Hvordan installere CouchDB på CentOS 7

Bilde: Jack Wallen

CouchDB er en gratis open source NoSQL-database utviklet av Apache Foundation. Denne spesielle databasen fokuserer på brukervennlighet og skalerbarhet. CouchDB har en dokumentorientert NoSQL-databasearkitektur, bruker JSON til å lagre data, den bruker Javascript som spørrespråk og HTTP som API.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

CouchDB er i motsetning til en relasjonsdatabase, ved at hver database er en samling uavhengige dokumenter der hvert dokument opprettholder sine egne data og selvstendig skjema. På grunn av de enestående replikasjons- og synkroniseringsfunksjonene, lager CouchDB en ideell database for apper for mobile enheter og lignende servicebaserte behov. Denne NoSQL-databasen er også perfekt egnet for applikasjoner med akkumulerende data (der versjonering er viktig), for eksempel CRM og CMS-systemer.

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å installere CouchDB på CentOS 7.

Hva trenger du

Det eneste du trenger for å få dette til å fungere, er en løpende forekomst av CentOS 7 og en brukerkonto med sudo-rettigheter.

Installerer CouchDB

Det første du trenger å gjøre er å installere databasen. Før du gjør det, må du installere nødvendig depot. Du må også installere epel-release depot (for å plukke opp noen få avhengigheter), som kan gjøres med kommandoen:

 sudo yum installere epel-release -y 

Når dette er fullført, er det på tide å legge til CouchDB-depotet. Utfør følgende kommando for å opprette den nødvendige filen:

 sudo nano /etc/yum.repos.d/bintray-apache-couchdb-rpm.repo 

Lim inn følgende i denne nye filen:

 bintray - apache-couchdb-rpm name = bintray - apache-couchdb-rpm baseurl = http: //apache.bintray.com/couchdb-rpm/el$releasever/$basearch/ gpgcheck = 0 repo_gpgcheck = 0 aktivert = 1 

Lagre og lukk den filen. Nå kan du installere CouchDB med følgende kommando:

 sudo yum installer couchdb -y 

Når dette er fullført, start og aktiver databasetjenesten med kommandoene:

 sudo systemctl start couchdb sudo systemctl aktiverer couchdb 

Konfigurere CouchDB

Det er to grunnleggende konfigurasjoner som begge blir tatt vare på i den samme konfigurasjonsfilen. Utfør kommandoen i terminalvinduet:

 sudo nano /opt/couchdb/etc/local.ini 

I den filen ser du etter chttpd -delen ( figur A ). Som standard lytter CouchDB bare til localhost, så du kan ikke koble til databasen fra noen maskin som ikke er verten. Endre linjen:

 ; bind_address = 127.0.0.1 

Til

 bind_address = 0.0.0.0 

Figur A: Konfigurere CouchDB til å lytte utenfor localhost.

Neste bla til bunnen av filen og se etter admins -delen. Her vil du definere administratorbrukerpassordet slik:

 admin = PASSORD 

der PASSORD er et sterkt, unikt passord ( figur B ).

Figur B: Konfigurering av administratorpassord for CouchDB.

Lagre og lukk den filen. For å hash det nylig tillagte passordet, start CouchDB-tjenesten på nytt med kommandoen:

 sudo systemctl restart couchdb 

Test av tilkoblingen

Det er to måter å teste det nylig installerte CouchDB-systemet. Den første bruker curl-kommandoen slik:

 krøll http: // SERVER_IP: 5984 

der SERVER_IP er IP-adressen til CouchDB-serveren. Du bør se en velkomstmelding som inkluderer CouchDB-versjonsnummer og noen få flere informasjonsbiter ( figur C ).

Figur C: En vellykket tilkobling til CouchDB-serveren.

Nettgrensesnittet

Takket være Fauxton inkluderer CouchDB et praktisk webbasert grensesnitt. Pek nettleseren din til http: // SERVER_IP: 5984 / _utils / (der SERVER_IP er IP-adressen til hosting-serveren), og logg deg på med brukeradministratoren og passordet du angav i konfigurasjonsfilen. Når du er logget inn, kan du begynne å lage databaser og dokumenter ( figur D ).

Figur D: Det webbaserte grensesnittet CouchDB.

Og det er alt som er å installere og konfigurere CouchDB-databasen på CentOS 7 datasenter-serveren. Denne nye NoSQL-databasen er klar til bruk på hvilken måte som er nødvendig for din virksomhet. Neste gang vi besøker CouchDB, begynner vi å lage databaser med både kommandolinjen og webgrensesnittet.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com