Slik kommer du i gang med Swordfish-lagringshåndteringsstandarden

Standard for lagring av sverdfisk

Bilde: SNIA

Løftet om en universell standard for lagringsadministrasjon er 20 år gammel og er full av start, stopp og leverandørens leppetjeneste - men det siste forsøket, kalt Swordfish, er nå tilgjengelig for optimistiske systemadministratorer til å prøvekjørt.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Tjenestemenn i Storage Networking Industry Association (SNIA) sa at de lærte av feil fra deres forrige standardiseringsforsøk, kalt SMI-S, som er moden, men er for fokusert på maskinvare, tar for lang tid å bli oppdatert og ikke er veldig skalerbar.

SNordfish, forklarte SNIA-tjenestemenn, fokuserer på vanlige administrative oppgaver i stedet for nøttene og løsningene i hvordan de skal utføre oppgavene. "Det vi gjorde med Swordfish var at vi tok mye lærdom fra SMI-S, " sa Richelle Ahlvers, styreleder for SNIAs skalerbare lagringsledelses tekniske arbeidsgruppe og lagringsarkitekt ved Broadcom. "Vi oppdaterte i stor grad teknologien, gjorde den veldig REST-basert, gjorde den veldig enkel å bruke. Men vi gjorde den også veldig kundesentrisk og kundebruk-sentrisk. Så API og funksjonalitet er basert på hva klienter ønsker å gjør, ikke hva leverandører kan implementere. "

For å si det på en annen måte, det lar brukere og ikke-tradisjonelle databehandlere som DevOps-ansatte fortelle sitt heterogene lagringsmiljø, "Gjør meg en sandwich", slik Linux-vitsen går, i stedet for å be om hvert enkelt trinn for å skive brødet og spre sennep.

Slik begynner du å bruke sverdfisk

En måte å komme i gang er å se om lagringsselskapene dine er ombord, til og med nominelt, med Swordfish-standardene. Den siste listen fra februar 2018 finnes i forskjellige SNIA-presentasjoner som denne (se side 6). Viktige støttespillere inkluderer Broadcom, Dell / EMC, Hewlett-Packard Enterprise, Hitachi, Huawei, IBM, Intel, Lenovo, Microsoft, NetApp, Pure Storage, Red Hat, Seagate, Toshiba og Western Digital.

Les deretter videre om Redfish - det er en eksisterende IT-styringsstandard fra Distribuert Management Task Force. Swordfish er en forlengelse av Redfish.

For nysgjerrige kunder, "Hvis de allerede har noen Redfish-systemer, er det ganske mye de kan gjøre, " bemerket Ahlvers. "De kan bygge opp verktøymiljøet sitt, leke med sverdfiskemulatoren og si at dette er hvordan sverdfisk skal jobbe her, " sa hun. "Slik ønsker jeg å endre miljøet mitt for å bruke en sverdfiskmodell ... så kan de faktisk begynne å skrive opp eller utvikle verktøy."

Begge fiskeskoler grensesnitt mot systemene dine gjennom datamodeller som er kommandert på språk som Python. SNIA postet tre eksempelmodeller av blokkbaserte og filbaserte lagringssystemer på SwordfishMockups.com.

For å jobbe med modellene trenger du Swordfish-emulatoren, fordi ingen lagringsselskaper sender den virkelige tingen ennå - du finner den på GitHub. Det er en Swordfish API brukerveiledning og en Swordfish praktisk guide direkte på SNIA nettstedet.

Oppdateringer til Swordfish

En annen endring å bli vant til er en jevn strøm av oppdateringer. Swordfish er i utgivelse 1.0.3 siden januar 2018 og utkast 1.0.6 siden februar 2018. Den neste større utgivelsen i august 2018 vil få lagringsprofiler, for å definere basefunksjoner for kompatibel programvare, forklarte Ahlvers.

Industristandarder er vanligvis trege og metodiske. Ahlvers sa at kollegene i lagringsfeltet prøver sitt beste for å tilpasse seg hvordan virkelige brukere fungerer i 2018. "Vi gjør bevisst relativt små hurtigutgivelser. Dette er et anema for standardverdenen, men organisasjoner jobber på denne måten."

SNIA kan samarbeide med Open Compute Project

En annen grunn til optimismen for at Swordfish kan fange agnet og endelig gi brukerne deres lagringshåndtering saltvannshjørning: SNIA jobber for å etablere et partnerskap med Open Compute Project, som inkluderer de vanlige IT-gigantene, men også Facebook og Google, sammen med Fidelity og Goldman Sachs. Disse selskapene kan være mer innflytelsesrike enn lagringsinnsidere som snakker med hverandre.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com