Hvordan velge et data backup-system

Bilde: juststock, Getty Images / iStockphoto

Det er innbegrepet av første verdens IT-problemer: Hvordan velger du et enterprise data backup-produkt når det er så mange valg?

Det er ikke noe enkelt svar, men det er mange faktorer som lett blir oversett når du tar beslutningen. Jeg stilte spørsmålet til Enterprise Strategy Group-analytiker Christophe Bertrand fordi ESG-analytikere har et rykte for godhet i lagringsindustrien.

Den første tingen Bertrand sa, er at selskaper trenger å forstå datastørrelsen deres er vanligvis mer enn det som møter øyet. "I gjennomsnitt for hver 1 terabyte produksjonsdata vil du ha 4-5 terabyte beskyttelsesdata, " som kan være sikkerhetskopier, kloner og stillbilder, bemerket han. "Det er også ytterligere 5 terabyte med aktiveringsdata, " som brukes til funksjoner som analyse og kvalitetssikring, forklarte han.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Bertrand sa at en annen kritisk faktor er størrelsen på organisasjonen din. Størrelse påvirker om dataene dine vil bli lagret helt på stedet, i et datasenter utenfor stedet, i en sky eller gjennom en hybridkonfigurasjon. Størrelse påvirker også menneskene som vil administrere sikkerhetskopiene, som kan variere fra lagringsspesialister i store selskaper til junior IT-generalister i mindre selskaper.

Forskrifter og sikkerhet er like viktige. Datasikkerhetskopiering brukes til å utelukkende være tilfelle som bare ødelagte harddisker eller ødelagte biter, men nå er de også relevante for å holde virksomheten din i samsvar med lokale lover som spenner fra bransjespesifikasjoner (HIPAA, etc.) til geopolitisk personvernhandlinger (GDPR og slikt).

Så er det de evig undervurderte problemene med hva sikkerhetskopidataene dine gjør for moro skyld mens de venter der, og om de er klare til å bli gjenopprettet i presserende situasjoner. Bertrands forgjenger Jason Buffington snakket tidligere i år om måter å utnytte sikkerhetskopidata godt til for andre formål. Bertrand la til at det er en ting å være flink til å lage sikkerhetskopier av firmadataene dine, men vet du hvor lang tid det tar å reinkarnere serverne dine og delte stasjoner fra disse sikkerhetskopiene, eller om sikkerhetskopiene fungerer i det hele tatt? Retningslinjer for regelmessige planlagte tester av sikkerhetskopierbarhet er like viktige policyer for å lage sikkerhetskopier i utgangspunktet.

"Den største feilen er å ikke gjøre leksene dine når det gjelder mål for gjenopprettingspunkter og mål for gjenopprettingstid, " sa Bertrand.

Etter å ha evaluert alle disse faktorene, kan selskaper vurdere om de skal kjøpe tradisjonell backup-programvare, et konvergert backup-apparat eller en skybasert tjeneste. Tradisjonell backup-programvare er bra for store bedrifter som har lagringsspesialister og små bedrifter der datamengden er lett fordøyelig. Konvergerte apparater er ideelle for selskaper med mange avdelingskontorer på grunn av teknologiens plug-and-play-intensjoner og minimale behov for ekstra maskinvarekjøp. Cloud backup-tjenester (eller skyer med egen vert i form av replikering utenfor stedet) kan være riktig for selskaper der data blir opprettet i regioner utsatt for menneskeskapte eller naturkatastrofer.

"Det er mange leverandører der ute, og alle gjør en ganske anstendig jobb med å beskytte data og gjenopprette data, " sa Bertrand. Hans avskjedsråd: Ikke overbeskytt ikke-kritiske data, forstå gapet mellom ønsket driftsstans kontra akseptabel driftsstans, og planlegg fremover i fem år fra nå når IT-arbeidere kan ha vokst opp med berøringsskjermer i stedet for kommandolinjer.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com