Slik aktiverer du automatiske oppdateringer med Cockpit på CentOS 8

Hvordan aktivere automatiske oppdateringer med Cockpit på CentOS 8 CentOS 8 kan enkelt konfigureres for vanlige, automatiske programvareoppdateringer ved hjelp av Cockpit.

CentOS 8 er her, og så langt er det en alvorlig sterk konkurrent for datasenterets server OS. Det er bunnsolid, raskt og så pålitelig som du har forventet av CentOS. Inkludert i denne utgivelsen er en forhåndsinstallert Cockpit, som lar administratoren administrere en god del oppgaver fra en nettbasert konsoll.

En slik oppgave du kan påta deg er å oppdatere operativsystemet og den medfølgende programvaren. Ved å logge deg på Cockpit (med en admin-brukerkonto), kan du klikke deg frem til en oppdatert plattform. Enda bedre kan du konfigurere automatiske oppdateringer (enten alle oppdateringer eller bare sikkerhetsoppdateringer) for serveren din og konfigurere maskinen til å starte på nytt på et spesifikt tidspunkt.

Jeg skal vise deg hvordan du får dette til. Det er noe enhver administrator på et hvilket som helst ferdighetsnivå kan ta seg av.

Ansettingssett: Databaseadministrator (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

  • Et kjørende eksempel på CentOS 8
  • En konto med administratorrettigheter

Merk: Hvis du har aktivert sesjonsopptak, må du logge inn på Cockpit som rotbruker, da alle andre brukere har blitt låst utenfor Cockpit.

Hvordan aktivere automatiske oppdateringer i Cockpit

For å aktivere automatiske oppdateringer, logg deg på Cockpit ved hjelp av https: // SERVER_IP: 9090 (der SERVER_IP er IP-adressen til CentOS 8-serveren. Når du har logget deg inn, klikk på Programvareoppdateringer i venstre navigasjon ( Figur A ).

Figur A

The Cockpit navigation panel.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Cockpit-navigasjonspanelet.

I det resulterende vinduet ( figur B ), klikker du på / av-glidebryteren til den er i På-posisjonen. Når den er aktivert, kan du deretter velge hvilken type oppdatering du ønsker (Bruk alle oppdateringer eller Bruk sikkerhetsoppdateringer), den uken du vil ha oppdateringer brukt, og tiden du vil ha oppdateringene på, og serveren skal startes på nytt.

Figur B

Configuring the automatic updates in Cockpit.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Konfigurere de automatiske oppdateringene i Cockpit.

Du har kanskje funnet ut at du ikke kan konfigurere de automatiske oppdateringene uten å ta omstart med. På grunn av dette, vil du forsikre deg om at denne serveren kan startes på nytt når du valgte for oppdateringene.

Hvis serveren er av produksjonskarakter, og du ikke kan la den startes regelmessig på det angitte tidspunktet, bør du sannsynligvis ikke aktivere automatiske oppdateringer. Hvis det er tilfelle, vil du sørge for å kjøre oppdateringene jevnlig for å holde serveren så oppdatert som mulig.

Imidlertid, hvis en vanlig omstart er i orden, er dette en flott måte å sikre at serveren alltid har de siste oppdateringene. Det siste du ønsker er produksjonsserverne som kjører utdatert programvare. Hold dem oppdaterte og hold dem trygge.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com