppe i kraft av attributtet ObjectClass-attributtet i vinduet Administrere Active Directory-attributter i bakgrunnen.

Administrere en Active Directory-gruppe. Klikk på bildet for å forstørre det.

IAs Active Directory-administrasjonsfunksjoner inkluderer mye mer enn bare redigeringsfunksjonen på lavt nivå som jeg nettopp beskrev - omtrent hvilken som helst vanlig AD-funksjonalitet er inkludert i dette sentraliserte verktøyet.

Tilgjengelig for i underkant av USD 600 (399 euro), IA gjør mye mer enn jeg har presentert i denne oversikten. Verktøyet er fritt tilgjengelig for en 30-dagers evaluering, som lar deg se virkelig godt på det før du forplikter deg til å bruke penger.

Ikke alle rosenrøde

Ingen verktøy er perfekte. På min korte tid med å bruke IA har jeg fått noen få problemer, ingen av dem er showstoppere, selv om en kommer i nærheten.

I mitt tilfelle, i navigasjonsruten, når jeg holder musen over serveren som inneholder Exchange 2007-installasjonen, avslutter IA ganske enkelt - ingen advarsel og ingen feil. Videre var det noen mindre funksjonaliteter som ganske enkelt ikke så ut til å fungere, selv om det så ut som den skulle ha. Imidlertid, hvis verktøyet fungerer veldig bra på andre måter og kan imøtekomme 95% av administrasjonsbehovet mitt, kan jeg jobbe rundt disse problemene, rapportere dem til støtte og vente på en oppdatering.

Gi din mening om IA

Hver gang du kan konsolidere en haug med verktøy til et, trenger du ikke å jakte etter "det rette verktøyet for jobben" og kan fokusere på oppgaven. Gi IA en virvel og se hva du synes. Jeg ser frem til å høre tankene dine om IA i kommentarfeltet.

TechRepublics nyhetsbrev om servere og lagring, levert mandag og onsdag, tilbyr tips som hjelper deg å administrere og optimalisere datasenteret.

Mens jeg var på TechRepublic Community Event, snakket Jason Hiner og Rick Vanover meg om å bruke Twitter. Vil du følge meg og vite når nye innlegg legges til IT-ledelse og servere og lagring ? Se etter meg på Twitter http://twitter.com/scottdlowe .

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com