IBMs Linux-investeringssignaler beveger seg inn i sky- og big data-markedet

Forrige uke kunngjorde IBM en kunngjøring om videre investering i Linux-teknologi. Denne investeringen er for $ 1 milliard dollar (USD) og har noen viktige komponenter. De to hovedkomponentene er etablering av et kundesenter i Montpellier, Frankrike, på lik linje med eksisterende sentre i New York, Beijing og Austin. Den andre delen er videre investering i Linux på Power Systems.

Brad McCredie (visepresident for kraftutvikling) ga kunngjøringen på LinuxCon 2013. En betydelig del av investeringen er å muliggjøre lett skalerbar og fleksibel serverinfrastruktur: “Åpne, tilpasses og designet fra grunnen av for å håndtere big data og sky arbeidsbelastning ”Som McCredie uttrykker det.

Sentrale planker for investeringen er kundesentrene. Disse sentrene gir utviklere og andre tekniske fagpersoner tilgang til forskjellige Linux Power Systems-teknologier. I tillegg gir sentrene tilgang til IBMs fageksperter og gir fasiliteter som muliggjør optimalisering av applikasjoner. De tilbyr også fasiliteter som vil hjelpe til rettidig distribusjon av applikasjoner til markedet. Figur A viser det nye kundesenteret i Montpellier.

Figur A

Linuxon Power-utviklingsskyen er et annet initiativ kunngjort av IBM. Dette for å tillate utviklere å bruke skyen til å raskt prototype applikasjoner for bruk på Power Systems og andre IBM-plattformer.

I sin kommentar til investeringen, sier Jim Zemlin (administrerende direktør i Linux Foundation), "Forrige gang IBM forpliktet $ 1B til Linux, hjalp det med å starte en mengde innovasjoner som aldri har bremset." (Siste gang Jim refererer til er i 2000.) Jim fortsetter: "IBMs fortsatte investeringer i Linux for Power Systems blir ønsket velkommen av Linux-samfunnet."

IBM satser stort på Power Systems som fremtidig vei til vekst. Dette vil øke drivstoffveksten i Linux og tilknyttede applikasjoner. Investering i Linux på Power Systems vil sannsynligvis ha en flytende effekt for x86-systemer.

Denne kunngjøringen følger videre fra tidligere kunngjøringer fra IBM om Power Systems og x86-servere. IBM er tydelig i posisjon for å dra nytte av et spirende big data- og skymarked. Dette er et positivt trekk, ettersom IBMs tradisjonelle forretningsmodell for å bruke administrerte tjenester som en inntektsstrøm er under press (som andre mer tradisjonelle administrerte tjenesteleverandører) fra nettskydeleverandører som kan tilby tjenester til en langt lavere pris enn IBM. Bruken av Power Systems for cloud- og big data-databehandling skal hjelpe IBM til å få trekkraft i et marked der tjenesteleverandører ikke nødvendigvis bryr seg om hvilket leverandørsett tjenestene kjører på.© Copyright 2021 | pepebotifarra.com