Håndtering av inaktiver i AD med NetWrix Inactive Users Tracker

Å jobbe i Active Directory og administrere brukerkontoer er en pågående oppgave. I løpet av det siste året har organisasjonen min sett folk gå i forlenget permisjon eller forlate selskapet, men brukerkontoer deres blir kanskje ikke ryddet opp med en gang. Vanligvis prøver jeg å komme til kontoer for avskjediget ansatte innen to måneder, men av en eller annen grunn er det tidspunkter der dette ikke blir gjort. For de med lengre permisjon er ideen å deaktivere dem mens de er borte for å forhindre misbruk av kontoen sin.

Jeg har de beste intensjoner om å følge med, men noen ganger kommer arbeidet i veien. Nylig mens jeg forsket på NetWrix Active Directory Change Reporter, tok en feilklikk meg til produktsiden for et annet produkt, Inactive Users Tracker. Først trodde jeg at det var en måte å finne inaktive kontoer innen AD, noe som litt spørring i katalogbrukere og datamaskiner også vil få meg, men etter mer lesing oppdaget jeg at det vil ta seg av oppgaven med å rydde opp brukerkontoer for meg.

Hvorfor bruke en tilpasset applikasjon for vedlikehold?

Den største grunnen til at jeg ser for å bruke en applikasjon som denne, er størrelsen på IT-avdelingen kontra størrelsen på organisasjonen. Vi er ikke et stort selskap, men å være den eneste IT-fyren i et brukermiljø på 50-60 personer, det er alltid mange prosjekter som bare kommer i veien for generelt vedlikehold.

Hvilke funksjoner har Traktorer for inaktive brukere?

Applikasjonen tilbyr mer enn enkel rapportering om inaktivitet i miljøet. Den har alternativer for å la programvaren utføre handlinger på kontoer basert på innstillinger spesifisert av administratoren. Se figur A nedenfor.

Figur A

Klikk for å forstørre.
Administrasjonskonsollen for Traktorer for inaktive brukere

Inaktiv brukere Tracker vil tillate deg å konfigurere følgende handlinger:

  • Notify Manager After: Sender en e-post til manageren for kontoen, hvis den er konfigurert i Active Directory.
  • Angi tilfeldig passord etter: Endre passordet til et tilfeldig passord.
  • Deaktiver konto etter: Slå av kontoen.
  • Flytt til spesifikk OU etter: Flytt kontoen til en tilpasset OU
  • Slett konto etter: Fjern kontoen.

Alle handlingselementer forekommer etter et angitt antall dager som bestemt av administratoren. Hver handling har også sine egne dager-innstillinger.

I tillegg til handlingene du kan konfigurere Inactive Users Tracker til å utføre, kan du også angi omfanget som applikasjonen skal utføre handlinger i. Følgende omfang er tilgjengelige:

  • Filtrer etter kontonavn
  • Filtrer etter organisasjonsenhet
  • Behandle datamaskinkontoer

Alternativet til å behandle datakontoer gjør at IT kan rydde opp foreldede datakontoer i katalogen. Denne funksjonen virker spesielt nyttig for meg de gangene en maskin går ned eller blir erstattet eller gjenbrukt og den opprinnelige kontoen ikke blir ryddet opp med en gang.

Så hva koster det?

Funksjonssettet levert av Inactive Users Tracker er veldig imponerende og virker som det kan være ekstremt nyttig i et stort antall Active Directory-miljøer. Imidlertid har det vært min erfaring at verktøy som fungerer veldig bra, spesielt for å automatisere ting i et bedriftsmiljø, ofte koster mye penger.

Med Traktorer for inaktive brukere er det ganske enkelt ikke tilfelle. Applikasjonen har to versjoner, freeware og kommersiell. Hvis du bare vil bruke rapporteringsfunksjonene til programmet for å finne de inaktive kontoene, vil freeware-versjonen fungere perfekt. For å utføre handlinger på brukerkontoer må du imidlertid bruke den kommersielle versjonen som starter på $ 80, 00 / brukerkonto for de første 150 brukerne. Så du ville brukt rundt $ 120 for å automatisere oppretting av brukerkontoer for de første 150 brukerkontoer. Over 150 kontoer blir prisen per bruker enda billigere.

Bunnlinjen

Prøv inaktive brukere Tracker, applikasjonen kommer med en 20-dagers prøveversjon for kommersiell og er mye for pengene. Selv om du bare bruker den for å få en følelse av antall inaktive brukerkontoer i miljøet, kan det være verdt å ta en titt på NetWrix Inactive Users Tracker.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com