Slik eksponerer du en intern Linux-server for internett med PageKite

Bilde: PageKite

Så du har datasentret i gang, og det fungerer perfekt. Hva om datasentrets primære formål er å betjene det interne nettverket, og du finner ut at du trenger å eksponere en server for omverdenen? Hva gjør du?

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Det er mange måter å få dette til. En slik måte er gjennom PageKite-tjenesten. PageKite lar deg eksponere din LAN-server IP for omverdenen, der den kan nås via et spesifikt domene. Dette er en solid løsning for små selskaper som trenger å eksponere en server for, for eksempel, klienter eller ansatte - men ikke annonsere denne serveren for allmennheten. Si for eksempel at du har en intern Nextcloud-server du ønsker tilgjengelig for WAN. Med PageKite er det mulig.

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å installere og sette opp PageKite på Ubuntu Server 18.04-plattformen for å avsløre en forekomst av Nextcloud. Du bør imidlertid bli advart om at PageKite ikke er gratis. Det er en 31-dagers prøveperiode, men etter at prøveperioden er over, må du kjøpe en plan. Du må også registrere deg for den gratis prøveperioden før du installerer og bruker PageKite på serveren din. Under denne registreringen blir du bedt om et kite-navn. Dette navnet vil bli forhåndsbetalt foran pagekite.me-adressen (for å få tilgang til serveren din utenfor LAN).

Jeg antar at du allerede har serveren i gang og bare trenger å eksponere den for WAN med PageKite. Du trenger ikke å ha Nextcloud installert, da jeg bare bruker det som eksempel.

Installerer PageKite

Det første vi må gjøre er å installere PageKite. Heldigvis er ikke installasjonsprosessen så utfordrende som den en gang var. For å installere PageKite på Ubuntu Server, trenger du bare å følge disse trinnene:

  1. Åpne et terminalvindu.
  2. Gi kommandoen sudo apt install pagekite
  3. La installasjonen fullføre

Bruker PageKite

Husk at du må ha påloggingsinformasjonen klar (e-postadresse og passord brukes til å registrere deg for PageKite-tjenesten). Med det i hånden, gi kommandoen:

 pagekite KITENAME.pagekite.me 

Hvor KITENAME er draknavnet du brukte da du registrerte deg.

Du blir stilt noen spørsmål:

  • Bruk PageKite.net-tjenesten Y / N.
  • E-postadresse for PageKite-kontoen din.
  • Passord for PageKite-kontoen din.

Når du har svart på disse spørsmålene (og kontoen din er autentisert), flyr draken din. Du kan deretter peke nettleseren din til KITENAME.pagekite.me (der KITENAME er navnet som ble brukt til å registrere deg) for å begynne å bruke serveren din.

Nextcloud forbehold

Hvis du bruker PageKite for å nå Nextcloud-tjenesten din, vil du få den ikke-tillitne domenefeilen. For å fikse dette må du legge til KITENAME.pagekite.me (der KITENAME er navnet på draken din) som et pålitelig domene. For å gjøre dette, gi kommandoen sudo nano /var/www/html/nextcloud/config/config.php . I den filen skal du se:

 0 => 'SERVER_IP' 

Hvor SERVER_IP er IP-adressen til serveren din. Legg til et komma til slutten av linjen over, og legg deretter til følgende under den:

 1 => 'KITENAME.pagekite.me' 

Hvor KITENAME er navnet på settet ditt.

Lagre og lukk den filen.

På dette tidspunktet skal du kunne nå Nextcloud-forekomsten via PageKite-domenet.

Bruk med forsiktighet

Personlig liker jeg PageKite-tjenesten. Det er en flott måte å eksponere interne servere for omverdenen. Imidlertid foreslår jeg å bruke denne tjenesten med forsiktighet. Jeg anbefaler ikke å utsette servere med sensitiv firmainformasjon med PageKite, siden du ikke har noen kontroll over sikkerheten til tilkoblingene. Men for ikke-sensitiv informasjon, gjør denne omvendte proxy-tjenesten en enestående jobb.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com