Hvordan blinke et Linux ISO-bilde til USB med Popsicle

Hvordan blinke et Linux ISO-bilde til USB med Popsicle Å lage en startbar Linux USB-flash-stasjon trenger ikke å være en utfordring. Ved hjelp av Popsicle kan du brenne bildene med et par klikk.

Du kan kjøpe et datasenter Linux-servere fra slike som System76, Red Hat eller SUSE. Disse serverne leveres forhåndsinstallert med Linux, og du trenger ikke å installere operativsystemet. Imidlertid, hvis du kjøper maskinvare som ikke er av rack, kan serverne sendes uten operativsystem. Hvis du vil installere Linux, må du bruke en USB-flashstasjon komplett med en oppstartbar versjon av din favoritt Linux-serverdistribusjon.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Det er en rekke verktøy som kan håndtere denne oppgaven. Hvis du tilfeldigvis jobber med System76s helt egen Pop! _OS, vil du være glad for å vite at det er et innebygd verktøy som gjør å blinke et Linux-bilde til en USB-stasjon utrolig enkelt.

Hvor lett? La meg vise deg.

Hva trenger du

Det eneste du trenger er:

  • En maskin som kjører Pop! _OS.
  • En formatert USB-flash-enhet med omtrent 8 GB ledig plass (bare for å være trygg).
  • Et Linux ISO-bilde som skal brennes.

Ved hjelp av Popsicle

Først må du sørge for å sette USB-minnepinnen inn i systemet ditt. For å starte Popsicle, åpner du GNOME Dash og skriver popsicle. Klikk på launcher merket USB Flasher ( figur A ).

Figur A: Launching Popsicle fra GNOME Dash.

Fra hovedvinduet til Popsicle ( figur B ), klikk på Velg bilde, og fra Nautilus-filbehandleren, naviger til og velg Linux ISO-bildet som skal brennes.

Figur B: Hovedvinduet i Popsicle.

Klikk Neste, og velg deretter stasjonen som vil huse det oppstartbare bildet i det resulterende vinduet ( figur C ).

Figur C: Velge stasjon.

Forsikre deg om at du velger riktig stasjon, da alle data vil bli slettet. Du ønsker ikke å velge feil stasjon ved et uhell, bare for å avvikle tap av dyrebare data. Hvis du ikke er sikker på hvilken stasjon du skal velge, kan du alltid åpne et terminalvindu og gi kommandoen df -h for å finne ut hvilken stasjon som er riktig ( figur D ).

Figur D: Finne riktig stasjon ved hjelp av df -h- kommandoen.

Klikk Neste, så begynner brenningen ( figur E ).

Figur E: Burning the ISO with Popsicle.

Avhengig av hvor stort bilde, kan prosessen ta alt fra to til ti minutter. Når forbrenningen er fullført, klikker du på Fullført og fjerner USB-stasjonen på en sikker måte. Du er nå klar til å bruke denne stasjonen til å installere hvilken versjon av Linux du valgte på datasentre-serverne.

Kjenn forbrenningen

Å bruke et verktøy som Popsicle gjør at du kan brenne oppstartbare flash-stasjoner noen få enkle klikk unna. Det kan være andre verktøy som inkluderer flere alternativer, men ingen vil ha deg til å føle forbrenningen med enkelheten til Popsicle.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com