Hvordan installere DotNet Core på Ubuntu 18.04

Slik installerer du DotNet Core på Ubuntu 18.04 Installer DotNet Core på Ubuntu 18.04, slik at du kan bygge appene dine på open source-plattformen.

Hvis du eller ditt firma er avhengig av Microsofts DotNet for utvikling av visse prosjekter på datasentre-serverne dine, kan du anta deg selv uten hell på Linux-plattformen. Denne antagelsen ville være feil, ettersom Microsoft ikke bare har gjort det mulig å installere DotNet Core på Linux, de har gjort det ganske enkelt.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Med DotNet installert på din favoritt open source plattform, kan du utvikle deg til ditt hjerte innhold og dine ferdighetsgrenser.

Ansettingssett: Databaseadministrator (TechRepublic Premium)

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å installere DotNet Core på Ubuntu Server 18.04 og deretter hvordan du oppretter din første Hello World-app. Jeg antar at du allerede har Ubuntu-plattformen i gang og en brukerkonto med sudo-rettigheter.

Når det er sagt, la oss komme på jobb.

Installasjon

Den første tingen å gjøre er å installere nødvendig depot. For å gjøre dette, åpner du et terminalvindu og gir ut følgende kommandoer:

 wget -q https://packages.microsoft.com/config/ubuntu/18.04/packages-microsoft-prod.deb sudo dpkg -i pakker-microsoft-prod.deb 

Når depotet er lagt til, er det en enkelt avhengighet som må installeres. Gjør dette med følgende kommandoer:

 sudo add-apt-repository universum sudo apt-get install apt-transport-https 

Til slutt, installer DotNet Core med disse kommandoene:

 sudo apt-get oppdatering sudo apt-get installer dotnet-sdk-2.2 

Etter å ha kjørt den siste kommandoen, vil det ta litt tid å fylle den lokale pakkebufferen. Dette gjøres for å aktivere offline-tilgang, og bør ikke ta mer enn ett minutt å fullføre denne prosessen. Når den er fullført, bør du få bash-ledeteksten tilbake. Logg ut og logg inn igjen, så er du klar til å gå.

Etter at du har logget deg på, utleverer du kommandoen dotnet for å bekrefte at alt har installert ( figur A ).

Figure A: DotNet Core is installed.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur A: DotNet Core er installert.

Hei Verden

La oss lage det alltid populære Hello World-eksemplet. For å gjøre dette, må du opprette en ny konsoll-app med kommandoen:

 dotnet ny konsoll -o HelloWorld 

Kommandoen ovenfor informerer DotNet om at du oppretter en ny konsoll-app med navnet HelloWorld. Kommandoen vil også instruere DotNet om å fylle appen med de nødvendige filene. Når den er fullført, bytter du til den nyopprettede katalogen med kommandoen:

 cd HelloWorld 

I den katalogen finner du en fil som heter Program.cs. Denne filen inneholder all nødvendig kode for å skrive ut "Hello World!" til konsollen ( figur B ).

Figure B: Hello World!

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur B: Hallo verden!

Du kan kjøre Hello World-appen med kommandoen:

 dotnet run 

Kommandoen vil da skrive ut Hello World! ( Figur C ).

Figure C: A successful command run.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur C: Et vellykket kommandokjør.

Du kan endre den Program.cs-filen på hvilken som helst måte du trenger, men på dette tidspunktet bør du ha alt nødvendig for å begynne å bygge DotNet-appene dine på Linux-plattformen.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com