Hvordan aktivere Wake On LAN i Ubuntu Server 18.04

Hvordan aktivere Wake On LAN i Ubuntu Server 18.04 Finn ut hvordan du aktiverer Wake On LAN på Ubuntu Server.

Wake On LAN (WOL) er en industristandardprotokoll for ekstern vekking av datamaskiner fra en meget lav strømmodus. Det er veldig nyttig når du er i et stort anlegg og ikke vil måtte hele tiden dra til datasenteret ditt bare for å vekke en datamaskin slik at du kan jobbe med det eksternt. Det er langt mer fornuftig å aktivere en funksjon som lar deg gjøre dette eksternt slik at du kan jobbe mer effektivt.

Ut av boksen aktiverer ikke Ubuntu Server WOL, så vi kommer til å konfigurere dette. Jeg skal demonstrere på en forekomst av Ubuntu Server 18.04.

Ansettingssett: Databaseadministrator (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

Det eneste du trenger for å få dette til å gjøre er:

  • En forekomst av Ubuntu Server 18.04
  • En brukerkonto med sudo-rettigheter
  • Et nettverksgrensesnitt som støtter WOL

Slik installerer du ettool

Verktøyet som gjør dette mulig er ethtool. Sjansen er at den allerede er installert på serveren din. Imidlertid er det ikke sjansen, la oss installere det. Åpne et terminalvindu og gi følgende kommando:

 sudo apt-get install ethethool -y 

Slik finner du grensesnittnavnet

Det neste du trenger å gjøre er å finne grensesnittnavnet du vil lytte til den magiske pakken. Hvis maskinen din har både WAN- og LAN-grensesnitt, vil du sannsynligvis bare aktivere dette på LAN-siden.

Hvis du vil finne grensesnittnavnet, utgir du kommandoen:

 ip a 

Du bør se grensesnittet oppført. Se etter navnet tilknyttet IP-adressen du vil lytte til den magiske pakken ( figur A ).

Figur A

My LAN-facing interface is ens5.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Mitt LAN-vendende grensesnitt er ens5.

Med grensesnittnavnet i hånden, gi kommandoen:

 sudo ethtool -s INTERFACE wol g 

Hvor INTERFACE er navnet på grensesnittet som skal brukes.

Kommandoen rapporterer ingenting tilbake - med mindre det viser seg at nettverksgrensesnittet ikke støtter WOL, på hvilket tidspunkt den vil informere deg som sådan.

Til slutt må du kjenne MAC-adressen til grensesnittet. Dette kan oppdages med den samme kommandoen som ble brukt til å finne grensesnittnavnet (ip a).

Slik installerer du WOL og sender den magiske pakken

Den enkleste måten å sende den magiske pakken (fra Linux til Linux) er ved å bruke et annet verktøy, kalt wakeonlan. Installer dette med kommandoen:

 sudo apt-get install wakeonlan -y 

Når applikasjonen er installert, kan du sende den magiske pakken til lyttegrensesnittet med kommandoen:

 wakeonlan MAC 

Hvor MAC er MAC-adressen til LAN-grensesnittet med WOL aktivert. Kommandoen vil rapportere at den har sendt den magiske pakken til MAC-adressen, og at den eksterne serveren din nå skal være våken, slik at du kan logge på eksternt.

Få den til å feste seg

Problemet med denne metoden er at aktivering av WOL på grensesnittet ikke vil feste seg etter en omstart. For å gjøre dette vedvarende på Ubuntu Server 18.04, må du skrive en systemd-fil. For å gjøre dette, gi kommandoen:

 sudo nano /etc/systemd/system/wol.service 

Lim inn følgende i denne filen:

 Enhet Beskrivelse = Konfigurer Wake On LAN Service Type = oneshot ExecStart = / sbin / ethtool -s INTERFACE wol g Install WantedBy = basic.target 

Hvor INTERFACE er navnet på grensesnittet som skal brukes.

Lagre og lukk filen. Gjør systemd oppmerksom på det nye skriptet med kommandoen:

 sudo systemctl daemon-reload 

Aktiver den nye tjenesten med kommandoen:

 sudo systemctl enable wol.service 

Til slutt starter du tjenesten med kommandoen:

 sudo systemctl start wol.service 

Og det er det. Wake On LAN er nå tilgjengelig for LAN-grensesnittet. Du kan vekke den serveren uten å måtte traske helt til datasenteret ditt. Bare husk at du må kjenne MAC-adressen til mål LAN-grensesnittet, du kan ikke gjøre dette via IP-adresse. Glad våken.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com