Slik installerer du LDAP Account Manager på Ubuntu 18.04

Hvordan installere LDAP Account Manager på Ubuntu 18.04 Hvor mange ganger har du hatt brukere som har bedt om endringer i brukernavnet? Hvis dette har skjedd med deg, vet du at det kan være en hodepine. Det trenger ikke være det. Jack Wallen viser deg hvordan dette gjøres på Linux.

Hvis du administrerer en LDAP-server i datasentret, leter du sannsynligvis alltid etter et verktøy for å gjøre den jobben enklere. For å forstå, det finnes mange verktøy for å lette lidelsen til LDAP-administratoren. Et slikt verktøy er LDAP Account Manager (LAM).

Datasenter må leses

 • 8 datasenterprognoser for 2020
 • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
 • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
 • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

LAM er et nettbasert verktøy som inneholder:

 • Støtte for 2-faktor autentisering
 • Støtte for opprettelse av kontoprofiler
 • Last opp CSV-fil
 • Automatisk oppretting / sletting av hjemmekataloger
 • Filsystemkvoter
 • PDF-utdata for alle kontoer
 • Skjema og LDAP-nettleser
 • Flere LDAP-serverstøtter
 • Og mye mer

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å installere LAM på Ubuntu Server 18.04-plattformen. Jeg antar at du allerede har LDAP-serveren i gang, i tillegg til at Apache er installert. LAM-systemet kan installeres på samme server som LDAP, eller på en ekstern server (så lenge begge maskinene kan kommunisere med hverandre).

Installasjon

Fordi LAM kan finnes i standardlagringsplassene, er installasjonen faktisk ganske enkel. Åpne et terminalvindu og gi følgende kommando:

 sudo apt -y install ldap-account-manager 

Når installasjonen er fullført, vil du begrense LAM til bare IP-adresser på LANet ditt (med mindre du planlegger å få tilgang til LAM fra WAN). For å gjøre dette, gi kommandoen:

 sudo nano /etc/apache2/conf-enabled/ldap-account-manager.conf 

I den filen ser du etter linjen:

 Krev alle innvilget 

Kommenter det ut (ved å legge til en # til begynnelsen av linjen) og legg til følgende linje under den:

 Krev ip 192.168.1.0/24 

Sørg for å erstatte LAN-adresseskjemaet på linjen over.

Lagre og lukk den filen. Start Apache på nytt med kommandoen:

 sudo systemctl omstart apache2 

Åpne nettgrensesnittet

Åpne en nettleser og pek den til http: // SERVER_IP / lam (der SERVER_IP er IP-adressen til serveren som er vert for LAM). I det resulterende skjermbildet ( figur A ) klikker du på LAM-konfigurasjon i øverste høyre hjørne.

Figur A

Opprettet med GIMP

I det neste vinduet klikker du på Rediger serverprofiler. Du blir deretter bedt om standardprofilpassordet. Skriv inn lam og klikk OK. Du skal nå se Serverinnstillingssiden ( figur B ).

Figur B

LAM-serverinnstillingssiden.


Hvis LDAP-serveren din er på en annen maskin, angir du IP-adressen i delen Serveradresse. Bla til bunnen av denne siden og opprett et nytt passord for LAM-standardprofilen. Når du har gjort det, klikker du på Lagre-knappen. Du blir deretter bedt om å gå tilbake til standardprofilen og logge deg på igjen. Når du har logget deg på igjen, må du konfigurere et minimum av følgende (i delen Rediger serverprofiler), i henhold til LDAP-serveren:

 • Under Sikkerhetsinnstillinger, angi dashbordet pålogging ved å spesifisere LDAP-admin brukerkontoen (og domenekomponenter).
 • I kategorien Kontotyper konfigurerer du LDAP-suffikset og listeattributtene for aktive kontotyper.

Når du har konfigurert disse alternativene, klikker du på Lagre. Du blir logget av Serverprofilbehandleren, hvor du deretter kan logge på LAM med LDAP-serveradministratoren. Ved vellykket innlogging finner du deg selv på LAM-styringsskjermen ( figur C ), der du kan begynne å administrere LDAP-serveren.

Figur C

LAM hovedvindu.

Melder seg for tjeneste

Og det er alt du trenger. Du har nå en kraftig, brukervennlig, nettbasert LDAP-manager klar til å være ansatt. Det tar deg omtrent fem minutter å komme i gang. Med tanke på hvor mye mer effektivt LDAP-arbeidet ditt vil være, er det god tid brukt.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com