Slik lagrer du et søkefilter i Rundeck

Hvordan lage, bruke og lagre et søkefilter i Rundeck Rundeck tilbyr massevis av funksjoner for å gjøre jobben til en systemadministrator betydelig enklere. En funksjon er søkefiltre. Jack Wallen viser deg hvordan du oppretter og bruker dem.

Når Rundeck er i gang, noder lagt til og kommandoer til fingerspissene, er det på tide å gjøre verktøyet litt mer effektivt. Det er mulig at du har lagt til et godt antall noder, så når du kjører kommandoer, kan du søke etter spesifikke noder for å kjøre disse kommandoene, én node om gangen. Dette kan være bortkastet tid, spesielt hvis antall noder vokser til datasenternivå.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Hva gjør du for å gjøre denne oppgaven mer hensiktsmessig? Du lagrer søkefiltre. Ved å bruke dette verktøyet kan du gruppere serverne dine på en slik måte at de kjører kommandoer på alle webservere eller databaseservere, stedsspesifikke eller nettverksspesifikke servere, etc. Det er det som er så flott med Rundeck - det gir fleksibiliteten til gjøre oppgavene dine så enkle som du vil ha dem.

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å lage søkefiltre på Rundeck. Alt du trenger er en forekomst av Rundeck opp og kjører og noder lagt til serveren (Hvordan installere Rundeck lokale og eksterne tjenestekontroller på Ubuntu 18.04 og Hvordan kjøre en kommando i Rundeck).

Opprette et søkefilter

Dette er en av de funksjonene som kan gjøre deg litt gal på å prøve å finne. Hvis du går til enten Jobb- eller kommandosiden, kan du søke etter noder eller filtre. Å lage et filter er imidlertid ikke like opplagt. Prøv dette:

  1. Gå til et av prosjektene dine.
  2. Klikk på Noder-alternativet i venstre navigasjon.
  3. Klikk på rullegardinmenyen Noder og velg Vis alle noder.
  4. Klikk på rullegardinmenyen Handlinger.

Som du kan se ( figur A ), har du bare muligheten til å angi Vis alle noder som standardfilter. Gjør det videre, fordi det er et godt filter å ha (hvis du vil kjøre spesifikke kommandoer til alle tilknyttede noder).

Figur A: Vis alle noder som et standardfilter.

Men hvordan lager du et spesifikt filter? I mitt eksempel er det bare to noder lagt til (foruten at localhost er Rundeck-serveren). Disse nodene er HIVE og bikube4. Si at du vil lage et filter som er spesifikt for disse maskinene. For å gjøre det, skriv inn følgende i søkefeltet:

 HIVE, bikube4 

Når søketeksten er lagt inn, trykker du på Søk-knappen, og de to maskinene vises. Nå klikker du på rullegardinmenyen Handlinger og klikker på Lagre filter ( figur B ).

Lagrer vårt nye filter.


I det resulterende popup-vinduet ( figur C ), gi søket et navn og klikk på Lagre filter.

Figur C: Lagre et nytt filter med et spesifikt navn.

Bruker det nye filteret

Nå som du opprettet et nytt filter, hvordan bruker du det? Enkel. Si at du vil kjøre den samme kommandoen på alle nodene i filteret som heter "elveblest." Klikk på Prosjekter for å gjøre dette Kommandoer, og klikk deretter på rullegardinmenyen Noder. Du skal se det nyopprettede filteret oppført ( figur D ). Velg det nye filteret, og alle tilknyttede noder fylles ut, klare til å motta kommandoene.

Figur D: Velge det nyopprettede filteret.

Skriv kommandoen din i kommandoplass, og klikk deretter Kjør på X-noder (der X er antall noder tilknyttet det valgte filteret). Kommandoen blir sendt til alle noder i filteret for utførelse.

Bli kreativ

Og det er slik du bruker søkefilter med Rundeck. Med den minste mengden kreativitet kan du gruppere noder på en slik måte at administrasjonsjobben for Linux-datasenteret blir utrolig enkelt. Og for å gjøre filtre enda kraftigere, kan de også brukes når du oppretter jobber.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com