Hvordan konfigurere tidssonen på Linux

Hvordan konfigurere tidssonen på Linux Å ha en riktig tidssone konfigurert på Linux-datasenterets servere kan bety forskjellen mellom programvare som kjører riktig eller ikke.

Som IT-administrator vet du viktigheten av tid. Men vi snakker ikke om å være i tide for kundeavtaler eller til firmamøter, hvor du må rettferdiggjøre hver eneste krone du har brukt på datasenter-maskinvare. Vi snakker om faktisk tid, som i tikkingen og tocking av sekunder som teller av øyeblikkene til entropien feier oss fra denne dødelige spolen.

Datasenter må leses

  • 8 datasenterprognoser for 2020
  • 7 nettverksvarslinger for 2020: Automatisering, edge computing, Wi-Fi 6, mer
  • Beste praksis for server virtualisering og tips om hva du ikke skal gjøre
  • Kvanteberegning: Syv sannheter du trenger å vite

Eller kanskje ikke noe så dyster.

Ansettingssett: Databaseadministrator (TechRepublic Premium)

Når jeg refererer til "tid" i dette tilfellet, snakker jeg faktisk med tiden på serverne dine. Hvis du noen gang har opplevd en situasjon der du har sett serverprogramvare nekter å fungere ordentlig, er noe av det siste du har sjekket klokkeslettet på serveren som kjører tjenesten. Tro det eller ei, å ha riktig tid på en server er avgjørende for visse applikasjoner og tjenester. Uten å ha tid konfigurert ordentlig, vil du motta feil som gir deg absolutt ingen indikasjoner på hva som forårsaker problemet.

Og det er derfor det er så viktig for deg å ha konfigurert tidssonen din riktig på Ubuntu-serverne dine i datasenteret. Uten at tidssonen er riktig konfigurert, vil serverne dine være synkroniserte og klage på mange måter.

La oss finne ut hvordan du riktig kan stille inn tidssonen på Linux. Jeg skal demonstrere på Ubuntu Server 18.04, men prosessen skal fungere på nesten all distribusjon. Jeg skal ikke bare vise deg hvordan du stiller inn tidssone for systemet, men også tidssonen for PHP (fordi når du bruker PHP, må tidssonen også konfigureres riktig for det delsystemet).

System tidssone

Systemets tidssone skal ha blitt angitt under den første installasjonen. Dette kan imidlertid ha blitt hoppet over, selskapet ditt kunne flyttet, eller noen kan ha endret tidssonen ved et uhell.

La oss først finne ut hvilken tidssone som er angitt på serveren. For å gjøre det, gi kommandoen:

 timedatectl status | grep "Tidssone" 

Dette skal rapportere den aktuelle tidssonen ( figur A ).

Figure A: My time zone is set incorrectly!

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur A: Tidssonen min er feil innstilt!

Hvis du synes tidssonen din ikke er riktig angitt, kan du ikke krenke den. For å stille inn tidssonen, gi kommandoen:

 sudo dpkg-rekonfigurer tzdata 

I det resulterende vinduet ( figur B ), sørg for å velge det geografiske området først, og deretter byen eller regionen.

Figure B: Setting the geographic area for the timezone.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur B: Innstilling av det geografiske området for tidssonen.

Når du har valgt by eller region, kan du tappe ned til OK for å angi tidssone. Gi kommandoen:

 timedatectl status | grep "Tidssone" 

Du skal nå se at tidssonen din er riktig angitt ( figur C ).

Figure C: The server time zone is correct now.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Figur C: Serverens tidssone er riktig nå.

PHP tidssone

Sjansen er at du har installert PHP på serveren din. Hvorfor? Fordi så mange serverapplikasjoner er avhengige av det. Hvis du ikke konfigurerer tidssonen riktig for PHP, vil du finne at disse tjenestene ikke kan fungere ordentlig.

Så hvordan setter du tidssone for PHP? La oss anta at du har installert PHP 7.2 på serveren din som kjører Apache. Slik er det, åpne php.conf-filen for redigering med kommandoen:

 sudo nano /etc/php/7.2/apache2/php.ini 

Skriv Ctrl + W tastekombinasjonen, skriv tidssone og trykk Enter. Du skal da se linjen:

 date.timezone = 

Denne linjen må konfigureres i formen:

 date.timezone = GEOGRAPHIC_REGION / CITY 

Hvor GEOGRAPHIC_REGION er ditt land (eller region) og CITY er byen du befinner deg i. I noen tilfeller, der du bor i en by med samme navn som byer i andre stater, må du bruke formatet GEOGRAPHIC_REGION / STATE / CITY. Hvis du for eksempel er i Louisville, KY, vil tidssonen være:

 date.timezone = America / Kentucky / Louisville 

Lagre og lukk den filen.

PHP er nå riktig konfigurert for din tidssone. Start Apache på nytt (slik at endringen trer i kraft) med kommandoen:

 sudo systemctl omstart apache2 

Må gjøre

Du tror kanskje ikke å stille inn tidssonen på datasentre-serverne er så viktig. Tenk igjen. Du vil bli overrasket over hvor avgjørende denne innstillingen er for så mange applikasjoner og tjenester. Sørg for å gå rundt til hver av dine Linux datasentre-servere og sjekk innstillingen for tidssone. Hvis du finner ut at noen av dem ikke er satt riktig, må du konfigurere dem umiddelbart.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com