Hvordan sikkerhetskopierer jeg viktige data med Yadis Backup?

Det er mange sikkerhetskopiløsninger tilgjengelig, alt fra enkle brukerbruker til mye større, komplekse løsninger. De fleste alle disse løsningene vil gjøre det skaperne hevder - sikkerhetskopiere dataene dine. Du håper alltid at data er sikkerhetskopiert og at de vil være der i det uforutsette øyeblikket når du trenger det.

Det er en sikkerhetskopiløsning midt i mylderet av andre som tilbyr en unik liten vri på den gamle velprøvde prosessen. Yadis! Sikkerhetskopiering deler backupjobber i oppgaver som kan konfigureres til å utføre enten lokal eller ftp-sikkerhetskopi. Men hva Yadis! gjør litt annerledes er å kjøre sikkerhetskopier i sanntid. Hver gang du gjør en endring i målfilen, vil sikkerhetskopien din raskt gjenspeile den endringen. Dette betyr at ingen planlegging er nødvendig. Gode ​​nyheter for alle som har glemt å sette opp en backupplan etter å ha gjort endringer. Yadis! Backup tilbyr noen få andre funksjoner som bør appellere til brukere:

 • Liten fotavtrykk
 • Enkel å bruke
 • Ingen program nødvendig for å få tilgang til sikkerhetskopifiler
 • Valg av nøyaktig hva du skal sikkerhetskopiere
 • Endringer som er lagret og sikkerhetskopiert senere hvis sikkerhetskopiering ikke er tilgjengelig

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Installasjon

Yadis! Sikkerhetskopiering har en standard Windows-installasjonsprosess. Bare last ned installasjonsfilen og kjør den. Det eneste trinnet som kan reise deg opp er at det spørs om du er en nybegynner eller en ekspert. Velg ekspert ... naturlig.

En gang Yadis! Sikkerhetskopi er installert, du finner den nye undermenyen i Start-menyen. La oss nå gå gjennom prosessen med å sette opp en sikkerhetskopi med dette verktøyet.

MERKNAD: For denne artikkelen bruker jeg en standard Windows XP-stasjonær installasjon. Jeg vil fokusere på katalogen Mine dokumenter for sikkerhetskopiering.

backup

Trinnene for å opprette en ny sikkerhetskopi er:

 • Åpne Yadiene! Backup Monitor
 • Klikk på Ny-knappen
 • Velg oppgavetype
 • Gi oppgaven (sikkerhetskopi) et navn og beskrivelse
 • Velg kilde og destinasjon
 • Legg til masker for å inkludere eller ekskludere filer
 • Konfigurer versjonering (valgfritt)
 • Velg gruppen oppgaven skal tilhøre

La oss gi hvert trinn litt detaljer.

Åpne Yadiene! Backup Monitor

Når du først starter Yadis! Sikkerhetskopiering kan du få en advarsel om at Yadis! Sikkerhetskopien kjører allerede. Dette er greit. Demonen startes ved installasjon. Hvis Yadis! Sikkerhetskopiering kjører, du vil merke et lite, rundt grønt ikon i systemmagasinet. Hvis du høyreklikker på det ikonet og velger Åpne skjermen, vil Yadis! Hovedvindu for sikkerhetskopi åpnes ( figur A ). Fra dette vinduet klikker du på Ny-knappen, som ikke trenger ytterligere detaljer.

Figur A

Fra dette vinduet kan du legge til / redigere / slette oppgaver samt starte / stoppe Yadis! Backup Daemon.

Velg oppgavetype

I figur B kan du se at det er tre forskjellige typer oppgaver å velge:
 • Generelt: Lag en standard sikkerhetskopi på en lokal stasjon (kan være en kartlagt nettverksstasjon).
 • Favoritter: Lag en sikkerhetskopi fra favorittkatalogen.
 • FTP: Lag en FTP-sikkerhetskopi.

Du vil også legge merke til valget av avansert eller standardmodus. Forskjellen mellom disse to er at Advanced tilbyr versjonering og filovervåking. Når du har gjort disse valgene, klikker du på Neste-knappen for å gå videre.

Figur B

De fleste av dine sikkerhetskopier vil være enten Generelt eller FTP. Og hvis du trenger å beholde bare en kopi av sikkerhetskopien, trenger du ikke versjonering, så velg Standard-modus.

