Få en rask konsollvisning av en VM gjennom HTTP

Et av de rike aspektene ved VMware vSphere er Managed Object Reference-arkitekturen, eller MoRef. Dette er en måte som elementer er synlige på i vSphere-miljøet, så blant annet kan navnet endres, men vi kan fortsatt henvise til samme VM. Mange programmer som samhandler med vSphere-låsen på MoRef-arkitekturen, for ikke å forvirre en VM fra en annen.

Det er en måte å få et raskt syn på konsollen til en VM ved å bruke MoRef-arkitekturen, og det som er best er at det er ganske enkelt å gjøre. Den vanskeligste delen er å finne VM's ID på ESXi-verten. Det er to måter å gjøre dette på. Den første er VMware-måten, som bruker HTTP-nettleseren i vertsens objektbeholdning. VMware KB 1017126 forklarer hvordan du gjør dette. Den enkle forutsetningen her er å bla gjennom verten, og rapportere alle VM-ene som kjører på verten etter hva som utgjør innholdet i hovedvertsmappen, deretter datastore og til slutt listen over VM-er på den datastore. Figur A viser VM-er som kjører på den valgte datastore som jeg gjorde dette eksperimentet på i laboratoriet mitt:

Figur A

Klikk for å forstørre.
Den uthevede delen indikerer ID for hver VM. 2592 i eksemplet er en Linux-brannmur som jeg kjører (Untangle). Når jeg går til https://192.168.1.4/screen?id=2592 (Hvor 192.168.1.4 er ESXi-verten), kan jeg raskt få konsollstatusen til VM. Dette er vist i figur B nedenfor:

Figur B

Klikk for å forstørre.
Å få VMs MoRef ID vil være den vanskelige delen, men bortsett fra å bla gjennom MoRef-inventaret som vist i KB ovenfor, kan du også bruke SSH. Nå vil VMware unngå SSH, men jeg er lat og det er en søt enfôr, så jeg vil nok fortsette å finne VM-IDer på denne måten til SSH er borte fra verten. Den enkle SSH-kommandoen: vim-cmd vmsvc/getallvms vil rapportere alle VM-er med sine ID-er i et raskt resultatsett, uavhengig av datastore. Figur C nedenfor kjører denne kommandoen, og Untangle VM vises som 2592, og alle andre VM-er vises også.

Figur C

Klikk for å forstørre.
VM ID 2656 er en Windows VM, uthevet for å vise resultatet i SSH-kommandoen. Åpne opp den samme URL-en med 2656 gitt, viser at VMs konsollstatus også. Dette er vist i figur D nedenfor:

Figur D

Dette er en ganske praktisk teknikk som kan være fordelaktig for små miljøer eller utviklingssituasjoner. Dette trikset fungerer ikke akkurat på samme måte når vCenter er på plass da "eieren" av VM fortsatt er verten. Bortsett fra å finne VM-ID, er dette et ganske kjipt tips og mange takk til Anton Gostev for at han påpekte dette for meg!

Ser du dette som nyttig for å ta et raskt konsollfoto av en VM? I så fall, hvordan vil du bruke den? Del kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com