Slik kjører du et fullstendig nettverksfunn med OpenNMS

Slik kjører du et fullstendig nettverksfunn med OpenNMS Når OpenNMS er i gang, må du nå få det til å oppdage alle nettverksfordelene dine. Finn ut hvordan.

OpenNMS er et open source nettverksovervåknings- og administrasjonsverktøy, som garantert vil behage enhver administrator. Det er kraftig, det er fleksibelt, og med ditt stadig voksende nettverksansvar, bør det anses som en nødvendighet.

Når du har OpenNMS i gang (se "Hvordan installere OpenNMS nettverksadministrator på Ubuntu 18.04"), vil en av de første oppgavene dine være å få den til å kjøre et fullstendig nettverksfunn. Hvis du ikke velger å gå hele ruten for nettverksoppdagelse, må du legge inn hver eiendel manuelt etter IP-adresse. Det er på ingen måte et effektivt middel for å gjøre OpenNMS oppmerksom på nettverkstilkoblede enheter. Men hvordan kjører du et fullstendig nettverksfunn? Jeg skal vise deg.

Ansettingssett: Databaseadministrator (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

Det eneste du trenger for å få dette til er en fungerende forekomst av OpenNMS og eiendeler som skal oppdages i nettverket ditt. La oss oppdage med de tingene klare.

Slik konfigurerer du funnet med OpenNMS

Den enkleste metoden for å finne eiendeler i nettverket ditt er å pinge alle mulige IP-adresser via OpenNMS Discovery Daemon. For å konfigurere dette, må du først logge deg på OpenNMS-dashbordet som administrator. Når du har sett på Dashboard, klikker du på rullegardinmenyen Administrator og velger Konfigurer OpenNMS ( figur A ).

Figur A

The Admin drop-down.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Administrator-rullegardinmenyen.

I konfigurasjonsvinduet klikker du på Konfigurer oppdagelse under Provisioning ( Figur B ).

Figur B

The Configuration setting we're looking for.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Konfigurasjonsinnstillingen vi leter etter.

Fra Configure Discovery-vinduet klikker du på Legg til nytt i delen Inkluder områder. I det resulterende popup-vinduet ( figur C ) skriver du inn det laveste området for IP-adresseskjemaet ditt (for eksempel 192.168.1.0) i delen Start IP-adresse og det høyeste området for IP-adresseskjemaet ditt (for eksempel 192.168.1.220) i Slutt IP-adresse delen. Klikk Legg til for å lagre området.

Figur C

Adding our discovery range for OpenNMS.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Legger til vårt oppdagelsesområde for OpenNMS.

Når du har lagret området, klikker du Lagre og start oppdag-knappen øverst på Oppdagelsessiden. OpenNMS vil automatisk begynne å finne eiendeler i nettverket ditt. Det skal ta omtrent fem minutter før oppdagelsen er fullført, avhengig av hvor mange enheter som er i nettverket ditt. Etter at du har gitt deg tid til å kjøre, klikker du på rullegardinmenyen Info (øverst på OpenNMS-siden) og klikker på Noder. Du skal nå se en liste over enheter som OpenNMS har oppdaget ( figur D ).

Figur D

Our discovered devices.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Våre oppdagede enheter.

Klikk på en av disse nodene for å se og / eller administrere den.

Gratulerer, OpenNMS er nå klar over alle tilgjengelige eiendeler i nettverket ditt. Du trenger ikke å legge dem inn manuelt, om gangen. Gled deg over å administrere enhetene dine med dette kraftige open source nettverksadministrasjonsverktøyet.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com