Hvordan installere phpLDAPadmin på Ubuntu 18.04

Bilde: Jack Wallen

Nylig gikk vi gjennom prosessen med å installere og bruke OpenLDAP på Ubuntu 18.04. Den prosessen er ikke veldig vanskelig, men å bruke OpenLDAP fra kommandolinjen for å legge inn LDAP-data kan være veldig tungvint.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Heldigvis er det verktøy tilgjengelig for å gjøre denne prosessen betydelig enklere. Et slikt verktøy er phpLDAPadmin. Denne spesielle nettbaserte front-enden for OpenLDAP gjør det enkelt å lage oppføringer i LDAP-databasen som pek og klikk.

Og å installere phpLDAPadmin er ganske enkelt. Eller det var i det minste. Før lanseringen av Ubuntu 18.04 var det like enkelt å installere dette verktøyet som å åpne et terminalvindu og gi kommandoen:

 sudo apt-get install phpldapadmin 

Imidlertid er det et problem. Med den siste utgivelsen av Ubuntu Server ble PHP oppgradert til 7.2. På grunn av dette er det en rekke avskrivningsproblemer som finnes i phpLDAPadmin, så installasjon fra standardlagringsplassene fungerer ikke. Heldigvis tok en utvikler seg av problemene som plaget den nyeste utgivelsen av phpLDAPadmin og PHP 7.2 og gjorde det mulig å installere denne front-enden.

Jeg skal vise deg hvordan du installerer løsningen, opprettet av GitHub-bruker breisig. Det er ganske enkelt å gjøre, og krever bare at du allerede har OpenLDAP installert og jobber med Ubuntu Server 18.04-plattformen.

Krav

Utenom å ha OpenLDAP som kjører på Ubuntu Server 18.04-plattformen, må du også installere git. Dette gjøres med kommandoen:

 sudo apt-get install git 

Når du har fått det kravet ute av veien, er du klar til å gå.

Installerer phpLDAPadmin

Tilbake ved terminalvinduet, endre til dokumentroten til webserveren din med kommandoen cd / var / www / html . Deretter kloner phpLDAPadmin med kommandoen:

 sudo git klon https://github.com/breisig/phpLDAPadmin.git 

For å gjøre ting litt enklere, la oss gi nytt navn til den katalogen med kommandoen:

 sudo mv / var / www / html / phpLDAPadmin / var / www / html / phpldapadmin 

Det siste trinnet i installasjonen er å kopiere konfigurasjonsfilen. Endre til config-katalogen med kommandoen cd / var / www / html / phpldapadmin / config og kopier deretter filen med kommandoen:

 sudo cp config.php.example config.php 

Du kan nå peke nettleseren din til http: // SERVER_IP / phpldapadmin og begynne å bruke verktøyet. Imidlertid er det et par konfigurasjonsalternativer som skal tas vare på.

konfigurasjon

Gi kommandoen sudo nano /var/www/html/phpldapadmin/config/config.php . I denne filen vil du ta vare på følgende konfigurasjonsalternativer:

Endre følgende for å forhindre mulige sikkerhetsproblemer med phpLDAPadmin-serveradressen:

 // $ servers-> setValue ('server', 'host', '127.0.0.1'); 

Til:

 $ Servere-> SetValue ( 'server', 'host', 'server_IP'); 

der SERVER_IP er adressen til OpenLDAP-serveren.

De neste konfigurasjonene er som følger.

Endre følgende rundt linjen 300:

 $ Servere-> SetValue ( 'server', 'base', array ()); 

Til:

 $ Servere-> SetValue ( 'server', 'base', array ( 'dc = eksempel, dc = no)); 

Merk: Du vil endre eksempel og com til det domenet du brukte når du konfigurerte OpenLDAP.

Gå til (omtrent) linje 335 og endre:

 // $ servere-> SetValue ( 'server', 'tls', false); 

Til:

 $ Servere-> SetValue ( 'server', 'TLS', false); 

Endre linjen 453:

 // $ servere-> SetValue ( 'login', 'anon_bind', true); 

Til:

 $ Servere-> SetValue ( 'login', 'anon_bind', false); 

Det er alt det som ligger i konfigurasjonsalternativene. Lagre og lukk filen.

Bruker phpLDAPadmin

Du kan nå peke nettleseren din til http: // SERVER_IP / phpldapadmin (der SERVER_IP er IP-adressen til hosting-serveren). Du vil se påloggingsskjermen, på hvilket tidspunkt du vil angi cn = admin, dc = eksempel, dc = com som brukernavn og passord som du opprettet når du installerte OpenLDAP. Hvis du brukte et annet domene enn eksempel.com, vil du erstatte disse oppføringene i brukernavnet for å passe dine behov.

Når du har blitt godkjent, skal du se phpLDAPadmin-skjermen, hvor du kan begynne å legge inn data til OpenLDAP-serveren din ( figur A ).

Figur A

Din phpLDAPadmin-frontend er klar til å serveres.

Enkel vei til LDAP-dataregistrering

Du har nå en mye enklere vei til LDAP-dataregistrering. Takket være denne praktiske løsningen for phpLDAPadmin er du ikke lenger bundet til kommandolinjen for å legge inn informasjon om OpenLDAP med Ubuntu Server 18.04.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com