Installere VMware vCenter forutsetninger på Windows Server 2008 R2

Med Windows Server 2008 R2 har Microsoft endelig forlatt 32-biters verden i serverland til fordel for et 64-bits eneste operativsystem. Selv om dette er et veldig godt skritt i riktig retning mot å løse 32-bit / 64-biters valgdilemma, kan det by på noen installasjonsutfordringer.

Jeg har nylig støtt på dette problemet da organisasjonen vår installerte VMware vCenter Server på Windows Server 2008 R2. I eldre versjoner av Windows er det et 32-bits alternativ, så vCenter har ingen problemer med å installere; Når ting først beveger seg i 64-biters retning, er det imidlertid to elementer du må adressere før vCenter-installasjonen vil lykkes:

 • Behovet for .NET Framework 3.5.1.
 • Behovet for en 32-biters databasekildenavn (DSN) / ODBC-forbindelse som peker til vCenter-databasen.

Jeg vil skissere tips som kan hjelpe deg med installasjonsprosessen.

Viktige notater

Før vi fortsetter, bør du være oppmerksom på disse viktige merknadene om produkt og artikkel:

 • Selv om VMware indikerer at små organisasjoner trygt kan kjøre vCenter på et 32-bit OS, anbefaler det at administratorer vurderer 64-bit for alle nye installasjoner.
 • Hvis du installerer vCenter på en virtuell maskin som kjører under vSphere / ESX 4, bør du vite at støtte for Windows Server 2008 R2 for øyeblikket er eksperimentelt. Selv om alt sannsynligvis vil fungere helt fint, vil ikke VMware gi støtte hvis du har problemer.
 • Denne artikkelen forutsetter at du allerede har fulgt VMwares veiledning som beskrevet i dokumentasjonen og opprettet en database og databasebruker for vCenter. For mine formål opprettet jeg en database med navnet VCDB og en SQL Server-konto med navnet vcenteruser.
 • Husk at VMware ennå ikke støtter vCenter på Windows Server 2008 R2. Fortsett på egen risiko!

.NET Framework 3.5.1

Følg disse trinnene for å installere .NET Framework 3.5.1 på Windows Server 2008 R2:

 1. Åpne Server Manager.
 2. Velg navigasjonselementet Funksjoner.
 3. Klikk på Legg til funksjoner på siden Sammendrag av funksjoner.
 4. Når du kommer til siden Velg funksjoner i veiviseren, utvider du alternativet .NET Framework 3.5.1 Features.
 5. Velg .NET Framework 3.5.1-elementet. (Ikke velg å installere både .NET Framework 3.5.1 og WCF Activation sammen. Dette vil tvinge installasjonen av IIS 7.5, som vil forstyrre vCenters webtjenester.) Figur A viser vinduet Select Features (Velg funksjoner).
 6. Klikk på Neste-knappen.
 7. Klikk på Installer for å fullføre prosessen på siden Bekreft installasjonsvalg.
Figur A

32-bit DSN til vCenter-databasen

Når du oppretter en DSN i et utgått Windows Server 2008 R2-system, opprettes DSN som et 64-biters objekt, mens vCenter-installasjonsprogrammet bare vil se etter 32-biters DSN-er. For å opprette en 32-biters DSN på din 64-biters Windows Server 2008 R2-server, må du laste ned og installere SQL Server Native Client på serveren din og bruke den nye klientens verktøy for å opprette DSN. For denne artikkelen bruker jeg SQL Server 2005 fordi det er det vi bruker i produksjonen på Westminster College.

SQL Server Native Client er inkludert som en del av SQL Server 2005 Feature Pack. Last ned X64-pakken fra Feature Pack-nedlastingssiden under SQL Server 2005 Native Client-alternativet. Selv om du installerer 64-biters pakken, er dette bare fordi du installerer verktøyet i et 64-biters operativsystem. pakken inneholder en metode for å lage 32-biters DSN-er. Når du har lastet ned pakken, installerer du den.

Gå deretter til Start og skriv inn odbcad32 i søkeboksen . Velg alternativet odbcad32 under overskriften Programmer for å kjøre dette verktøyet.

Figur B

Dette er en 32-biters versjon av verktøyet ODBC Data Source Administrator; i dette verktøyet, opprett et system DSN som peker til vCenter-databasen. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Velg fanen System DSN.
 2. Klikk på Legg til-knappen.
 3. Velg SQL Native Client på den første siden i veiviseren for opprett ny datakilde.
 4. Når du blir bedt om det, oppgi et navn og beskrivelse av det nye System DSN og angi på hvilken SQL Server vCenter-databasen ligger.
 5. For eksempel har jeg brukt SQL Server-godkjenning. På autentiseringssiden velger du godkjenningsmetoden som er mest passende for din bruk. Hvis du bruker SQL Server-godkjenning, bruker du samme påloggings-ID og passord som du opprettet som i VMware-dokumentasjonen. Denne siden er vist i figur C.
 6. Når du blir bedt om det, må du teste datakilden for å forsikre deg om at den er riktig konfigurert.
Figur C

Når du er ferdig, vil du se vCenter DSN vises i ODBC-datakildeadministratoren.

Sammendrag

Når disse to elementene er på plass, skal vCenter-installasjonen fortsette uten avbrudd. Den virkelige testen vil komme når du kommer til installasjonstrinnet som ber deg om å oppgi 32-biters DSN som du vil bruke for vCenter-databasen. Hvis du har konfigurert DSN riktig slik at DSN vil være tilgjengelig for deg; Hvis den ikke er konfigurert ordentlig, må du forsikre deg om at du ikke opprettet en 64-biters DSN ved et uhell.

Vil du følge med på Scott Lowes innlegg på TechRepublic?

 • Registrer deg automatisk på nyhetsbrevet Servere og lagring
 • Abonner på RSS-feed for servere og lagring
 • Følg Scott Lowe på Twitter

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com