Fire måter å administrere Windows Server 2008-sikkerhetskopi på flere servere

I en tidligere artikkel delte jeg noen teknikker for bruk av Windows Server Backup-verktøyet som følger med Microsoft Windows Server 2008 og Windows Server 2008 R2. I tillegg til at Windows Server Backup-verktøyet er en gratis del av operativsystemet, bruker det en blokkbasert diskbildeteknologi som er raskere og ofte mer pålitelig enn tradisjonelle filbaserte fullstendige og inkrementelle sikkerhetskopieringer.

Ved å bruke Windows Server Backup, i stedet for et tredjeparts sikkerhetskopieringsverktøy, kan du spare på lisenskostnader for sikkerhetskopiering av programvare og redusere kompleksiteten for sikkerhetskopier av en server. For administratorer med flere (eller hundrevis) servere å administrere, er det som ikke er lett tilgjengelig en enkel måte å administrere ytelsen til Windows Server Backup-verktøyet på mellom flere servere. Denne artikkelen forteller om fire måter du eksternt kan overvåke statusen til Windows Server Backup på mer enn en server.

# 1 Flere Windows-sikkerhetskopierings-forekomster

Windows Server Backup administreres ved å bruke kommandolinjen eller administrasjonsprogrammet for Windows Server Backup (wbadmin.msc). Administrasjonsprogrammet overvåker en server om gangen (vanligvis den lokale serveren), men kan også målrettes på andre datamaskiner som kjører den samme versjonen av Windows Server Backup. Windows Server Backup Snap-in er tilgjengelig for å legge til et Microsoft Management Console (MMC) -grensesnitt. Følg disse trinnene for å administrere flere server-sikkerhetskopier fra ett grensesnitt:

 1. Åpne en tom Microsoft Management Console (MMC.exe) ved ledeteksten.
 2. Velg Fil ... Legg til / fjern snap-in.
 3. Velg Windows Server Backup Snap-in og trykk Legg til-knappen.
 4. På skjermbildet Computer Chooser velger du En annen datamaskin og skriver inn navnet på den eksterne serveren du vil administrere.
 5. Trykk Fullfør og gjenta trinn 3 og 4 for hver ekstra eksterne server.
 6. Når du er ferdig, trykker du på OK og observer alle sikkerhetskopiserverne dine som er oppført under konsollroten.
 7. Velg Fil ... Lagre som, navn og lagre den tilpassede MMC-en.
 8. Hver gang MMC åpnes, vises alle serverne du la til. Bla gjennom hver node i MMC for å bekrefte statusen til server-sikkerhetskopiene.

# 2 Bruk et Windows Small Business Server-produkt

Hvis du eier Microsoft Small Business Server (SBS) versjoner 2008 eller 2011, har du en automatisert sikkerhetskopihåndteringsfunksjon allerede tilgjengelig. Windows Server Backup er en integrert del av SBS-styringsløsningen. Den sikrede sikkerhetskopien av Exchange 2010 i SBS 2011 er en høyverdifunksjon for den lille bedriften. Sendte daglige sammendragsrapporter og ukentlige detaljerte rapporter gjør det enkelt å oppdage problemer med sikkerhetskopiene dine; se figur A for en faktisk e-post fra SBS-rapporten som beskriver en nylig feil i sikkerhetskopien.

Figur A

Den detaljerte nettverksrapporten gir et høyt nivå sammendrag av Small Business Server sikkerhetskopistatus

Flere SBS-servere kan konfigureres til å sende e-post til samme kontaktadresse eller distribusjonsgruppe. Manuell eller automatisk overvåking av den sentrale postdestinasjonen, både for den daglige mottakelsen av en rapport-e-post, og for statusen til sikkerhetskopien som rapporteres av den e-posten, er en enkel, men effektiv teknikk. Hvis forretningsmodellen din tillater deg å distribuere en SBS-server flere steder, husk at du har dette verktøyet i settet.

