Få skripthjelp med PowerShell Plus

Da jeg begynte å bruke PowerShell og forskjellige integrerte scripting-miljøer (ISE) for å hjelpe meg med å bli dyktigere, var PowerShell Studio fra Idera en som raskt dukket opp som en brukervennlig og omfattende redigeringsplattform.

Figur A

PowerShell Plus

Hva er de viktigste funksjonene?

signering

PowerShell Plus har mange solide funksjoner, min favoritt er hvor enkelt manuskripter kan signeres. I andre verktøy ville det å lagre et skript signere det hvis alternativet var aktivert, noe som er bra, men PowerShell Plus tillater valg av installerte kodesigneringssertifikater i tilfelle flere sertifikater er installert. Anta at din IT-organisasjon bruker selvsignerte sertifikater for utvikling og testing, men har et kodesigneringssertifikat tilgjengelig for produksjonsbruk. PowerShell Plus støtter valg av sertifikater rett fra GUI. Figur B viser valgruten for sertifikater.

Figur B

Velg sertifikat (klikk for å forstørre bilder)

Kodesignering er bare tilgjengelig fra et skript. Når et skript åpnes eller et nytt skriptdokument opprettes, er kategorien for signering av kode tilgjengelig. Hvis ingen sertifikater er tilgjengelige på datamaskinen din når du prøver å signere et skript, vil PowerShell Plus be deg om å opprette et første gang du prøver å velge et.

Hjelp!

Fordi jeg fremdeles lærer om og på OutShell fra PowerShell, er get-help-kommandetten en jeg bruker ganske ofte. Når et nytt skript opprettes, er kommentarblokkene som trengs for å legge til hjelp til skriptet, inkludert i toppen av filen. Ved å gjøre dette lar PowerShell Plus deg legge inn detaljene i en forhåndsformatert tekstdel. Dette sikrer at når du lager skript, inkluderer de kommentarbasert hjelp. Siden du ikke er pålagt å legge til, eller gå tilbake og legge til, hjelpedokumentasjonen til skript som er opprettet, er det mer sannsynlig at detaljene blir lagt til hvis de enkelt kan legges til med en gang.

Startkode

PowerShell Plus har en Komme i gang-ruten for å hjelpe de som bruker den til å raskt få tilgang til elementer fra PowerShell. Andre applikasjoner har gjort kodebiter for å tillate gjenbruk, men den enkle karakteren av å komme i gang del av denne applikasjonen ligner en idéstarter. Figur C viser ruten Komme i gang.

Figur C

Scenariobaserte kodeprøver

Kodeprøver er basert på nyttige elementer som hjelper deg med å se grunner til den virkelige verden for å bruke PowerShell. For eksempel kan et av skriptene som kommer i gang, spørre registeret for installerte applikasjoner. Hvis du vil bruke denne koden, merker du den i sidefeltet og drar den til skriptfilen. Koden vil bli utvidet og klar til bruk. Tilgjengeligheten av nyttig kode utenfor PowerShell selv, er en flott måte å se hva språket er i stand til.

Hvis du klikker på kategoriene nederst i hurtigklikkbibliotek-ruten, blottlegges det også andre produkter som kan utnytte PowerShell for å gi enda mer nyttige eksempler. Produktene som er inkludert er:

  • Aktiv katalog
  • Microsoft Exchange
  • Internett-informasjonsserver
  • Hyper-V
  • MySQL
  • Delingspunkt

Fellesskap deling

Å kunne få tilbakemeldinger fra PowerShell-fellesskapet ved å laste opp innholdet til fellesservere på powershell.com er en fin måte å hjelpe andre med skript du jobber med. I tillegg til å publisere innhold til powershell.com, kan du laste ned skript fra fellesskapet for å løse problemer og lære hvordan du bruker et skript.

For å få tilgang til samfunnsinnhold, trenger du en konto på Powershell.com. For å laste opp innhold, trenger du også en API-nøkkel. Når du har fått disse elementene, vil en veiviser inne i applikasjonen lede deg gjennom tilkoblingen til samfunnsserverne.

Hva koster søknaden?

PowerShell Plus er helt gratis . Det var på en gang en kostnad på 49, 95 dollar forbundet med applikasjonen, men Idera fjernet kostnadene og har lagt noen annonser i andre verktøy for PowerShell, SharePoint og SQL Server, men jeg synes ikke de var påtrengende. For noen som kommer i gang i PowerShell og leter etter et verktøy for å lære språket, kan dette være det perfekte verktøyet å bruke, spesielt hvis pris er et problem.

Siste tanker

Eksempler fra den virkelige verden som følger med dette produktet, samt muligheten til å koble til et fellesskap for eksempler og nyttige skript er en flott funksjon å ha utenfor boksen. Å jobbe med PowerShell tilbyr massevis av læringsmuligheter, og mens teknologien har eksistert i noen år, blir den mer utbredt for hver dag. Mange flere produkter fra Microsoft og andre leverandører vil inkludere PowerShell for administrasjons- og automatiseringsformål, så det å ha verktøy som PowerShell Plus tilgjengelig for å redusere læringskurven er en stor fordel.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com