Hvordan installere Rancher Docker Container Manager på Ubuntu

Bilde: Rancher

Du har jobbet med containere i noen tid nå - kanskje du bruker docker-kommandoer for å administrere og distribuere disse containerne. Du er ikke klar til å migrere til Kubernetes (og Docker har behandlet deg godt), men du vil bruke et hendig nettbasert styringsverktøy for å gjøre containertilværelsen litt enklere. Hvor snur du deg?

Det er flere tilgjengelige alternativer, hvorav ett er Rancher Docker Container Manager. Dette spesielle verktøyet bør være av interesse, spesielt med tanke på at det støtter Kubernetes og kan distribuere og administrere fulle stabler, så når du er klar til å hoppe, er verktøyene dine også klare.

Men hvordan får du Rancher Docker Container Manager (RDCM) i gang? Den enkleste måten er (med et nikk til ironi) via Docker selv. Jeg skal vise deg hvordan du distribuerer en container for RDCM raskt og enkelt. Når den er distribuert, kan du deretter logge deg på systemet, via nettleser, og administrere containerne.

Hva du trenger

Jeg skal demonstrere på Ubuntu Server 16.04. Jeg antar at du allerede har Docker i gang. En veldig viktig faktor er at RDCM er avhengig av at hosting-serveren har et gyldig SSL-sertifikat. Du kan ikke bruke et selvsignert SSL-sertifikat, da de ikke støttes av de sertifiserte Rancher-malene. Uten et gyldig SSL-sertifikat, vil du ikke kunne legge til verter. Uten verter kan du ikke distribuere containere eller stabler.

Ingen sudo

Før jeg viser deg hvordan du distribuerer manageren, vil jeg sørge for at du kan kjøre docker-kommandoen uten å bruke sudo (da det kan føre til sikkerhetsproblemer). For å gjøre det, må du legge til en standard bruker i docker-gruppen. La oss si at du kommer til å legge brukerflotsam til docker-gruppen. Kommandoen for å gjøre det ville være:

 sudo usermod -aG docker flotsam 

Når du har utstedt kommandoen, måtte brukerflotsam logge seg ut og logge seg på igjen. På dette tidspunktet kan brukeren deretter utstede docker-kommandoen uten å måtte bruke sudo.

Sette ut beholderen

RDCM-containeren kan distribueres med en enkelt kommando. Jeg skal demonstrere hvordan du gjør dette ved å åpne containeren på ekstern port 8080. Hvis du ikke har port 8080 tilgjengelig på serveren, må du finne en annen port du kan bruke. Når det er sagt, er distribusjons-kommandoen:

 docker run -d --restart = med mindre-stoppet -p 8080: 8080 rancher / server: stabil 

Kommandoen vil trekke den siste ranchercontaineren. Når den er fullført, peker du nettleseren din til http: // SERVER_IP: 8080, og du skal bli møtt av Rancher Docker Container Manager-grensesnittet ( figur A ).

Figur A

RDCM-grensesnittet.


Siste berøringer

Når du har nådd webgrensesnittet, må du ta vare på to ting før du lanserer den første beholderen. Den første er å sette opp tilgang til grensesnittet. Klikk på Admin | Adgangskontroll. I det resulterende vinduet ( figur B ), velg typen autentisering du vil bruke, og konfigurer deretter.

Figur B

Sette opp tilgangskontroll for Rancher Docker Container Manager.


Hvis du skal bruke lokal godkjenning, klikker du på LOKAL og konfigurerer en administrator.

Neste må du legge til en støttet vert. Dette vil være en annen Docker-server som kan nå RDCM. For å gjøre dette, klikk på Infrastructure | Verter. I det resulterende vinduet, klikk ( figur C ), velg hosting-tjenesten og fyll ut de nødvendige detaljene.

Figur C

Setter opp en ny vert for RDCM.


Hvilken vert du velger å konfigurere vil avgjøre hvordan du setter den opp for Rancher Docker Container Manager. Hvis du for eksempel velger Amazon EC2, må du ha følgende informasjon:

 • Region
 • Hemmelig nøkkel
 • Tilgangsnøkkel

For Azure må du konfigurere:

 • plassering
 • Kontotilgang
 • Nettverk
 • Forekomst

For Digital Ocean trenger du bare din tilgangstoken.

For pakke må du konfigurere:

 • Kontotilgang
 • Forekomst
 • Region

Hvis du legger til en tilpasset vert, trenger du:

 • Vertsserverens offentlige IP
 • For å kjøre den oppgitte kommandoen på verten

Når du har konfigurert verten, er du klar til å begynne å distribuere stabler eller containere. Klikk på STACKS | for å distribuere en stabel Alt og klikk deretter på Legg til bunke (for å legge til en lokal bunke) eller Legg til fra katalog for å finne en forhåndsdefinert bunke som skal implementeres. Hvis du vil distribuere en container, klikker du INFRASTRUKTUR | Beholdere og konfigurer din første beholder.

Husk imidlertid at uten å legge til en vert først, kan du ikke distribuere stabler eller containere.

Klar for å rocke

På dette tidspunktet er du klar til å rocke med Rancher Docker Container Manager. Så lenge du har lagt til en ordentlig vert, er det ikke bare enkelt, men veldig kraftig å distribuere og administrere containere og stabler. Spark dekkene til dette systemet og se om det ikke tar containerstyringen til neste nivå.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com