# 3 Suksesshendelser for sikkerhetskopiering sender en e-post

Visste du at hver Windows 2008-server har en rudimentær nettverksadministrasjonsfunksjon innebygd? Dette er den hendelsesbaserte oppgaven du kan lage for å gjøre en handling når du ser en bestemt hendelse i en Windows-logg. Alle Windows Backup-hendelser blir registrert i Microsoft-Windows-Backup-loggen på den lokale datamaskinen. Følg disse trinnene for å sjekke denne loggen for sikkerhetskopier og sende en e-post når en vellykket sikkerhetskopi finner sted.
 1. Åpne hendelsesvisningen og naviger til applikasjoner og tjenestelogger | Microsoft | Windows | Backup.
 2. Velg en suksesshendelse for sikkerhetskopi som har kilden 'Microsoft-Windows-sikkerhetskopi' og hendelses-ID: 4.
 3. Høyreklikk på hendelsen og velg Legg ved oppgave til denne hendelsen ...
 4. Velg å sende en e-post, og følg instruksjonene for å tilordne en mottakeradresse og SMTP-server. Figur B viser denne oppgaven iscenesatt og klar til å sende en e-post etter hver vellykket sikkerhetskopi.
 5. Bruk en felles mottakeradresse på flere servere.
 6. Overvåk den vanlige mottakerpostkassen eller distribusjonsgruppen for daglig mottak av en vellykket backuphendelse fra hver server som forventes å sende en.

Figur B

En hendelsesbasert oppgave sender e-post direkte, eller kjører et kommandolinjeprogram etter hver vellykkede sikkerhetskopi

# 4 Forfatter en SCOM Management Pack

Merkelig nok har Microsoft aldri gitt ut en Systems Center Operations Manager (SCOM) administrasjonspakke (MP) for Windows Backup. Kanskje foretrekker Microsoft at du bruker DPM-produktet (System Center Data Protection Manager) til å administrere sikkerhetskopiering av flere servere. Det er en stor DPM 2010 MP tilgjengelig som bekrefter sikkerhetskopiestatus for alle DPM-beskyttede servere.

For en lignende effekt, må du forfattere din egen tilpassede MP for å lage en oversikt over statusen til Windows Server Backup på flere servere. En anbefaling er å bruke SCOM-forfatterkonsollen til å komponere en ny MP som oppretter et objekt i SCOM som representerer hver server som kjører en Windows Server Backup-oppgave.

En enkel teknikk i SCOM for å lage nye objekter er å definere funn basert på tilstedeværelsen av en bestemt registernøkkel. Når en daglig sikkerhetskopi er planlagt, endres datamaskinens TaskCache-registertræ ved å legge til en Windows-sikkerhetskopinøkkel. Hvis du vil finne datamaskiner der Windows Backup er aktivert, må du sjekke om denne registernøkkelen eksisterer:

PROGRAMVARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Schedule \ TaskCache \ Tree \ Microsoft \ Windows \ Backup \ Microsoft-Windows-WindowsBackup

Når du har oppdaget datamaskinene der Windows Backup er planlagt, er det et antall skjermer du kan opprette som ser etter feil i sikkerhetskopieringsprosessen. En nyttig skjerm kan være en manglende hendelsesmonitor som varslet om en vellykket backuphendelse ikke ble oppstått i løpet av et døgn. Du kan se etter den samme Microsoft-Windows-backup-hendelses-ID: 4 som ble brukt i den hendelsesbaserte oppgavemetoden som er beskrevet tidligere. Figur C viser helsemodellknuten til SCOM-forfatterkonsollen, med de overlappende menyelementene valgt for å lage den manglende hendelsesmonitoren.

Figur C

Forfatter en SCOM-administrasjonspakke for å lage et dashbord for sikkerhetskopi på tvers av servere (klikk for å forstørre)

Legg til en tilstandsvisning av Windows Server Backup Application-objektene i presentasjonsnoden på forfatterkonsollen. Lagre din tilpassede administrasjonspakke og importer den til SCOM. Et SCOM-statusbilde av disse objektene vil gi deg en "dashbord" -effekt med rødt lys / grønt lys indikasjon på sikkerhetskopien for hundrevis av servere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com