Hvordan dele en mappe fra et Linux-datasenter med dette enkle Samba GUI

Hvordan dele en mappe fra et Linux-datasenter med dette enkle Samba GUI Hvis du trenger å dele ut kataloger fra datasenterets Linux-servere, viser denne prosessen hvordan du gjør den oppgaven enkel med system-config-samba.

Sjansen er en eller flere av datasentre-serverne dine som skal brukes til å dele ut filer og mapper. Hvis du bruker Linux i det datasenteret, er sannsynligheten for at Samba er den underliggende teknologien for å dele ut dataene ganske høy. Skulle disse Linux-serverne inkludere et GUI, trenger du ikke å bekymre deg for å konfigurere disse Samba-aksjene for hånd. Hvorfor? Fordi det er et veldig praktisk GUI-verktøy som gjør denne prosessen så mye enklere. Selv om jeg anbefaler hver administrator å forstå hvordan du oppretter aksjer via /etc/samba/smb.conf-filen, har et GUI-verktøy for det formålet en effektivitetsnivå til oppgaven du måtte trenge (spesielt når du arbeider med en stort datasenter og mye andeler).

Jeg vil gå gjennom prosessen med å installere og bruke en slik GUI. Nevnte verktøy er system-config-samba. Dette verktøyet er tilgjengelig for de fleste Linux-distribusjoner. Jeg skal demonstrere installasjonsprosessen på Ubuntu-derivat, Elementary OS. Når den er installert, er prosessen for bruk av verktøyet den samme, uavhengig av distribusjon. Når dette verktøyet er installert, vil du enkelt dele Linux-serverkatalogene dine til Windows og macOS-maskiner.

Installasjon

Installasjonen av system-config-samba er ganske enkel. Åpne en terminal og gi ut følgende kommando:

 sudo apt install system-config-samba 

Når installasjonen er fullført, må du ta vare på ett problem. Av en eller annen grunn avhenger system-config-samba av filen /etc/libuser.conf . Filen vil imidlertid ikke eksistere før du installerer system-config-samba, og installasjonen legger ikke til filen. For å løse problemet, gi kommandoen:

 sudo touch /etc/libuser.conf 

Du trenger ikke å legge til noe innhold i filen, den trenger bare å eksistere.

bruk

Med verktøyet installert, kan du skyte det opp ved å åpne skrivebordsmenyen og søke etter Samba. Klikk på oppføringen, og skriv inn sudo-passordet når du blir bedt om det. Hvis du ikke ser oppføringen i menyen, kan du starte verktøyet ved å utgi kommandoen sudo system-config-samba . Når applikasjonen åpnes, vil du se alle tidligere konfigurerte aksjer oppført ( figur A ).

Figur A

Hovedvinduet til system-config-samba.


Hvis du vil opprette en ny deling, klikker du på + -knappen. I det resulterende vinduet ( figur B ) skriver du inn banen til katalogen som skal deles, eller klikker på Bla gjennom-knappen og finn katalogen. Gi deretter delingen et navn, en beskrivelse, og velg om delingen er skrivbar eller synlig.

Figur B

Legger til en ny Samba-andel.


Før du klikker på OK, må du huske å klikke på kategorien Tilgang. I dette avsnittet ( figur C ) kan du definere hvem som har tilgang til delingen. Du kan velge blant brukerne som er oppført eller gi tilgang til alle.

Figur C

Legger til bruker tilgang til en deling.


Hvis du ikke ser noen brukere oppført, betyr det at ingen brukere er lagt til Samba. Normalt må du slippe til kommandolinjen for å fikse dette. Imidlertid, med system-config-samba kommer en GUI som lar deg legge brukere til Samba og sette opp et passord for dem. Klikk på Innstillinger | i hovedvinduet system-config-samba Samba-brukere. I det resulterende vinduet ( figur D ), velg brukeren fra rullegardinmenyen (brukeren må allerede finnes på systemet), skriv inn et Windows-brukernavn, skriv inn og bekreft et passord, og klikk deretter OK.

Figur D

Legge til en bruker til Samba via system-config-samba.


På dette tidspunktet vil den brukeren nå være tilgjengelig i Access-fanen for en deling. Du kan velge bruker for å gi dem tilgang til den nyopprettede delingen.

Samba deling gjorde det enkelt

Det blir ikke mye enklere å dele ut kataloger med Samba. Hvis du har slitt med å få Samba-aksjer til å fungere, kan du prøve dette nyttige GUI-verktøyet og se om det ikke løser problemene dine.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com