Freescale Semiconductor bringer ARM Cortex-A7 kjerner til tingenes internett


Internet of Things (IoT) er kjernen i noen av de mest spennende teknologiutviklingene i 2013. For et par uker siden fikk jeg muligheten til å snakke med Nikolay Guenov, Director Product Management, Digital Networking Division, og Nick Sargologos, Senior markedssjef, Digital Networking Division, i Freescale Semiconductor. De fanget meg opp i noen av selskapets IoT-utviklinger og ga meg en titt på hvor IoT skal i 2014.

IoT slik vi kjenner det i dag er en utvikling av smartnettet, ifølge Sargologos.

"IoT er virkelig en kombinasjon av en rekke muligheter, " sa han. "Det hele handler om å koble til et bredt spekter av sensorer, sluttpunkter, nettverket og skyen for å muliggjøre mye mer komfort, mye mer synlighet i prosesser, hendelser, maskinautomatisering og forskjellige aspekter av virksomhet til virksomhet. og forbrukerorienterte aktiviteter. "

I oktober i fjor kunngjorde Freescale en ny familie med enheter basert på ARM Cortex-A7 kjerner. ARM A7 brukes vanligvis på smarttelefoner og andre mobile enheter. Freescale utvider smarttelefonens kvalitet og effektivitet til nettverket med sine nye enheter. Den nye brikken gjør det mulig for IoT-portene å kommunisere med en rekke enheter, inkludert:

  • apparater
  • Sikkerhetssystemer og skjermer
  • Smarte termostater

Chippen kommuniserer med disse enhetene uavhengig av den enkelte enhets kommunikasjonsprotokoll, inkludert 802.11, Bluetooth eller til og med ZigBee, og videresender informasjonen til skyen.

Ifølge Guenov er enhetene deres målrettet mot innebygde kommunikasjons- og industrielle applikasjoner med det høyeste integrasjonsnivået i bransjen for det gitte kraftintervallet.

"Det vi gjør her er å slå sammen kunnskapen og IP-en som Freescale har utviklet gjennom årene i nettverks- og kommunikasjonsmarkedet, " sa Guenov. Han la vekt på at Freescale har mange immaterielle rettigheter (IP) rundt pakkebehandling og forskjellige aspekter ved innebygde systemer, spesielt kommunikasjon, noe som gir selskapet bred rekkevidde på markedet.

Dette strategiske trekket fra Freescale er rettet mot neste generasjon nettverks- og industrityp-applikasjoner, slik at selskapets nye produkter sannsynligvis ikke vil komme i overflaten i IoT på et år til. Guenov sa at deres nye sett med enheter vil gjøre det mulig å samle smarte sensorer, smarte enheter og smarte ender og bringe et nytt sett med muligheter til skyen. Økningen av IoT har ført til en uskarphet av den tradisjonelle nettverkskanten som IT-proffene er kjent med.

Teknologien inkluderer innganger helt tilbake til datasenteret for å gi analyser av stor datatype for å hjelpe med å forutsi trender i dataene som sendes tilbake fra smarte enheter, sensorer og sluttpunkter i feltet. En gateway samler data sendt tilbake av disse sensorene. I følge Guenov gjør disse enhetene deg i stand til å ta lokale beslutninger om hvordan en gitt handling må tas. Han ga eksemplet med en sensorutstyrt bro om vinteren. Sensorer kan bestemme om det er strukturell eller værforhold (for eksempel is) på broen, og enten slå på advarselsskilt eller kommunisere de lokale forholdene til en annen kilde, som et sentralisert styringssystem, for videre analyse og trending.

Utover Guenovs eksempel, vil fremtiden til IoT i mine øyne dreie seg om å gjøre tradisjonell infrastruktur og maskiner smartere med de resulterende gevinstene i virksomheten, sikkerheten og produktiviteten gjennom tilkoblingsmuligheter, beslutningsfunksjoner, analyser og kontrolltilbakemeldinger som tidligere var ute av å nå.

IoT og nettverkets kant i dag

Hvordan gjør IoT uskarpe nettverkskanten? "Nettverkskanten var tidligere veldig godt definert. Det var enheter som tilgangspunkter som ga tilgang til Internett eller sky for bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner, " sa Sargologos. "Og så begynner du å ha andre enheter som nettverkstilkoblede skrivere, nettverkstilkoblede lagringsenheter som ble noder som også lå i utkanten av nettverket og som kunne kommuniseres via et LAN eksternt gjennom skyen."

Sargologos sa at et nytt begrep, "tåken", er blitt myntet for å beskrive trenden. "Dette har sammenheng med hvor mangfoldig og dyp nettverkskanten blir på grunn av mangfoldet av enheter som blir nettverksaktivert." Han nevnte en rekke enheter, inkludert termostater og oppvaskmaskiner. Imidlertid kan vi forvente at dette mangfoldet vil omfatte nettverksaktiverende forretningsapplikasjoner for logistikk og produksjon der overvåking og analyse kan være til nytte for den samlede virksomheten.

IoT i 2014 og utover

Sargologos siterte en rekke områder der IoT kan komme til å spille i fremtiden, for eksempel kontroll over digital skilting i et nettverk matet av servere som lagrer innhold. Dette vil gjøre det mulig for skiltingen å endre seg i henhold til demografien til publikum.

Smarttelefonen din kommer også til å spille en stor rolle i IoTs fremtid. Tross alt bærer det med seg så mye data om din oppførsel og aktiviteter.

Ord på gaten er at IoT-kunngjøringer kommer til å være rikelig på CES 2014. Det ser ut til at Freescale Semiconductor gjør de rette grep for å dukke opp som IoT-leder når teknologien sprer seg. For meg er IoT-løftene fremdeles litt for nisje eller kake på himmelen, men jeg anerkjenner IoTs fremtid i noen virksomheter som støtter backend.

Les også ...

  • Tapping M2M: The Internet of Things
  • 10 ting du bør vite om The Internet of Things
  • 10 måter å få tingenes internett til å lønne seg
  • Internet of Things-enheter vil dverge antall PC-er, nettbrett og smarttelefoner
  • Intel danner "Internet of Things" -divisjon
  • 71 prosent sier M2M handler om å utvikle nye forretningsmuligheter (krever et Tech Pro Research-abonnement)

Din ta

Hvilke applikasjoner for IoT ser du for fremtiden? Del tankene og spådommene dine med andre TechRepublic-medlemmer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com