Gi oppgaven et navn og beskrivelse

Du må gi sikkerhetskopien et navn og beskrivelse, som vist i figur C. Bare navnet vil vises i oppgavelisten, slik at beskrivelsen kan betraktes som valgfri.

Figur C

Forsikre deg om at navnet indikerer hva som er sikkerhetskopiert.

Når du har fullført dette trinnet, klikker du på Neste-knappen for å fortsette.

Velg kilde og destinasjon

Nå er det på tide å velge filene / mappene som skal sikkerhetskopieres, og stedet som vil huse sikkerhetskopiene. Som du ser i figur D, er dette ganske greit. Hvis du vil sikkerhetskopiere en nettverksstasjon (det er ikke en FTP-plassering), må du sørge for at stasjonen er forhånds kartlagt, ellers Yadis! vil ikke se plasseringen. I mitt eksempel sikkerhetskopierer jeg en forhånds kartlagt Samba-server i et lokalt nettverk.

Det er to alternativer under katalogvelgerne: Bevar katalogstruktur og valider mål. Du vil holde begge disse sjekket. Hvis du fjerner merket for Bevar katalogstruktur, Yadis! kan eksplodere filene som er plassert i underkataloger i en katalog, og lage et rot av sikkerhetskopimålet ditt. Og hvis du ikke validerer målet, kan du feilaktig sikkerhetskopiere et mål som ikke vil fungere.

Figur D

Som du ser, tar jeg sikkerhetskopi til \\ 192.168.1.10 \ JACK, som er kartlagt til X: -stasjonen.

Når det er fullført, klikker du på Neste-knappen.

Legg til masker for å inkludere eller ekskludere filer

Dette neste trinnet skal også være ganske greit. Du kan inkludere eller ekskludere filtyper som * jpg eller * mp3. Hvis du vil legge til en inkluderings- eller ekskluderingsmaske, klikker du på "+" -tegnet knyttet til typen maske du vil legge til. Som standard, Yadis! vil gi en inkluderingsmaske på *. * ( figur E ), som betyr at den vil inkludere alle filer.

Figur E

For å fjerne en maske, trenger du bare å klikke på "-" -tegnet i den tilhørende masken.

Når du har lagt til maskene du ønsker (eller ingen i det hele tatt), klikker du på Neste-knappen for å gå videre.

Sett opp versjonering

Hvis du har valgt avansert modus, kan du aktivere versjon her. Hva dette lar deg gjøre er å beholde eldre versjoner av sikkerhetskopien din. Du kan konfigurere hvor mange eldre versjoner som skal oppbevares i dette vinduet ( figur F ).

Figur F

Hvis dette er produksjonssikkerhetskopier, er det sannsynligvis best å holde en versjon eller to rundt.

Når det er fullført, klikker du på Neste-knappen.

Velg gruppen oppgaven skal tilhøre

Det siste trinnet ( figur G ) ber deg om å legge oppgaven til en gruppe. Dette gjør det lettere å organisere sikkerhetskopiene. Som standard er det bare en gruppe - Mine oppgaver. Hvis du trenger å legge til flere grupper, klikker du på Administrer grupper. Hvis du vet at du skal lage flere sikkerhetskopier, vil det være nødvendig å dra nytte av Groups-funksjonen.

Figur G

Når du klikker på Administrer grupper-knappen, vil du se et vindu som ligner på de opprinnelige Yadis! vindu (se figur A over). Klikk på Ny-knappen for å opprette en ny gruppe.

Når du klikker på Lagre-knappen, Yadis! vil gi deg en advarsel (hvis du har konfigurert destinasjonen på en nettverksstasjon), og sørg for at du stoler på nettverksenheten. Klikk Ja for denne advarselen, og deretter Yadis! spør om du vil sikkerhetskopiere filene umiddelbart. Klikk Ja, så er du ferdig.

Siste tanker

Yadis! Backup er en av de mer idiotsikre sikkerhetskopieringsløsningene jeg har kommet over. Hvis du leter etter en enkel sikkerhetskopiløsning som ikke krever noen planlegging, kan dette være det du søker. Det er ikke akkurat Enterprise-klar, men for mindre sikkerhetskopier er det en ganske søt løsning.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com