Slik installerer du en minimal server basert på Debian 10

Slik installerer du en minimal server basert på Debian 10 Lær hvordan du installerer en GUI-mindre, minimal server basert på Debian 10.

Hvis du ønsker å styrke datasenteret ditt med noen få Linux-servere, hvorfor ikke legge Debian til i blandingen? Tross alt har du sannsynligvis allerede noen få Ubuntu-servere som fungerer non-stop for deg, så hvorfor ikke ta med morselskapsdistribusjonen?

Ansettingssett: Databaseadministrator (TechRepublic Premium)

Hvorfor Debian?

Med Debian som din serverbaserte distribusjon vil du få en stabilitet og pålitelighet som du kanskje ikke opplever med noen annen plattform. Tatt i betraktning oppetid og pålitelighet er målene med datasentre-servere, og det gir et ganske enkelt svar på spørsmålet, "hvorfor?" Debian er også mindre voluminøs sammenlignet med lignende plattformer, og ofte vil Debian ha feil rettet før mange av deriverte distribusjoner.

Når det er sagt, skal jeg lede deg gjennom prosessen med å installere en minimal server. Sluttresultatet vil ikke ha noe skrivebordsmiljø og en grunnleggende web- og SSH-server. Fra det grunnlaget kan nesten alt legges til.

Hvordan laste ned ISO

Det første som må gjøres er å laste ned ISO-bildet av den nyeste Debian-versjonen. Jeg skal bruke CD-bildet, da installasjonen bare krever en enkelt bildefil og vil installere det som en VirtualBox VM. For å få den filen, gå over til Debian CD ISO nedlastingsside og hent den siste versjonen.

Når du har lastet ned ISO, kan du enten brenne den til en USB-stasjon ved hjelp av et verktøy som uNetbootin eller Popcicle, eller opprette en VirtualBox VM for Debian-gjesten.

Installasjonen

Under installasjonen vil du samhandle med omtrent 24 ncurses-skjermer. Det kan høres ut som mange hoops å hoppe gjennom, men spørsmålene som er stilt er utrolig enkle å svare på. Jeg vil ikke vise skjermbilder av hvert vindu (bare de viktigere), men enhver IT-administrator, uansett opplevelsesnivå, skal kunne brise gjennom denne installasjonen.

Det første skjermbildet du ser er installasjonsmenyen ( figur A ). I dette skjermbildet velger du Installer (ikke grafisk installasjon, ettersom det er visse alternativer i standardinstallasjonen du vil ha).

Figur A

The non-GUI installer option.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Installasjonsalternativet som ikke er GUI.

Det neste settet med skjermer er:

 • Språk
 • locale
 • Tastatur

Ettersom dette installasjonsprogrammet er nursynsbasert ( figur B ), bruker du tastatortastene for å flytte opp og ned en valgliste, mellomromstasten for å velge et alternativ, og Tab-tasten for å bytte fra valgliste til OK / Go Alternativene Tilbake / Ja / Nei.

Figur B

The Language selection window.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Vinduet for valg av språk.

Det neste vinduet som krever interaksjon er konfigurasjonen av vertsnavnet ( figur C ).

Figur C

Setting the machine's hostname.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Angi maskinens vertsnavn.

Skriv inn vertsnavnet for systemet, trykk på Tab-tasten for å fortsette, og trykk Enter på tastaturet.


Fra dette er de neste skjermbildene du samhandler med:

 • Domenenavn

 • Root passord

 • Fullt navn for standard bruker

 • Brukernavn for standard bruker

 • Tidssone

Når du har konfigurert tidssonen, vil du bli presentert for diskpartisjonsverktøyet ( figur D ).

Figur D

Partitioning your disk.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Partisjoner disken.

Velg typen partisjonering du vil bruke, og trykk Enter. Deretter velger du disken som skal partisjoneres ( figur E ).

Figur E

Selecting your disk to partition.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Valg av disk for å partisjonere.

Når du har valgt disken, krever de neste skjermbildene at du:

 • Velg partisjonsskjema

 • OK partisjonering

 • Skriv endringer på disker

Deretter kommer pakkehåndteringsdelen av installasjonen. For dette må du:

 • Velg om du vil bruke et nettverksspeil (velg Ja)

 • Velg speillandet ditt

 • Velg speilet ditt ( figur F )

Figur F

Selecting your mirror.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Velge speilet ditt.

I neste vindu konfigurerer du nettverksproxy. Hvis du ikke trenger en proxy, kan du la den stå tom, fane for å fortsette og trykke Enter.

Deretter kan du velge å bruke pakkeundersøkelsesfunksjonen. Hvis du helst ikke vil delta, kan du tappe Nei og trykke Enter.

Valg av pakke

Vi kommer endelig til vinduet med valg av pakke ( figur G ).

Figur G

Selecting your packages for installation.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Velge pakker for installasjon.

Her er det ikke mange alternativer. Dette er forsettlig, siden dette er det mer minimale ISO-bildet. For å minimere installasjonen, fjern markering av skrivebordsmiljø, velg webserver, utskriftsserver, SSH-server og standard systemverktøy. Når du har gjort valgene, kan du tappe for å fortsette og trykke på Enter.

De to siste skjermbildene spør om du vil installere GRUB boot loader (du gjør) og hvor du skal installere den (mest sannsynlig / dev / sda). Når du har tatt hånd om dette, vil du bli informert om at installasjonen er fullført. Tab for å fortsette og trykk Enter. Debian minimalserveren din vil starte på nytt, og du kan logge inn for å begynne å jobbe.

Og det er alt som er å installere en minimal Debian 10-server. Bruk dette som et fundament for å bygge din ideelle Linux-datasenter-server, og den vil ikke svikte deg.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com