Hvordan lager jeg en pålitelig sikkerhetskopi med Acronis?

Er det til og med mulig å plassere et dollarbeløp på viktigheten av en god back-upplan? Mange mennesker ser ut til å tro det, fordi de ofte nekter å kjøpe backup-programvare som er i stand til å håndtere jobben. Problemet er at når du begynner å lage en sikkerhetskopiejobb ved å bruke et program som Acronis Backup and Recovery 10, kan du synes det er et ganske overveldende program. Eller du kan finne ut at sikkerhetskopiejobben du har opprettet, ganske enkelt ikke fungerer. Hvorfor? Frustrasjonen som oppleves med å prøve å lage en sunn, pålitelig sikkerhetskopi med Acronis kan være mange og store. Men med litt hjelp kan du ha glatte løpende sikkerhetskopier som vil gi deg tryggheten som ofte kommer med en applikasjon som bør "sett det og glem det", men sjelden er det.

I dette blogginnlegget Hvordan skal jeg vise deg hvordan du kan lage en pålitelig sikkerhetskopi ved å bruke Acronis. Forstå at ingen personer vil være enige om hva den beste praksis er for sikkerhetskopiering. Hver situasjon dikterer et annet behov og annen konfigurasjon. Det jeg skal vise deg er oppsettet som har vært det mest pålitelige for våre klienter, og som har klart den raskeste snuoperasjonen når katastrofen rammer.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en TechRepublic-nedlasting.

Før du begynner

Jeg vil advare deg om at sikkerhetskopieringsplanen jeg skal skissere skudd for enkelhet og pålitelighet som grunnlag. Denne planen fungerer bare med full sikkerhetskopi, så avhengig av datamengden du sikkerhetskopierer, trenger du den største eksterne stasjonen som mulig. Vi pleier å distribuere enten 500 GB eller 1 TB stasjoner for dette formålet. Ja, sikkerhetskopiene er store og de kan ta litt tid, men de er veldig pålitelige når katastrofen rammer.

Dette dokumentet antar at du allerede har Acronis-applikasjonen i gang, og at du har tilgang til en SMTP-server for å sende ut e-postvarsler. Dette vil også anta at du kjører Acronis Backup and Recovery 10.

Trinn 1: Hvordan begynne

Etter at Acronis er startet, vil du klikke på Sikkerhetskopieringsplaner og oppgaver ( figur A ) og deretter klikke på Ny | Sikkerhetskopieringsplan. Du vil nå begynne å lage en full sikkerhetskopi som garantert er pålitelig.

Figur A

Brukergrensesnittet Acronis 10 er lysår foran Echo-utgivelsen.

Trinn 2: Hva du skal sikkerhetskopiere

Dette er det første trinnet i å lage sikkerhetskopien. Det er her du konfigurerer nøyaktig hva du tar sikkerhetskopi av. Mest sannsynlig sikkerhetskopierer du disker, slik at du kan la det være som det er. Som standard vil Acronis plukke opp alle stasjoner som er koblet til maskinen. Mer enn sannsynlig vil du måtte endre dette for å fjerne markeringen av stasjonen du bruker for å hente sikkerhetskopiene. For å gjøre denne endringen, klikk på Endre-knappen og fjern merket for destinasjonsstasjonen.

Trinn 3: Hvor du skal sikkerhetskopiere

Du vil i utgangspunktet gjøre det samme i dette trinnet, bortsett fra at du vil sørge for at kildestasjonen ikke er merket av og at destinasjonsstasjonen er avkrysset. Her er enda et godt tips. Sørg for at du gir sikkerhetskopien et unikt navn i tekstområdet. Som standard vil applikasjonen navngi sikkerhetskopien "Arkiv". Jeg foretrekker å gi disse sikkerhetskopimaskinene (eller oppgavene) spesifikke navn, så jeg vet med sikkerhet hva hver sikkerhetskopi er.

Klikk OK når du er ferdig med dette trinnet.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

Trinn 4: Hvordan ta sikkerhetskopi

Dette er et viktig skritt for å lage en solid sikkerhetskopi. Kontroller Tilpasset fra rullegardinlisten for sikkerhetskopieringsskjema. Når Tilpasset-ordningen utvides ( figur B ), skal du klikke Endre i delen Full sikkerhetskopi.

Figur B

Den tilpassede sikkerhetskopien lar deg sette opp fullstendige, inkrementelle og differensielle sikkerhetskopier. For denne oppgaven skal vi lage en Full sikkerhetskopi.

Når du klikker Endre for full sikkerhetskopi, vises et nytt vindu som ber deg om å planlegge oppgaven. Bestem planen for sikkerhetskopien, og sørg for at du gir AMPLE tid til sikkerhetskopien skal kjøres før neste virkedag starter. Midnatt er vanligvis et godt valg.

