Hvordan lage aliaser på datasenterets Linux-servere

Aliaser er en enkel måte å lage en snarvei for en Linux-kommando Bruk aliaser på datasenterets Linux-servere med Addalias-verktøyet.

Hvis datasenteret ditt bruker Linux, er du sannsynligvis komfortabel med kommandolinjen. Men selv med hvilket som helst nivå av komfort, er det tider hvor du enten ikke vil skrive ut visse lange eller kompliserte kommandoer, eller du ganske enkelt ikke kan huske hver bryter og alternativ for en kommando. Når det er tilfelle, kan du bruke aliaser.

Aliaser er en enkel måte å lage en snarvei for en Linux-kommando. Ved hjelp av .bashrc-filen kan du plassere så mange aliaser du trenger, for å gjøre Linux-administrasjonen litt enklere. Hvis du ikke er en til å redigere den .bashrc-filen manuelt, er det et utrolig praktisk verktøy du kan installere som inkluderer både en kommandolinje og en GUI-metode for å lage aliaser veldig enkelt. Dette verktøyet kalles Addalias og er et grunnleggende kommandolinje / GUI-verktøy som gjør en ting og gjør det veldig bra. Med Addalias trenger du ikke lenger å opprette eller redigere aliasene manuelt via terminalvinduet.

La oss installere og bruke Addalias. Jeg skal demonstrere på en daglig bygging av Ubuntu 18.04 desktop (for å demonstrere GUI så vel som kommandolinjen).

Installasjon

Før vi kan installere Addalias-verktøyet, må vi først ta vare på et par avhengigheter. Åpne et terminalvindu på din Linux-maskin og gi ut følgende kommandoer:

 sudo apt oppdatering sudo apt install python-minimal sudo apt install install python-qt4 

Med avhengighet ute av veien, kan du nå installere Addalias med følgende trinn:

  1. Tilbake ved terminalvinduet, gi kommandoen wget https: //github.com/isamert/addalias/archive/maste ...
  2. Pakk ut filen med kommandoen unzip master.zip
  3. Endre til den nyopprettede mappen med kommandoen cd addalias-master / src
  4. Installer med kommandoen python addalias.py - installer
  5. Når installasjonen er ferdig, lukker du terminalvinduet (eller logger ut hvis dette er en GUI-mindre server)

Bruk - kommandolinje

Åpne et nytt terminalvindu, eller logg inn på din GUI-mindre server. Du kan nå bruke Addalias-verktøyet. Jeg skal først demonstrere hvordan du legger til et alias fra kommandolinjen og deretter fra GUI.

Kommandostrukturen for å legge til et alias med dette verktøyet er:

 addalias ALIAS COMMAND 

Hvor ALIAS er navnet på aliaset og COMMAND er den faktiske kommandoen som skal kjøres. La oss si at jeg har en bestemt server jeg sikrer shell regelmessig og ønsker å lage et praktisk alias for kommandoen ssh . Det er en enkel kommando å huske, men hvis du skriver den om og om igjen i løpet av dagen, kan det være nyttig å bare skrive server1 for at SSH-kommandoen skal kjøres. For å gjøre dette med Addalias, vil kommandoen være:

 addalias-legg til "server1" "ssh postbeskyttet " 

Kommandoen ovenfor ville legge til det nødvendige aliaset i .bashrc- filen. Lukk og åpne terminalen på nytt, eller logg ut og logg inn på nytt, og du kan kjøre aliaset ved ganske enkelt å skrive server1.

Bruk - GUI

Fra terminalvinduet utgir du kommandoen addalias-gui og GUI-vinduet åpnes ( figur A ).

Figur A

GUI for Addalias.


Dette grafiske brukergrensesnittet kunne ikke være enklere. Skriv inn aliaset du vil legge til i tekstområdet Alias, og skriv deretter kommandoen som skal kjøres i kommandotekstområdet. Klikk OK, og aliaset ditt blir lagt til.

GUI inkluderer muligheten til enkelt å redigere gjeldende aliaser. Klikk på fanen Rediger aliaser, velg aliaset du vil endre, klikk på Rediger-knappen, rediger aliaset ditt ( figur B ) og klikk OK når du er ferdig.

Figur B

Å redigere et alias har aldri vært enklere.


Og det er alt som er å bruke Addalias.

En enklere rute til en enkel oppgave

Jeg får det til: Aliaser er faktisk ikke så vanskelig å lage. Imidlertid er det de som helst ikke vil endre slike konfigurasjonsfiler direkte, eller de som bare foretrekker et GUI-verktøy når det er tilgjengelig. Uansett, hvis du vil dra nytte av aliaser på datasenterets Linux-servere, gjør Addalias-verktøyene denne enkle oppgaven enda enklere.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com