GE tommel i nesen ved outsourcing, bygger datasenter i verdensklasse

I en tid hvor flere og flere selskaper vurderer IT på nytt og vurderer hvor mye av deres datasenter de kan outsource til skyen, går General Electric 180 grader i motsatt retning. Torsdag avduket GE sitt nye topp moderne "grønne" datasenter på samme sted der verdens første kommersielle datamaskin ble utplassert i 1954.

Det nye datasenteret ble unnfanget og arkivert av GEs interne IT-avdeling (sammen med noen få strategiske partnere) ved GE Appliances & Lighting i Louisville, Kentucky. Datasenteret ligger i det enorme komplekset kjent som "GE Appliance Park." Interessant nok har nettstedet en utmerket historie for IT-innovasjon. I 1954 ble Louisville GE-komplekset hjem til den første UNIVAC-datamaskinen som ble distribuert i en privat virksomhet. Før den UNIVAC på GE i Louisville hadde alle datamaskiner vært en del av regjeringsprosjekter. Den første UNIVAC ble brukt til å drive en enkelt forretningsapplikasjon: lønn til ansatte.

GEs datasenter for 2011 brøyter også ny grunn i IT. Det er et av verdens første datasentre som oppnår LEED Platinum-sertifisering. LEED er for Leadership in Energy and Environmental Design og den tildeles av US Green Building Council for prosjekter som går utover standard byggekoder for å skape bærekraftige, energieffektive bygninger. Det er tøft å få den grunnleggende LEED-sertifiseringen, og bare 6% av alle LEED-bygninger oppnår Platinum-sertifisering.

"Vi har en lang, lang historie med firsts, " sa Alan Kocsi, CIO for GE Appliances & Lighting.

Det var en rekke ting GE gjorde for å lande LEED Platinum-merket:

 • 98, 3% av veggene, gulvene og taket var eksisterende plass som ikke krevde nybygging
 • Datasenteret er 34% mer energieffektivt enn en bygning som kan sammenlignes med kodene
 • Det reduserer mengden plass som brukes av det forrige datasenteret med 50%, som et resultat av bruk av servere med høy tetthet
 • Vannforbruket inne i bygningen reduseres med 42% av bransjens grunnlinje ved å bruke ultra-low-flow armaturer
 • 50, 7% av byggematerialene ble hentet regionalt
 • 30, 2% av bygningsmaterialene var gjenvinnbare materialer
 • 85, 4% av byggeavfallet ble ledet fra deponiet (mest gjennom gjenvinning)

Det nye GE-datasenteret handler imidlertid ikke bare om å spare energi, gå grønt og redusere strømregningen. Det må også styrke de aggressive målene som GE Appliances and Lighting har gjort for å utvide sin amerikanske produksjonsvirksomhet i årene fremover. Som sådan gir det nye datasenteret fire ganger kapasiteten til det forrige datasenteret.

Selskapet trenger all den datakraften for å støtte en investering på 1 milliard dollar som de gjør for å oppgradere apparatets produktlinje og opprette "Manufacturing Centers of Excellence" i USA som vil skape 1.300 nye amerikanske produksjonsjobber innen 2014. Det inkluderer 400 jobber som blir overført fra Kina til GE Appliance Park i Louisville i 2012 for å bygge energieffektive varmeovner.

IT-en som driver denne investeringen i apparatproduksjon i USA vil bli kjørt ut av det nye datasenteret i Louisville, som også vil gi arbeidet til 27.000 ansatte i over 100 land som alle jobber for GE Appliances & Lighting-divisjonen.

"Dette er en historisk dag for GE Appliance Park, " sa Jim Campbell, administrerende direktør i GE Appliances & Lighting. "Det ville ikke være fornuftig å investere en milliard dollar uten å legge noen av pengene i IT."

Louisville-ordfører Greg Fischer sa: "Dette kunne lett vært outsourcet." Han berømmet GE for å ha investert i amerikansk produksjon og brukt amerikansk teknologi for å bygge et datasenter som vil levere "moderne informasjon for å ta avanserte beslutninger."

Fischer tror også Mellom-Amerika kan lande mye mer av denne typen avtaler. "I denne delen av landet har vi et konkurransefortrinn for avansert produksjon, " sa han.

Det gir seg med beskjeden som GE administrerende direktør og styreleder Jeff Immelt har fortalt alle som vil lytte over hele USA de siste par årene. Immelt har forkynt "American Renewal" gjennom fokus på innovasjon og investering i FoU og produksjon. Nedenfor er en av GEs annonser som den har kjørt for å fremme Immels visjon.

Når det gjelder selve Louisville datasenter, er det et Tier 3-datasenter (98 minutter nedetid per år) med alle de siste klokkene og fløytene, inkludert:

 • Redundant kraft og kjøling
 • Massiv batteribackup så vel som doble generatorer
 • Biometrisk autentisering
 • Inngangsdør "Man trap" for å forhindre "tailgating"
 • En kommandosentral for et svar på hendelsen
 • Samarbeidende, omformerbare arbeidsplasser for IT-fagfolk
 • Separat arbeidsplass for vedlikeholdsbesetning

Chet Guess, COO for GE Appliances & Lighting, sa: "Dette datasenteret er en reell investering i vår fremtid. Dette nye datasenteret er bygget for databehandling med høy tetthet med bruk av virtualisering, og vil gi oss mer enn fire ganger kapasiteten til vårt gamle datasenter. Dette vil gi oss fleksibiliteten til å radikalt tilpasse og endre til nye markedskrav og kundebehov. Dette vil gi oss en 25-pluss år lang vekst i denne virksomheten ... Dette nye datasenteret vil huse Enterprise Resource Planlegger ERP -systemer som vil hjelpe GE med å implementere mager produksjonsprosesser for å forbedre driftseffektiviteten, for å redusere kostnadene, for å forbedre kundeservicen gjennom bedre fyllhastigheter og faktureringssystemer ... Det jeg er mest stolt av er vellykket gjennomføring av en 48 millioner dollar prosjekt som var en investering i dette teamet, denne virksomheten og dette samfunnet. Og jeg er stolt av måten vi oppnådde det på. Når du ser på LEED-sertifisering, av alle bygningene som implementerer LEED-sertifikat I denne verden oppnår bare 6% av bygningene Platinum-sertifisering, og vi er en av dem. Det er et sant vitnesbyrd om GEs engasjement for dette teamet og virksomheten, og også til miljøforvaltningen. "

Fotogalleri

Bilder: GEs LEED Platinum datasenter

Les også

 • Oljer den amerikanske teknologibransjen sin egen giljotin?
 • SmartPlanet : GEs siste datasenter tjener LEED Platinum-rangering
 • GEs administrerende direktør Jeff Immelt tale om "American Renewal" i industrien
 • Nye jobber på vei til GE's Appliance Park
 • Noen produsenter går tilbake til USA

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com