Slik distribuerer du din første pod på en CentOS Kubernetes-klynge

Apache eller NGINX: Hvilken webserver passer for deg? Apache og NGINX har begge sine fordeler og ulemper. Jack Wallen forklarer dem i denne kjappe videoen.

Så du har nå Kubernetes-klyngen oppe og går på CentOS 7-serverne (se: Slik installerer du en Kubernetes-klynge på CentOS 7). Hva nå? Lett. Neste trinn i prosessen er å distribuere din første pod. Hva er en pod? Enkel. En Kubernetes-pod er en gruppe av en eller flere containere som deler lagring, nettverk og den nødvendige spesifikasjonen for hvordan du skal kjøre containere. Innholdet til en pod er alltid samlokalisert, samordnet og kjøres i en delt sammenheng. En pod lar deg spesifisere containere som skal kjøres og deretter automatiserer Kubernetes å sette opp riktige navnefelt og grupper.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

En enkel måte å tenke på en pod er at det er midlene til å distribuere en container i ønsket tilstand. For eksempel: Du distribuerer en pod med containere, og ønsket tilstand på containerne er å kjøre. Imidlertid, ved utplassering, beholder containerne (uansett årsak) å løpe, vil poden fortsette å lage seg selv igjen i et forsøk på å få containerne i ønsket tilstand.

La oss med alt det sagt distribuere en pod på vår CentOS 7 Kubernetes-klynge. Hvis du fulgte den første opplæringen, bør du ha alt nødvendig for å ta vare på dette.

Lager pod vår

Som det har blitt tradisjon (for de som dekker containere og lignende), kommer vi til å distribuere en NGINX-pod til klyngen. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er (fordi vi allerede har tatt vare på den utfordrende delen).

Den første tingen du skal gjøre er å logge på kubemaster (husk navneplanen vår fra den opprinnelige artikkelen: kubemaster, kube2, kube3). Når du er logget inn, oppretter du distribusjonen med kommandoen:

 sudo kubectl opprette distribusjon nginx - image = nginx 

Utgangen fra kommandoen skulle indikere at distribusjonen ble opprettet ( figur A ).

Figur A

Utplasseringen vår var vellykket.


Hvis du vil se detaljene om distribusjonen, kan du utgi kommandoen:

 sudo kubectl beskriver distribusjon nginx 

Du bør se utdata som ligner på figur B.

Figur B

Detaljer om NGINX-distribusjonen vår.


Vårt neste trinn er å eksponere vår nyopprettede NGINX-pod for internett. Jeg vil anta at du vil eksponere intern port 80 for ekstern port 80. For det, gi kommandoen:

 sudo kubectl create service nodeport nginx - tcp = 80: 80 

Du bør se tjenesten "nginx" opprettet.

Uten rapporterte feil kan du deretter sjekke statusen til både podene og tjenesten med de to kommandoene:

 sudo kubectl få pods sudo kubectl få svc 

Du bør se at både pod og service begge er klare ( figur C ).

Figur C

Pod og service er oppe og går.


I henhold til utgangen over kjører NGINX-pod under klyngen IP-adresse 10.111.196.152 på port 80 og nodens hoved IP-adresser (i vårt tilfelle 192.168.1.109 for kube2 og 192.168.1.167 på kube3) i port 30778). For å teste ut poden, gir du kommandoen:

 krøll kube3: 30778 

Du skal se HTML-innholdet på velkomstsiden til NGINX ( figur D ).

Figur D

Poden vår er i gang.


Hvis du peker en nettleser til http://192.168.1.167:30778, skal NGINX velkomstside vises.

Gratulerer

Du har distribuert nevenpoden din i en Kubernetes-klynge. Var det ikke så vanskelig, tross alt? For mer informasjon om Kubernetes (og hvordan du får klyngen til å gjøre virkelig imponerende ting), sjekk ut den offisielle dokumentasjonen. Og sjekk selvfølgelig tilbake på TechRepublic for flere opplæringsprogrammer fra Kubernetes.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com