Få feilfrie systemsikkerhetskopier med SuperDuper for Mac

Å ha et godt backup-system er avgjørende, uavhengig av hvilket operativsystem du bruker. Windows har mange backup-løsninger, og Linux har en rekke kreative backup-løsninger, hvorav mange også fungerer på OS X. Men på Mac-en er min favoritt og mest pålitelige sikkerhetskopi-løsning Shirt Pocket's SuperDuper.

Mens navnet kanskje er litt kornete, er selve programmet ingen flak. Jeg kan anbefale SuperDuper på det sterkeste fordi det fungerer veldig pålitelig, og har bevist seg for meg mange ganger. Restaurering fra sikkerhetskopier har vært feilfri. Jeg har brukt den når harddisker har mislyktes, og jeg har brukt den når jeg klonet en stasjon til en annen for å oppgradere til større stasjoner, eller når jeg bytter maskinvare (dvs. oppgraderer en bærbar datamaskin eller sist, når jeg oppgraderte fra en gammel Mac Mini til en nyere). Hver gang får SuperDuper jobben.

SuperDuper er enkel å bruke og tilbyr noen fleksible alternativer for sikkerhetskopiering. Kort sagt, hva SuperDuper gjør er å klone en stasjon til en annen, bit for bit. Den klonede kopien er en oppstartbar sikkerhetskopi, en nøyaktig kopi av kildestasjonen. Hva dette betyr er at etter at du har klonet stasjonen, kan du faktisk starte opp fra den klonede stasjonen og få den til å fungere nøyaktig som om du hadde startet fra kildedisken. Og destinasjonsstasjonen trenger ikke å være en fysisk harddisk; det kan være et diskbilde også.

Endring av SuperDupers alternativer lar deg finjustere dine behov for sikkerhetskopi. Du kan kopiere ACL-er fra kildestasjonen, du kan kjøre et shell-skript før og etter kopien, du kan til og med installere en spesifikk pakke på målstasjonen etter at kopien er fullført. Hver kopi bruker et spesifikt skript, og hvert skript kan tilpasses for å inkludere eller ekskludere bestemte filer og kataloger. Dette lar deg ekskludere bestemte kataloger fra kopien, for eksempel hurtigbuffer og midlertidige filer, ting du ikke nødvendigvis vil kopiere eller beholde.

Den andre virkelig fine funksjonen i SuperDuper er "Smart Update" -funksjonen ( figur A ). Når du har en 300 GB stasjon, med 200 GB data på den, tar en kopi av alle dataene tid. Gjenta at hver gang du ønsket å ta et øyeblikksbilde av systemet ditt ville være uutholdelig - å få alle bitene der i utgangspunktet vil forståelig nok ta tid, men når 70% av filene ikke, eller sjelden, endrer, kopierer dataene igjen er bortkastet tid. Smart oppdatering løser det ved å fortelle SuperDuper om kun å kopiere filer som har endret seg. Så hvis du har 200 GB data og bare 30 GB har endret seg, vil bare 30 GB data kopieres. Dette reduserer tiden som trengs for sikkerhetskopien betraktelig, og kan ofte gjøre det som kunne ha vært en to-timers sikkerhetskopi til noen få minutter.

Figur A

Til slutt, det som virkelig gjør SuperDuper praktisk, er muligheten til å planlegge når kopier blir laget. Hvis du har en backup-stasjon som er kontinuerlig tilkoblet, kan du planlegge sikkerhetskopier på daglig basis, eller på bestemte dager i uken.

På Mac Pro-en min har jeg en dedikert stasjon som er en klone av min boot-stasjon, og den sikkerhetskopieres via Smart Update hver morgen klokka 02.00. Dette forplikter arbeidet mitt på dagen før til backup-stasjonen på daglig basis. For de andre stasjonene som jeg kopierer, eller når jeg kloner den bærbare stasjonen, har jeg SuperDuper planlagt å starte en sikkerhetskopi når stasjonen jeg skal sikkerhetskopiere til, er koblet til systemet. Ved å klikke på "Planlegg ..." -knappen i SuperDuper-hovedgrensesnittet, kan du redigere planlagte kopier ( figur B ). Dette kan være tidsbaserte tidsplaner, eller en "når tilkoblet" -plan.

Figur B

Når sikkerhetskopien er tilkoblet og montert, vil SuperDuper starte automatisk og starte den planlagte sikkerhetskopien ( figur C ). Mellom å starte en sikkerhetskopi når en stasjon er tilkoblet, og Smart Update-funksjonen, kunne det ikke være enklere å sikkerhetskopiere systemet. Når det er satt opp, og den første kopien er ferdig, er alt som kreves å plugge stasjonen inn og gi den kanskje en halvtime tilgjengelig tid for å la den fungere i bakgrunnen.

Figur C

SuperDuper er gratis å bruke for enkel kloning. For å bruke planleggings- og smartoppdateringsfunksjonene, må du betale registreringsavgift, men for alt SuperDuper gjør, er prisantydningen på $ 27, 95 USD peanøtter. For det sinnet og den bedring som SuperDuper har gitt meg gjennom årene, er det lett verdt 10 ganger det.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com