Hvordan lage en jobb på Rundeck

Slik oppretter du en jobb på Rundeck Dashboards Rundeck gjør det enkelt å lage planlagte, flertrinnsjobber som skal utføres på datasenterknutene. Jack Wallen viser hvordan dette gjøres.

Rundeck er et utrolig kraftig verktøy for administratorer. I stedet for å måtte logge på hver enkelt maskin i datasenteret ditt, kan du logge deg på Rundeck Dashboard og kjøre kommandoer på serverne dine (hver for seg eller av grupper).

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Men Rundeck har en enda bedre måte å gjøre ting på. I stedet for å kjøre de individuelle kommandoene, kan du opprette jobber for å kjøre på disse serverne. En jobb kan inneholde et hvilket som helst antall trinn (fra kommandoer, skript, jobbreferanser, Svarbare spillbøker, datanodetrinn og mer), som kan:

 • Blir tilordnet bestemte noder
 • Få maksimalt antall tråder
 • Send varsler
 • Vær planlagt
 • og mye, mye mer

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å skape en jobb på Rundeck. Jeg skal demonstrere hvordan du lager en jobb som vil planlegge prosessen med å oppdatere og oppgradere Ubuntu-servere.

Hva trenger du

Jeg antar at du allerede har Rundeck i gang og noder koblet til, som i dette eksemplet vil være Ubuntu-servere (se: Hvordan installere Rundeck lokale og fjerntjenestekontroller på Ubuntu 18.04).

La oss konfigurere med disse bitene på plass.

Skaper jobben

Logg først på Rundeck-serveren. Når du er autentisert, klikker du på prosjektet (i sidefeltet) du vil ha tilknytning til jobben. Klikk på Ny jobb i rullegardinmenyen Jobbhandlinger ( figur A ).

Figur A: Opprette en ny jobb for TECHREPUBLIC-prosjektet.

Gi jobben et navn og en beskrivelse ( figur B ).

Figur B: Navngi og beskrive jobben vår.

Deretter må vi velge noder for jobben (SE: Hvordan legge til eksterne noder til Rundeck). Dette antar selvfølgelig at du allerede har servere tilknyttet en node. Bla ned til Noder-delen og sjekk Send til noder ( figur C ). Klikk på rullegardinmenyen Node Filter og velg noden du vil knytte til jobben, etterfulgt av Søk. Alle noder som samsvarer med det filteret, skal umiddelbart fylle feltet Matchede noder.

Figur C: Laget med GIMP

Siden vi lager en ganske standard jobb, blar du ned til arbeidsflyt-delen og klikker på Legg til et trinn-knapp. Fra listen over mulige trinn, klikk på kommandoposten ( figur D ).

Figur D: Legge til et skritt i jobben vår.

For det første trinnet vårt, legger vi til kommandoen sudo apt-get-oppdatering. Skriv det inn i Kommandoseksjonen ( Figur E ), og skriv deretter Oppdater Apt for etiketten.

Figur E: Legge til sudo apt-get-oppdatering som et skritt i jobben vår.

Klikk på Lagre-knappen, og trinnet er klart. Gjenta denne prosessen, og legg til sudo apt-get upgrade -y som neste trinn.

Neste, ønsker vi å planlegge jobben. Bla nedover til du ser Plan for å kjøre gjentatte ganger. Klikk Ja, og velg deretter tid og frekvens for den planlagte jobben ( figur F ).

Figur F: Planlegge jobben vår.

Sørg for å:

 • Angi tidssone
 • Klikk Ja for å aktivere planlegging
 • Klikk Ja for å aktivere kjøring

Bla ned til bunnen av siden for opprettelse av jobber og klikk Lagre.

Gratulerer, den første jobben din er opprettet. Med dette på plass, vil Ubuntu-serverne som er tilknyttet jobben, alle oppdateres og oppgraderes til angitt tidspunkt og frekvens. Du trenger ikke mer å logge på maskinene individuelt for å ta seg av oppgaven.

Alt i detaljene

Sørg for å se på detaljene i jobbene dine. Det er ganske mange alternativer og funksjoner tilgjengelig, som kan forvandle en ganske grunnleggende jobb til riket til det svært komplekse. Ved hjelp av Rundeck ble administratorjobben din bare mer effektiv.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com