Slik bygger du en Windows Server i Rackspace Cloud

Jeg planlegger å holde en presentasjon om virtualisering og cloud computing senere denne måneden på Microsoft Canada TechDays. Som en del av presentasjonen min vil jeg demonstrere noen skytjenester. Planen min er å demonstrere både et SaaS-tilbud (software as a service) og et IaaS-tilbud (infrastruktur som en tjeneste). Jeg valgte å bruke Microsoft Business Productivity Online (BPOS) og en Rackspacecloud.com Windows 2008 R2 Server.

I dette innlegget vil jeg ta deg gjennom trinnene for å opprette en server i Rackspace Cloud og gi deg mine inntrykk av deres tilbud.

Rackspace Cloud

Rackspace Cloud er en IaaS-skytjeneste som tilbyr nettsky-serverte servere. Jeg valgte dem fremfor EC2 fordi de tilbyr en Windows Server R2 x64-forekomst. EC2 har ikke en AMI for Windows Server 2008 R2 ennå (gå figur?), Og forespørsel forekomster er rimeligere med omtrent $ 0, 04 / time. Påmeldingen var ganske rett frem og det var ganske enkelt å lage en skyserver. Igjen skjermoppløsningen min gjorde ting litt vanskelig, men det var definitivt brukbart. Kontrollpanelet hvor forekomster opprettes er mye mer intuitivt enn EC2 og mye mindre rot. Det var ganske enkelt å lage en server. Totalt sett tok det omtrent 15 minutter. Jeg har laget tre servere i løpet av de siste dagene, og hver gang jeg møtte den samme feilen. Kontrollpanelet ga meg en melding som indikerte at det ikke kunne oppdatere statusen til serveren min. Begge gangene da jeg gjenopprettet til kontrollpanelet, var serveren min bygd og aktiv.

Her er trinnene jeg fulgte for å bygge min server:

1. Opprett en konto på rackspacecloud.com og logg inn på den.

2. Velg Hosting.

Figur A

3. Velg Cloud Servers.

Figur B

4. Klikk på Legg til server.

Figur C

5. Velg Windows.

Figur D

6. Velg bildet du vil at serveren din skal være basert på.

Figur E

7. Gi serveren et navn, og velg serverstørrelse og trykk deretter Opprett server.

Figur F

8. Serveren skal nå bygges. Du vil se et roterende fremdriftsikon som i figur E.

Figur E

Merk: Hver gang jeg bygde en server, mottok jeg feilen som er avbildet i figur F.

Figur F

Hvis du oppdaterer siden, skal feilen forsvinne, som i figur H.

Figur H

9. Når serveren din er aktiv ( figur I ), bør du motta en e-post fra Rackspace som gir deg serverens IP-adresse og administratorpassord. TIPS : Siden nyere versjoner av Microsoft Terminal Services Client ikke tillater liming i passordfeltet, kan du foretrekke å gi serveren din et kort navn, da det automatisk genererte passordet vil være ditt servernavn etterfulgt av en serie tilfeldige tegn. Du kan alltid gi nytt navn til serveren din når du har tilbakestilt passordet.

Figur I

10. Koble til den nye serveren din ved å bruke Rackspace VNC-klienten eller en RDP-klient (fjernadministrasjon er slått på som standard).

11. Kontroller om det er lapper og herder serveren din etter behov.

Selv om det var enkelt å lage en server, syntes jeg tjenesten fremdeles er litt grov rundt kantene. Noen av klagene mine er:

  • Nettstedet var litt tregt.
  • Serverstatusfeilen nevnte jeg tidligere.
  • Det kan være vondt å vente på at passordet skal komme. Første gang jeg brukte den (en søndag kveld) tok det omtrent 30 minutter å ankomme - TWICE så lenge jeg opprettet serveren! Dette var ikke noe problem for påfølgende servere som jeg opprettet.
  • Det er ikke mye dokumentasjon tilgjengelig sammenlignet med EC2 eller MS BPOS.
  • Det er praktisk talt ingen sikkerhet på disse serverne. EC2 har en x.509 PKI-infrastruktur på plass for å beskytte administrasjonskonsollen og sikkerhetsgruppene for brannmur og isolering av servere, mens Rackspace har en enkeltfaktorpålogging for å komme til kontrollpanelet. De hevder at de har lansert en ny tjeneste neste måned som har bedre sikkerhet.

Totalt sett vurderer jeg produktet 7/10.

Mens jeg ventet på at passordet skulle komme igjennom, bestemte jeg meg for å ringe Rackspace-støtte og se hvor gode de er. De hevder at de har fanatisk støtte. Jeg forklarte problemet jeg hadde, og mens jeg var på vent, kom e-postene gjennom. Totalt sett fant jeg støtten ganske god, selv om jeg måtte vente i en ventekø i omtrent 5 minutter før jeg snakket med et menneske med en nordamerikansk aksent. Jeg vurderer telefonstøtten 8.5 / 10.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com