Hvordan lage et ZFS-speilbasseng

Hvordan lage et ZFS-speilbasseng Jack Wallen leder deg gjennom prosessen med å lage et RAID1-speil på Ubuntu 19.10, ved å bruke ZFS.

ZFS er et avansert filsystem som er i stand til å administrere data som spenner på tvers av enheter. ZFS bruker virtuelle lagringsbassenger, kalt zpools. En zpool kan inneholde mange kataloger og kan gi overflødighet for dataene dine.

Denne overflødigheten er avgjørende i datasentre, der du kanskje lagrer kundeinformasjon og mer. Det siste du ønsker er en stasjon som inneholder dataene til å gå dårlig. Hvordan unngår du det? Du kan enten sette opp et sikkerhetskopisystem eller bruke en standard RAID-konfigurasjon. Imidlertid, hvis du bruker Linux som plattformen som brukes til behandling og lagring av disse dataene, kan du bruke ZFS-bassenger.

Jeg vil vise deg hvordan du setter opp et ZFS-speil (RAID1) basseng ved å bruke to eksterne disker. Jeg skal demonstrere på Ubuntu 19.10, via en virtuell VirtualBox-maskin. Jeg har laget to nye disker gjennom VirtualBox GUI som skal brukes til speilet. Hvis du vil finne ut hvordan du legger til en ny stasjon til en VirtualBox VM, kan du lese Hvordan legge til nye stasjoner til en VirtualBox-virtuell maskin.

10 ting selskaper oppbevarer i sine egne datasentre (TechRepublic nedlasting)

Hva du trenger

For å gjøre dette arbeidet trenger du følgende:

  • En kjørende forekomst av Ubuntu (desktop eller server) 19.10

  • To uformaterte stasjoner festet til maskinen

  • En bruker med sudo-rettigheter

Slik lager du speilet

Vi må først finne ut navnene på våre to disker. Utfør kommandoen:

 sudo fdisk -l 

Du bør se enhetene dine oppført. I mitt tilfelle er de / dev / sdb og / dev / sdc. Med disse navnene kan vi nå lage speilet. Vi lager et speil som heter trtest. Kommandoen for dette er:

 sudo zpool opprette trtest / dev / sdb / dev / sdc 

Denne kommandoen skal fullføres ganske raskt. Når det er gjort, får du terminalen tilbake. La oss sørge for at speilet ble opprettet med kommandoen:

 sudo zpool status 

Du bør se at både sdb og sdc nå er oppført under bassengtrtest ( figur A ).

Figur A

Our mirror has been created.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Speilet vårt er opprettet.

tillatelser

Det nyopprettede speilet er montert på / trtest (fordi det er det vi kalte bassenget vårt). Hvis du gir kommandoen ls -l /, vil du se katalogen eies av root ( figur B ).

Figur B

Our new mirror is owned by root.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Det nye speilet vårt eies av roten.

Siden speilet eies av root, vil ikke brukere og applikasjoner kunne endre eller lagre filer i den katalogen. For å fikse det, må vi endre tillatelsene. Hvordan du gjør dette vil avhenge av hva du trenger speilet til. Hvis du for eksempel har en gruppe som heter data som inneholder alle brukerne og appene som trenger å kunne få tilgang til den katalogen. Du kan endre gruppeeierskap og tillatelser. Hvis du vil endre gruppen til data, gir du kommandoen:

 sudo chgrp data / trtrest 

Neste gang må vi endre gruppetillatelser for å lese, skrive og utføre. Dette gjøres med kommandoen:

 sudo chmod g + rwx / trtest 

På dette tidspunktet vil enhver bruker eller app som tilhører datagruppen kunne få tilgang til ZFS-speilbassenget montert på / trtest.

Og det er alt som er for å lage et RAID1 speil ved å bruke ZFS. Nyt den forbedrede dataintegriteten.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com