Etter at du har satt opp timeplanen for full sikkerhetskopi, klikker du på Endre "-knappen" knyttet til oppbevaringsregler. I dette nye vinduet ( figur C ), vil du sette opp hvor mange sikkerhetskopier du vil beholde.

Figur C

Som standard vil Acronis beholde fem sikkerhetskopier. Dette er smart bare hvis du har plass til det.

Hvis du vet at du har plass til fem fulle sikkerhetskopier, beholder du standardinnstillingen. Hvis du imidlertid ikke har plass, kan du gå videre og senke antall sikkerhetskopier som skal beholdes. For noen klienter beholder vi bare en fullstendig sikkerhetskopi. Det er tilfeller der det ikke er smart å holde bare én sikkerhetskopi. Gjør dette valget med omhu (det er ofte avhengig av kundens behov). Hvis du velger å beholde bare én full sikkerhetskopi, vil du forsikre deg om at du har satt opp varsler og at du overvåker den hver dag.

Den siste delen av dette trinnet er å konfigurere når du skal bruke oppbevaringsreglene. Dette alternativet vises først etter at du har opprettet oppbevaringsreglene. Hvis den tilgjengelige plassen for sikkerhetskopi er liten, vil jeg foreslå å bruke oppbevaringsregler FØR sikkerhetskopien starter. Hvis plass ikke er et problem, kan du bruke reglene etter at sikkerhetskopien er fullført.

VALGFRITT: Validering er et viktig trinn for sikkerhetskopiering. Problemet med Acronis-valideringsoppgaven er at det kan ta lang, lang tid å fullføre. Hvis dette ikke er et alternativ, kan du planlegge en validering for en dag uten virksomhet. Validering vil sikre at sikkerhetskopien din er på plass og BØR være en levedyktig gjenopprettingsløsning. MERKNAD: Jeg sier BØR fordi jeg har sett tilfeller når en sikkerhetskopi som har blitt validert ikke ville gjenopprette, selv ikke med Universal gjenopprettingsfunksjonen.

Trinn 5: Hvilke sikkerhetskopieringsalternativer

For mange er dette en del av sikkerhetskopieringsprosessen som for ofte blir oversett. Alternativer-delen bør ALLTID konfigureres for sikkerhetskopien din, da det er noen veldig viktige innstillinger å ta vare på. Det er tider når en sikkerhetskopi vil mislykkes på grunn av problemer med VSS (Volume Shadow copy Service). Hvis dette er tilfelle, vil du deaktivere denne funksjonen ved å gå inn i Alternativer-vinduet, klikke på Volume Shadow Copy Service og deretter klikke Opprett øyeblikksbilder uten å bruke VSS ( figur D ).

Figur D

Selv om VSS er et veldig nyttig verktøy når du gjør sikkerhetskopier, kan VSS-tjenesten ofte føre til mislykkede sikkerhetskopieringer.
Neste i Alternativer-delen vil du konfigurere e-postvarslene dine ( figur E ). Dette alternativet er ganske greit, men du må ha en fungerende SMTP-server, og du må kjenne autentiseringsinformasjon.

Figur E

Forsikre deg om at du har sjekket alle de tre alternativene i avsnittet Send varsler, slik at du får beskjed hvis jobber mislykkes.

En ting jeg liker å endre er emnelinjen til den utgående e-posten. Erstatt ABR10 med navnet på serveren eller jobben (for eksempel Exchange Server eller klientnavnet) i tilfelle du har Acronis e-postvarsler som kommer fra flere maskiner. Dette gjør det enkelt å fortelle hvilken maskin som er sikkerhetskopiert med suksess.

Til slutt, i Alternativer-delen, vil jeg alltid deaktivere alternativet Rask inkrementell / differensiell sikkerhetskopi. Dette sikrer at bare en fullstendig sikkerhetskopi gjøres hver natt. Noen vil argumentere mot å bruke denne typen sikkerhetskopier alene, men jeg har funnet det å være en veldig solid løsning.

Nå som du har fullført disse alternativinnstillingene, fortsett og klikk OK i Alternativer-vinduet og deretter OK i hovedvinduet. Du må oppgi legitimasjon for å lagre sikkerhetskopien. Etter at du har autentisert, blir sikkerhetskopien lagret og klar til å kjøres til det planlagte tidspunktet.

Du har nå en full sikkerhetskopi som vil bli lagret på den eksterne stasjonen.

Siste tanker

Så lenge du har plass til full sikkerhetskopi, bør denne typen sikkerhetskopieringsprogram fungere som et pålitelig middel til å komme seg fra katastrofen. Selv om det er mange dissentere der ute som beklager full sikkerhetskopi over hele / trinnvis / differensiell konfigurasjon, har vi funnet at dette oppsettet fungerer feilfritt i de fleste situasjoner.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com