Slik installerer du Windows Server 2012 på HP ProLiant-servere

HP ProLiant-servere og -blader er en bærebjelke i datasenteret. ProLiant-teknologi er i noen år markedsleder med god grunn, og representerer et bemerkelsesverdig stabilt kontinuum av serverhåndteringsverktøy. HP SmartStart CD-er og DVD-er har blitt brukt utallige ganger siden Compaq ProLiant-dager for å akselerere og standardisere serverdistribusjoner ved å integrere de riktige HP-driverne og verktøyene i OS-installasjonsprosessen.

Ingen SmartStart for HP Gen8 ProLiant, Windows Server 2012

En maskinvaremigrasjon til Gen8 ProLiant-plattformen ba HP om å avslutte SmartStart-arven med versjon 8.70b (12/2011) som den siste medieversjonen. HP uttalte at SmartStart ikke vil bli oppdatert utover versjon 8.70. SmartStart vil fremdeles være tilgjengelig på nettet for støttede ProLiant G7 og tidligere servere gjennom deres støttede levetid. Siden Windows Server 2012 ikke var et operativsystemvalg i SmartStart 8.70, vil det ikke være mulig å bruke SmartStart til å installere Windows Server 2012.

Nye Gen8- og senere ProLiant-servere bruker en annen teknikk for assistert installasjon. ProLiant Gen8-produkter er ikke inkludert mediesett. Intelligent Provisioning erstatter SmartStart CD-er for ProLiant Gen8-servere. Programvaren som kom på SmartStart-medier er nå innebygd i en flash-chip på ProLiant Gen8-servere og Gen8-serverblader. Den forhåndsladede flash-brikken kan startes når en bruker trykker på F10-tasten under serverstart (POST). Serveren vil deretter starte opp på den forhåndsinnlastede flash-brikken og vise Intelligent Provisioning-programvaren.

Ny måte å tilby HP ProLiant: Smart Update Manager (HP-SUM)

For alle som ikke har ProLiant Gen8-servere, bruk Service Pack for ProLiant (SPP) på http://www.hp.com/go/spp for å få firmware og programvareoppdateringer, siden bare Gen8 kan bruke Intelligent Provisioning. Du må også bruke SPP hvis du installerer Windows Server 2012 på HP-maskinvare før Gen8. Det er også et Windows Server 2012-tillegg for Service Pack for ProLiant som inkluderer drivere og programvare for alle ProLiant-servere.

Et vanlig scenario er at du vil installere Windows Server 2012 på en pre-Gen8 ProLiant manuelt, det vil si uten HP programvareassistert installasjon. Deretter kjører du SPP og / eller Windows Server 2012-tillegg for å installere HPs maskinvareintegrasjonsfunksjoner. HP publiserte en 13-siders teknisk hvitbok i september 2012 om implementeringer av Windows Server 2012, som gjør det klart at HP støtter Windows Server 2012-installasjon på G7 og Gen8 ProLiant-maskinvare, og gir også råd om hvilke drivere de skal bruke og hvor de befinner seg (SPP eller tillegg). Ikke all ProLiant-maskinvare fra G7 og Gen8 støttes kanskje av HP drivere og programvare på Windows Server 2012.

Figur A viser HP Smart Update Manager (HP-SUM) -grensesnittet som kjører på en nyinstallert Windows Server 2012-datamaskin, en eldre ProLiant G5. HP-SUM vil oppdage de nyeste utgavene av riktig programvare og drivere og vise om de er tilgjengelige på DVDen, for å laste ned eller i et lokalt lager. Denne eldre G5 endte med å ikke ha noen driverstøtte for HP-styringsmodulen, men alle andre drivere og programvare installert og fungerte som forventet.

Figur A

HP Smart Update Manager (SUM) finner de nyeste versjonene av Windows Server 2012-drivere. (Klikk for å forstørre)
For å kjøre HP-SUM, last ned SPP-programvaren på hp.com; den gjeldende utgivelsen på dette skrivet er 2012.08. Utvid programvaredistribusjonen, finn og kjør E: \ hp \ swpackages \ hpsum.exe- filen (der E: representerer stasjonsbokstaven den virtuelle SPP-programvaren DVD er montert på). Hvis du installerer HP Agents, anbefales det at du forhåndsinstallerer SNMP Service-funksjonen på Windows Server 2012. HP Systems Insight-hjemmesiden på datamaskinen krever at SNMP gir data. Det første HP-SUM vil gjøre er å be deg om å koble deg over Internett til ftp.hp.com for å få de siste oppdateringene. Hvis du har opprettet et HP-programvarelager, kan du koble deg til det i stedet for eller i tillegg til å bruke Internett. Figur B viser nedlasting av komponenter fra HP.com som pågår. Nedlastingen av komponenten og installasjonen av programvaren er to uavhengige trinn, og det er en mulighet til å legge til andre ProLiant til en liste over servere som skal oppdateres. Dette lar deg laste ned programvaren på en ProLiant og installere den på flere andre ProLiants samtidig.

Figur B

HP Smart Update Manager (SUM) laster ned oppdaterte drivere fra HP.

Installer og konfigurer med HP Tools

Du må trykke på Enter Credentials-knappen for å spesifisere et brukernavn / passord - eller for å bruke brukeren som er logget på - for installasjonsarbeidet. Etter å ha gjort en selvoppdagelse på den lokale serveren og funnet av andre nettverksservere du har lagt til listen, vil HP-SUM vise eventuelle mislykkede avhengigheter som trengs for å fikse for å installere oppdateringene. Et "Velg pakker" -alternativ gjør det enkelt å se all programvaren som er tilgjengelig og valgt for installasjon. Etter installasjon og omstart er de nyttige HP-verktøyene som HP Array Configuration Utility (ACU) og Integrated Lights Out (ILO) konfigurasjonsverktøy klar til bruk. Få tilgang til HP-verktøy fra Windows-startskjermen som er vist i figur C.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com