Slik rydder du plass hvis Antsle er maks

Hvordan rydde plass hvis Antsle er maksimert Har ditt virtuelle maskinapparat Antsle gått tom for rom, og du har ikke lenger tilgang til webgrensesnittet for nettet? Lær hvordan du fikser dette via kommandolinjen.

Det virtuelle maskinapparatet Antsle er et fantastisk middel for å distribuere VM-er for ditt selskap. Det er enkelt å bruke, pålitelig, kraftig og i stand til å kjøre en rekke virtuelle maskiner samtidig.

Imidlertid kan det hende at du befinner deg i samme situasjon som jeg gjorde, når plutselig er Antsle-en din. Du har laget for mange virtuelle maskiner, og apparatet har svart. Uansett hvor mange ganger du starter maskinen på nytt, kan du ikke logge deg på det nettbaserte brukergrensesnittet.

Hva gjør du?

Heldigvis drives disse enhetene av Linux, så du har tilgang til skallet. Fra det skallet kan du kjøre noen få kommandoer for å frigjøre litt plass. Jeg skal vise deg hvordan du gjør akkurat det.

Ansettingssett: Databaseadministrator (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

  • En kjørende Antsle-enhet

  • Innloggingsinformasjonen til roten

Hvordan finne Antlet navn

Hvordan du kommer til å rydde plass er ved å fjerne uønskede gevir (VM). Sjansen er stor for at du har laget noen få virtuelle maskiner som du ikke lenger trenger. For å rydde plass, kommer vi til å kvitte oss med de dvelende VM-ene.

For å gjøre det, må du først vite navnet på vinkelen som skal fjernes. Siden du ikke kan få tilgang til webgrensesnittet, og du sannsynligvis ikke kan huske navnet på de VM-ene du ikke lenger bruker, hvordan sporer du navnene deres?

Med en kommando.

Logg på Antsle - via SSH - med rotbrukeren. Når du er på antsle-bash-ledeteksten, gir du kommandoen:

 ls / gevir 

Utgangen fra kommandoen viser alle mappene for VM-ene du har opprettet ( figur A ). Navnet på hver listede mappe tilsvarer navnet på en virtuell maskin.

Figur A

The list of VMs on my Antsle.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Listen over VM-er på Antsle.

Komb gjennom listen og finn alle / alle VM-er som kan slettes.

Slik sletter du en VM

Kommandoen som brukes til å slette VM-er, er litt farlig, da den sletter alt for den VM uten å spørre. Så bruk det med forsiktighet.

Når du kjenner VM du vil slette, er kommandoen:

 zfs ødelegger -R antlets / VMNAME 

Hvor VMNAME er navnet på den virtuelle maskinen (antlet) du vil slette. Si for eksempel at jeg vil slette Skaffold VM. Denne kommandoen ville være:

 zfs ødelegger -R gevir / Skaffold 

Merk: Som for alle kommandoer i Linux, er den store og små bokstaver, så vær nøye når du kjører kommandoen.

Etter at kommandoen er fullført, får du ingen utdata tilbake.

Hvordan sjekke hvor mye plass du har på enheten din

La oss sjekke for å se hvor mye plass du har på enheten. Siden Antsle bruker ZFS, må du sjekke bassengstørrelsen med kommandoen:

 zpool-liste 

Utgangen vil vise hvor mye ledig plass Antsle har ( figur B ).

Figur B

Here we have 130G free.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Her har vi 130G gratis.

Hvis sletting av den første VM ikke frigjør nok plass til at Antsle kan fungere ordentlig, fortsett å slette andre uønskede gevir til du har frigjort nok plass. Etter at du har frigjort plass, start enheten på nytt med kommandoen:

 omstart 

Når maskinen har startet, kan du logge deg på Internett-grensesnittet på nytt, og du bør være god til å gå. Antsle-enheten din er i sikkerhetskopi og kjører som forventet.

Datasenter Trender Nyhetsbrev

DevOps, virtualisering, hybridsky, lagring og driftseffektivitet er bare noen av datasentertemaene vi vil trekke frem. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com