Slik importerer du et ISO-bilde til Antsle for mer fleksibilitet i datasenteret

Antsle: Hvordan legger du til dine egne ISO-bilder? Hvis du har en Antsle-skyenhet som hjelper deg med å drive datasenteret og ønsker å laste opp dine egne ISO-bilder, er Jack Wallen her for å lede deg gjennom prosessen.

Antsle er et veldig kraftig stykke maskinvare som lar deg enkelt distribuere en til og med hundrevis av virtuelle maskiner på datasentralenettet ditt (som alle kan kjøres samtidig). Ut av esken inkluderer Antsle et fint tverrsnitt av tilgjengelige bilder som kan brukes til distribusjon av dine virtuelle maskiner. Det er imidlertid veldig mulig du kan finne listen over maler noe begrenset. Heldigvis gjorde Antsle bestemmelser for et slikt tilfelle, og la muligheten til å laste opp dine egne ISO-bilder, slik at du kan bruke andre operativsystemer for distribusjon av virtuelle maskiner.

Men hvordan legger du til dine egne ISO-bilder? Selv om det ikke er veldig utfordrende, er det ikke på langt nær så intuitivt som du kanskje tror. La oss gå gjennom prosessen. Jeg skal demonstrere å legge til en ISO for rockstor (en personlig skyplattform).

Det eneste du trenger er muligheten til å logge på en kjørende Antsle og den nedlastede ISO-filen for rockstor, eller hva ISO du vil bruke.

La oss få dette til.

Oppretter en ny gevir

Det første du må gjøre er å lage en ny gevir. Jeg har allerede dekket opprettelsen av en ny gevir i innlegget mitt "Hvordan bruke Antsle til raskt å distribuere en virtuell maskin." Gå gjennom prosessen, men sørg for å velge Blank - KVM fra mal-rullegardinmenyen. Lagre det nyopprettede geviret.

Laster opp ISO

Nå må vi finne området som lar oss laste opp ISO-bildet for vår nyopprettede gevir. For å gjøre dette, gå til antMan-hovedsiden og klikk på navnet du ga den nye geviret. Dette åpner et popup-vindu. Klikk på kategorien Virtuelle stasjoner i dette vinduet ( figur A ).

Figur A

Dette er hva vi ser etter.


Klikk på Importer disk-knappen. I det resulterende vinduet ( figur B ), klikker du på den prikkete firkanten. Naviger til den nedlastede ISO og velg den.

Figur B

Legge til en ISO til Antsle.


Klikk på Legg til som CDROM (ellers vil ikke ISO starte opp) og deretter når ISO har lastet opp til enheten) klikk på Importer. Når du kommer tilbake til det opprinnelige popup-vinduet, kan du klikke på Lukk-knappen. Den nye geviret er klar til bruk. Du kan nå klikke på Start-knappen for å starte den virtuelle maskinen.

Caveat tømmer

Hvis det er ett varsel å finne i denne prosessen, er det at selv om du har lastet opp en ny ISO for en virtuell maskin, vil den ikke være tilgjengelig for andre virtuelle maskiner. Hvis du vil opprette en annen VM fra ISO du nettopp lastet opp, er det beste alternativet å klone geviret før du begynner å jobbe med det. På den måten har du en fersk versjon å bruke. Fortsett å klone den "ferske" kopien, hver gang du trenger en ny VM, basert på ISO. Hvis du ikke kloner geviret, vil du avvikle å måtte gå gjennom prosessen med å laste opp et nytt ISO-bilde for å distribuere den samme plattformen.

Last opp så mange du trenger

Så lenge din Antsle har plass, kan du laste opp så mange ISO-bilder som nødvendig for å fullføre din stall av virtuelle maskiner. Bare husk: Dette er ikke maler - bare engangs ISO-bilder.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com